Takto jsem se vyporadal s ulozeni HDD.
Ale prijde mi to dost neprakticke pro pripadne premistovani pocitace.. A navic to zabira skoro dve 5,25'' pozice.. Nevite nekdo o necem lepsim?
http://www.cernosice.cz/tmp/hdd.jpg
Printable View
Takto jsem se vyporadal s ulozeni HDD.
Ale prijde mi to dost neprakticke pro pripadne premistovani pocitace.. A navic to zabira skoro dve 5,25'' pozice.. Nevite nekdo o necem lepsim?
http://www.cernosice.cz/tmp/hdd.jpg
Ale při prenosu nepraktické, jak si říkal... Ale je to zajímavé.... 8-)
Navic je to i funkcni! Disk neni prakticky slyset.. Predevsim seek zvuky pri praci disku a prohledavani.. Otaceni disku je slyset velice slabe!Citace:
Původně odeslal KaRlOs[C
A abych jeste vysvetlil provedeni: Jedna se o zaveseni HDD na ctyri bezne gumicky prichycene v prostoru 5,25'' mechanik. Zavesene to je jen na poloutazenych sroubkach.
trosku bych se bal, ze ty gumicky casem zteri a pak ti den disk shuci dolu ;D
Jen pockej az nektera gumicka praskne pri seek :-) Ale mas to pekny.
taky nekdo namital, ze jak se ten hdd nedotyka niceho kovovyho, tak muze dost stoupnout jeho teplota...prece jenom kdyz je pridelanej normalne, tak se chladi o kostru casu...
Daj do tych dvoh pozicii dopredu vetrak a mas to uchladene.
urob si to jednoduchsie ako ja ,
Kup si montazny ramcek na hdd do 5.25 pozicie a ako to montujes medni hdd a skrinkou tak tam daj tesniace gumicky !!!!! Je to najlepsie ale ja mam i tak Seagate barracudu takze to nie je pocut [ruleeezzz] !!!! 8-)
uz sem o necem podobnem premejslel....ale ted si me inspiroval...hned o vejkendu jdu na to...jo mimochodem je to muj prvni prispevek 8-)
Ty gumičky pujdou brzo do háje,chtělo by to možná tu gumu z látky ve který jsou malý gumičky no znáte to tu ve slipech :D :wink: Docela bych se bál mít to na takovejch prckách :!:
A co tak dat to na tenke sk pasky a dat na to tenku buzirku alebo zmrstovaciu buzirku pre lepsiu ucinnost a potom to urcite nespadne.
Disk by mal byt pevne uchyteny aby sa tlmili vibracie ktore sposobuju hlavy pri seekovani a tiez kvoli chladeniu.
Tie gumicky mozu casom naozaj prezriet a potom ....no nechcem si predstavit ak jedna z nich praskne. Ja by som bol skor za tie tesniace gumicky...
Muzete se nekdo zkusit vyjadrit k otazce:Citace:
Původně odeslal Rainbow
1) Zde je mozne, aby disk nebyl pripevnen napevno?
2) Je nutno disk extra chladit? A pokud ano, staci pasivni chlazeni?
(WD bohuzel nema cidlo na teplotu, resp. zadny soft, co jsem nasel nechce teplotu ukazat. IBM ukazuje v pohode...)
3) Prodava se nejake podobne udelatko na disk??
Doteraz som mal iba gumicky medzi kejsom a priskrutkovanym diskom - hluk bol o cca 20% nizsi, no stale to hucalo. Taq som to vcera l taq ako na obrazku, no je to zavesene dole pod 3,5 poziciou na disk. Fuka tam na to krasne pridavny vetrak, co je vpredu dole a pouzil som tzv obuvnicke gumicky (to su tie hrube hnede) a su napnute do stran, aby to predsa len tlmilo vibracie troska viac napevno. Hluk 95% dole !!!
njn ja tiez uvazujem ze si nejako v skolskom compe zavesim alebo inac ukpevnim disk lebo je to jedine co je z case pocut >> je to starucky WD 10GB z roku 1998 >> cirkularka !!! fakt :( o xladenie sa nebojim (pri takom pomalom disku to je asi fuck) ale tie vibracie a co pripadny otras bedne? :(
MadCap
Skolsky komp a uprava disku? To mi nejako nejde dokopy
???
mrkni moj podpis :) jeden doma, jeden v skole, vskole znamena na koleji !! :) priamo na fakulte nemozem nic okrem hybania mysov a pouzivania klavesnice :), obcash troxu hackujem, nastavujem si monitor !! ;D ;D ;D ;DCitace:
Původně odeslal Axel
MadCap
Aha :eek:
jj, taky mam disk povesen pod temi 3.5" pozicemi, na dratech (samozrejmne s izolaci :wink: ) , jsou na tom z boku pasivy, a je to fixovano i protihlukovym oblozenim CASU (s temi pasivy je o dost sirsi), zepredu na to fuci 80mm pridavny sunon - teplota neprekroci 40° - tedy chladi se lepe nez pri klasickem prychyceni.
btw - koho zajimaji ty pasivy :
http://jaja.kn.vutbr.cz/~dolezal6/ca...-%20zvrchu.JPG
http://jaja.kn.vutbr.cz/~dolezal6/ca...0-%20zboku.JPG
tak sem zpatky...sem to zkusil a huste to nedoporucuju...sem to udelal a mam tedka na disku chybny sektory ani nevim jak se tam vzali...disk mi nespad ani nic...prose najednou vadny sektory...nic moc
a co jsi přesně udělal ?Citace:
Původně odeslal Dwayne_Hicks
Rekl bych, ze jsi malo chladil... Ja jsem to nakonec v pondeli vyresil tak, ze jsou koupil novej tichej disk Seagate 7200.7 (misto WD800JB)!
myslim ze ked ma ten disk v zaruke tak si prave zarucil jeho vymenu ;)Citace:
Původně odeslal Chocen
MadCap
normalne sem s nim zachazel...zadny rany nic...proste pohoda..jenom sem to mel tak jak to ma ten silenec na zacatku clanku a udelali se mi tam chybny sektory...rek bych ze za to muzou ty gumicky...asi potrebuje mit oporu...nevim..disk je v zaruce ale ja kdyz ho budu menit tak sem bez kompu a taky bez dat na nem...poradte...Citace:
Původně odeslal MadCap