winamp 5.33 a problem s vyskami?
hi
stiahol som si novy winamp 5.33 a mam pocit ze mi to neprehrava vysky.
mam pocit ze mi to v starom nerobilo. sak pozrite si obrazok...
http://img258.imageshack.us/img258/9243/winamptj9.jpg
je to uplne ako useknute horsie je ze nefim od akej frekvencie. robi mi to pri vsetkych mp3. neviem ci mi raz podobne nieco nesposoboval novy plugin ale teraz som len nainstaloval novy winamp a toto.
neviete co to moze byt? alebo je to vporiadku?
Re: winamp 5.33 a problem s vyskami?
Winamp neosekava vysky, vysky jsou oseknute uz pri ztratove kompresi do MP3. Pri nizkem bitrate priblizne od ~14Khz, ~17Khz pri vysokem bitrate. S tim nic neudelas, to je feature MP3 formatu. Presto ti doporucim prejit na Foobar s ASIO pluginem. Budes mit i z MP3 o poznani lepsi zvuk (sakra furt upravuju)
Pozri si nastavenie ekvalizeru.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Pozri si nastavenie ekvalizeru.
equalizer mam nastaveny na techno tzn vysky su dost vysoko. foobar alebo neco poobne by som si dal ale som uz zvyknuty na winamp(viem ze ma horsi zvuk..) co ma stve ze ani neviem ake su to frekvencie ak to je nad 16k tak mi to moze byt fuk ale ak to je 12k a vyssie... to ma stve ze neviem ci to tak ma byt alebo nie
Citace:
Původně odeslal
Yuri
...viem ze ma horsi zvuk...
To bych netvrdil. Mám pocit, že poslední dobou je IN tvrdit, že Winamp je na ***. Kdejaká lama si stáhne Foobar, pustí si svoje 128kbps MP3 a hned říká, že slyší propastný rozdíl v kvalitě zvuku...
- Q: Does foobar2000 sound better than other players?
- A: No. Most of “sound quality differences” people “hear” are placebo effect (at least with real music), as actual differences in produced sound data are below their noise floor (1 or 2 last bits in 16bit samples). Foobar2000 has sound processing features such as software resampling or 24bit output on new high-end soundcards, but most of other mainstream players are capable of doing the same by now.
Jinak co se týka možností nastavení se samozřejmně ve Foobaru dají nastavit věci, o kterých se Winampu možná ani nezdá, ale s tou kvalitou zvuku (minimálně v defaultním nastavení) bych se moc neoháněl...
heh to zalezi ... kernel streaming sam o sebe je vyrazne lepsia volba ako original "kmixer" z WXP ;) pre karty Audigy/Live je to pri vhodnom nastaveni pocutelny rozdiel aj na normalnych audio zostavach
Citace:
Původně odeslal
MadCap
heh to zalezi ...
Proto jsem napsal "v defaultním nastavení". Ale kernel streaming plugin existuje i pro Winamp.
Citace:
Původně odeslal
AXB
Proto jsem napsal "v defaultním nastavení". Ale kernel streaming plugin existuje i pro Winamp.
kedysi nebol, teda uz je to tak 3-4 roky co pouzivam foobar a odvtedy som neriesil co sa stalo z winampom :)
Co se tyce kvality zvuku, foobar ma kompletni 64-bit audio pipeline, tj. efekty a dekodery mohou pracovat s vyssi presnosti, moznost 24/32bit vystupu, dithering a hlavne replaygain.
ABX: poustet si 128Kbit MP3 je mozny maximalne pro podbarveni jine cinnosti. Dobre to napsal Caleb, nastaveni Foobaru je sice narocnejsi, ale u rozumnych MP3 224Kbit+ je tedy sakra znat rozdil ASIO vs Kmixer.
Doporucim ti Foobar, sice stroze vypadajici, ale majici o hodne lepsi uzitkove vlastnosti.
Pokud striktne trvas na Winampu, tak zpet k puvodnimu problemu - zkus v nastaveni pouzit jiny output plugin, nez tam ted mas.
