Zdravím, mám problémek. Mám třeba ve sloupci následující hodnoty
rum
rum
rum
pivo
pivo
víno
víno
víno
víno
a potřebovala bych aby se mě vipsalo
rum 3
pivo 2
víno 4
Jako součet všech těch hodnot. Dík moc za radu
Printable View
Zdravím, mám problémek. Mám třeba ve sloupci následující hodnoty
rum
rum
rum
pivo
pivo
víno
víno
víno
víno
a potřebovala bych aby se mě vipsalo
rum 3
pivo 2
víno 4
Jako součet všech těch hodnot. Dík moc za radu
dal si si vobec tu namahu prejst si statisticke funkcie? tam to bude
Zkus se podivat na kontingencni tabulky. Najdes je v Data - Kontingencni tabulky.
Dala jsem si práci projít úplně všechny funkce, strávila sem na tom fúru času a právě si myslím, že taková funkce neexistuje páč ten seznam se mění, jednou má 10 řádků, jindy třeba 50. Budu moc ráda, když mě navedeš, aspoň název té statistické funkce - díky. Nebo nevíš a si jenom myslíš že to jde a jste tady takový na každou holku, která si dovolí se na něco zeptat? Dybych věděla jak to udělat, tak se neptám, víš :(
Ale jesli tě se svoji otázkou moc obtěžuju a místo abys napsal použij funkci abc a místo toho mě poradíš abych si koupila ňáký knížky třeba tak nic, napiš to a já se zeptám jinde na internetu. vždycky jsem si myslela, že moderátor je autorita no... asi máš nějakej problém z holkama možná
V tomto pripade som si ani nevsimol ze si "holka" a uprimne je mne to fuck :) odpoved tu uz mas (kontingencna tabulka), ale ked by si si dala vyber funkcii a tam vybrala kategoriu "statisticke" (neprehliadnutelne v tom dialogu) tak tam sa to da preliezt, narpiklad countif by bola metoda, aj ked nie tak uplne automatizovana ;)
P.S.> otazku som polozil kvoli tomu, ze malokedy najdes niekoho, kto vie odpoved "z fleku" ale musi si ju najst rovnako ako to mozes urobit ty ...
No však jasně, je ti to fuck. Jak jsi mužný, jak jsi drsný, jak jsi... hlavně že poradit za tebe musí někdo jinej, viď. sice nechápu proč jsi moderátor když umíš akorát prudit, ale to je tvoje věc.
briketko dííííííííík strašně mooooc máš to u mě :) studuju ty kontingenční tabulky a vypadá to že todle je správná cesta. dík za návod a až tady bude hlasování o tom, kdo by měl být moderátor, máš můj malinkej hlas. nic proti slovákům a všecko proti nafoukanejm arogantním debilům, že vás to tady s nima baví. kámoš co mě řikal ať se zeptám tady řikal přesně todle, co človíček to odborník, akorát vedení stojí za*** budu tuhle pravdu šířit dál
pa pa
nebo si zkus napsat makro... pokud mas rozumnej a konecnej pocet tech polozek (rum, pivo... ja radsi rum, cola) neni to az takovej problem...
Ještě bych malilinko poupravil:
=COUNTIF(A:A;"rum")
a je vyřešenej i problém s počtem záznamů ;-)
(jenom myslím že to takhle nefunguje v OpenOffice...)