Správné připojení AP na wifi router
Mám wifi router Ovislink WT-2000R. Na routeru je zapnutý DHCP, notebook se k routeru připojí přes wifi bez problému. V jiném patře mám další počítač, který bych chtěl připojit na wifi router pomocí AP klienta Ovislink WL-5460AP. Do jakého režimu mám nastavit AP klienta (client, bridge, AP, repeater, client router) aby dostal svou IP adresu z DHCP routeru? Zároveň by měl AP klient sám přidělit automaticky IP adresu připojenému PC.
Re: Správné připojení AP na wifi router
Rekl bych mod Client. Tusim, ze to mam takhle doma nastavene. Akorat jsem musel bohuzel DHCP vypnout, protoze s tim ten kram casto zamrzal :mad:
JJ mod klient, take si zapni DHCP-relay. Otazka je, jestli pocitac dostane IP od dhcp serveru (me to moc nefungovalo, ale za zkousku nic nedas ;-)).
děkuji za tipy. Takže pro nastavení 5460 stačí dva kroky:
- nastavit režim klient
- v AP nastavit přidělení IP z DHCP
AP i připojené PC potom dostane každý svou IP adresu z routeru.
Mel jsem ale potom dojem, ze se ten Ovis 5460 stane transparentnim, tj. v danem rozsahu nebude mit zadnou IP. Aspon mne se ztratil ze site a ani IPScan ho nenasel.
Mám router Barricade pomocí kterého mám doma zabezpečenou bezdrátovou síť. Návod na konfiguraci je v angličtině. Potřeboval bych poradit, co mám na konfiguraci routeru změnit, aby mi bezdrátově připojený notebook rychleji stahoval data z Internetu. Do Firewallu už jsem díru udělal, ale stahuje to rychlostí do 50 kb/s i když mám rychlost připojení 1024 kb/s. Díky předem.