Citace:
Původně odeslal
Halen
Winamp neosekava vysky, vysky jsou oseknute uz pri ztratove kompresi do MP3. Pri nizkem bitrate priblizne od ~14Khz, ~17Khz pri vysokem bitrate. S tim nic neudelas, to je feature MP3 formatu. Presto ti doporucim prejit na Foobar s ASIO pluginem. Budes mit i z MP3 o poznani lepsi zvuk (sakra furt upravuju)
Treba sa pohrat s LAME encoderom, ten vie tuto "feature" obyst.
Kód:
Filter options:
-k keep ALL frequencies (disables all filters),
Can cause ringing and twinkling
--lowpass <freq> frequency(kHz), lowpass filter cutoff above freq
--lowpass-width <freq> frequency(kHz) - default 15% of lowpass freq
--highpass <freq> frequency(kHz), highpass filter cutoff below freq
--highpass-width <freq> frequency(kHz) - default 15% of highpass freq
--resample <sfreq> sampling frequency of output file(kHz)- default=automatic
1 Příloh-a(y)
2 iPok - tohle je nastaveni, kterym komprimuju. -b 224 -m s -h -q 0 -k
Vytahnu pres EAC wavy, zkomprimuju s timhle nastavenim do MP3. Kdyz pak tuhle MP3 (s disablovanejma filtrama) zpetne rozkomprimuju do wav a podivam se na ten soubor v CoolEditu, jsou vysky proste oriznuty. -k nepomuze tomu, ze LAME kodek defaultne orizne (vuci nastavenymu bitrate) od urcity frekvence vse nahoru.
Edit - tak iPok ma pravdu. Koukal jsem zrejme drive na nejakou MP3, kterou jsem si nedelal sam. Cili s nastavenim -k jsou skutecne disablovane vsechny filtry. CoolEdit to potvrdi na pripojenem obrazku.
Nejak mi unika cil tehle vasich analyz :) To ze MP3 encoder orizne v zavislosti na zvolenem bitrate neslysitelne! vysky je prece dobre, ne? Zuzi se tak sirka pasma a zbyly signal tak bude zakodovan kvalitneji.
Imho v pripade Yuriho jde o neco jineho - napr. 22kHz wavka prevedena na 44,1kHz nebo tak nejak.
2Yuri zkus nainstalovat nejakej starsi winamp (idealne 2.9x) a v nem se podivej na onu vizualizaci. Imho to je problem toho zdrojoveho souboru a ne prehravace.
ja vam neviem asi je to normalne lebo az take bez vysok to neni. ked hybem v equalizeri so 16k frek tak je pocut rozdiel. ale nechapem preco proste ako je posledna cislica je uplne prazdna plocha. ten stary winamp nefim najst
Citace:
Původně odeslal Yuri
ten stary winamp nefim najst
http://www.oldversion.com/program.php?n=winamp
Nemohla by to byt nejaka predpriprava od vyrobcu Winampu na prehravanie niecoho kvalitnejsieho, ako je klasicke audio CD, resp. wav? SACD? No, neviem, to je len moj dohad.
Citat: "SACD označované multi-channel, nie surround sound). PCM a PDM možno len ťažko priamo porovnávať, v propagačných materiáloch sa uvádza dynamický rozsah 120 dB pri frekvenčnom rozsahu 20 Hz až 20 kHz a najvyššia zaznamenateľná frekvencia 100 kHz".
Mozno sa chysta nejaky winamp pro-SADC, spolu s PC mechanikou (neviem, mozno uz je), ktory bude SACD plne podporovat.. Multimedialne PC teraz letia.. he he.
Inac vygooglena diplomovka je dost zaujimava, ak by niekto chcel postudovat. http://www.dcs.fmph.uniba.sk/diplomo...lication%2Fpdf
Len nech nikoho, nenapadne, ze tomu vsetkemu, co sa tam pise aj rozumiem. :lol:
Btw, u mna ta 5.33 verzia ma ten orez tiez, len v modern skin to tak nie je vidiet, ale subjektivne vysok oproti starsej verzii neubudlo.