Re: Ekvivalent k IBM T60p
Citace:
Původně odeslal
Luge
Shanim notebook z vyssi cenove kategorie. Zatim se mi nejvic zamlouval IBM/Lenovo T60p
HTML kód:
http://www5.pc.ibm.com/europe/products.nsf/$wwwpartnumlookup/_UT0FUxx?open&sourcesite=cema
. Neznate nejake dlasi alternativy stejnych kvalit (13-14", C2D, nejaka GK - X1400/7400, solidni vydrz na baterky a nejlip takovy ten minijoystik, ktery maji IBMka spolu s touchpadem)? Diky..
T60p moc konkurence nema a to jak zpracovanim, tak i cenovkou :)
Alternativa je Dell Latitude (D620) nebo Precision (ale to uz je 15.4"), nakonfigurovane na full load :)
Pak jejich sestava odpovida T60p, grafiky jsou od Nvidie (Quatro NVS110/120 = zaklad GF7300), disky 7200ot /120GB, displeje sirokouhly 14.1" 1440x900pix, BT, Wifi, ctecka oticku atd.
Vyborny zpracovani, mechanicky velmi odolny, vyborny baterie, a ten "minijoystick" kterej nazyvaji u kazde firmy jinak treba pointstick/trackpoint ma samozrejme take, tedy plne dualni ovladani.
Jinak jde spis o vkusu kazdeho, zda se mu designem libi vic ten ci onen, oba maj svy plusy i minusy.
Jinak samozrejme pokud chces za notebook utratit co nejvic penez (pekna predstava :) ) tak jsou samozrejme k mani i nadupany veci od Aceru, Sony, Asusu a dalsich, nicmene po strance kvality zpracovani a odolnosti jsou to spise stylovky ze zajimavejch materialu.
Tedy pokud extra drahej a vykonnej notebook do 14", asi nic jinyho by mne nenapadlo kupovat, nez IBM/Lenovo nebo Dell, samozrejme v nejvyssich radach a konfiguracich.
EDIT: jan555 mne lehce predbehl :)
Tak zrovna za vysoký model od Sony bych se vůbec nebál zaplatit :) . Jde možná spíš o to, že Tčka mají image pracovního notebooku, Vaia "zábavního" a Dell někde mezi směrem k Tčku. U HPčka se taky něco najde a pak má ještě Panasonic kvalitní, lehké, super odolné a taky dost drahé full-magnesium notesy. A tím bych asi skončil, na značky jako je Asus bych se v téhle kategorii ani nedíval.
Nejde mi o co "nejdrazsi" ctrnactku:)
shanim neco odolnyho, relativne malyho (14") s dobrou vydrzi baterie. T60p se da sehnat za priblizne 50k, Sony VAIO v podobny vybave prijde na 70k. Videl jsem oba dva notebooky v realu a IBM mi prislo mnohem lip zpracovany a zapusobilo na me daleko lepsim dojmem
Citace:
Původně odeslal
Luge
shanim neco odolnyho
Tak se mrkni na ty Panasonicy, i "Business Lite" verze jsou odolné až dost.
Ja bych to skoro shrnul (muj nazor), ze T60, D620, nc6400 nebo nejakym Toughbookem nic nepokazis, zalezi spise skutecne na preferenci specifickejch funkci a technologii, designu a ceny.
Pokud chces extra odolnost, pak skutecne obrnence od Panasonicu, nejobrnenejsi modely pouzivaj i armady na "akce", nevyhodou preci jen vyssi vaha, cena a preci jen slabsi vybava a vykony oproti mene obrnenym typum (jsou to notebooky ciste na praci v terenu).
Vaio se mne osobne libi moc designove, funkcne a vykonostne urcite minimalne srovnatelne, ale pro mne je to pocitove spise stylovka, nejak si ho nedokazu predstavit na cestach v "tezkem" provozu. Ale jak opakuju, muj osobni nazor.
Souhlas, jen Panasonic dělá i velmi lehké odolné notesy komplet v hořčíku a pak u Sony se platí také něco jiného - dost drsná softwarová výbava, která fakt nemá srovnání.