Výběr špuntových sluchátek
Zdravím,
vím, že už se to tu párkrát řešilo, ale většinou se sklouzlo ke KOSS Porta apod. Navíc čas se posunul a určitě přibylo pár nových modelů :)
Vybírám nějaká špuntová sluchátka, doteď jsem měl SONY MDR-EX71SL/B a spokojenost, ale bohužel se něco podělalo v rozdvojení kabelů a mám to doslova mono :(
Takže řeším jestli znovu ta samá nebo něco nového:
- SONY MDR-EX71SL/B
- Sony MDR-EX90LP - mohli by být dobré, ale zatím jsem je v obchodě nikde neviděl
- SENNHEISER CX 300 - vypadají podobně jako Soňáky, ale jak vychází ve srovnání s nimi?
- KOSS Spark Plug - výhoda doživotní záruky :) někteří si ale stěžovali na přílišné bassy
- Creative EP-630
- navrhněte další špuntová sluchátka..?
Díky za každou radu ;)
EDIT: Abych doplnil, používám to hlavně na poslech hudby z Palmu (většinou DnB) nebo třeba filmy z notebooku, když musím jet dloouho autobusem.
Re: Výběr špuntových sluchátek
Mam The Plugy a mohu doporucit. Pouzivam je k PDA na cestz MHD atd. a spokojenost.
V praci mam spunty od Kosse. Co se tyce pohody poslechu jsou ok. Idealne vytvari efekt odtrzeni od prostredi-coz bych naopak napr. pri ceste do prace (chodniky, prechody, doprava) zvazil.
Btw. nedavno mi nabizel Neller novy za velmi prijemnou cenu ;-)
Záleží na akceptovatelné ceně. Uvedené je jen nejnižší liga.
Mám už drahně let Sony MDR-EX71 a nemůžu si na nic stěžovat, osobně je považuji za vrchol k mému mp3 přehrávači. Perfektně sednou do uší, nevypadávají, velikost kabelu je tak akorát když nosíš přehrávač na krku (v balení je samozřejmě prodloužení), zvuk je slušný, hodně ale záleží jaký druh hudby posloucháš a jaký zvuk máš rád.
pHp: A znáš nějaká lepší špuntová sluchátka?
Zdenek: MDR-EX71 jsem měl doteď a taky spokojenost... Ale když se podělal ten kabel, tak přemýšlím, jestli by jiná sluchátka nemohla být také dobrá či lepší.
Určitě: ultimate ears a Shure se dají v ČR koupit bez větších problémů třeba tady http://www.headphones.cz/inshop/prenosna/spunty/
Jinak Etymotic, Westone, Future Sonics.
Kvalitativně, a samože cenově, jiná liga.
Což o to, já bych do kvalitních sluchátek nějaký ty prachy klidně i vrazil, ale u sluchátek všeho druhu se prostě dříve nebo později podělá drátek - byť je to ta nejlevnější věc na tom. A pak je mi toho líto to vyhodit, v servisu s tím udělají prd a podomácký řešení taky moc kvalitní není...
ultimate ears mají kabel odpojitelný, tudíž velmi snadno vyměnitelný i bez servisu.
mam SONY EX51 a musim rict ze naprosto smlnily me ocekavani! jsou velice povedený, zvuk opravdu v pohode a maj i hezky design (nenapadny, narozdil od Kossu)
Máte někdo zkušenosti se těmihle?
ultimate ears super.fi 3 Studio
Zdaj se být dobrý, vyměnitelnej kabel je taky dobrá věc (ale ještě mi schází ovládání hlasitosti na kabelu :( ), ale za takový prachy bych se nerad seknul...
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
Máte někdo zkušenosti se těmihle?
ultimate ears super.fi 3 Studio
Zdaj se být dobrý, vyměnitelnej kabel je taky dobrá věc (ale ještě mi schází ovládání hlasitosti na kabelu :( ), ale za takový prachy bych se nerad seknul...
vypada to jako kopie shure ale zkusenosti nemam...
jinak kabel s ovladacem hlasitosti castoooo kurvi zvuk....to bych rozhodne na sluchatkach nechtel
Uz asi tisic let mam MDR EX71, hrajou porad dokonale, jediny co byl problem - ztraceny spuntiky, ale i ty jsem sehnal.
Lepsi kombinaci vykon/cena nevim kde hledat...
Jo, já jsem s nima byl taky spokojenej, ztracenej špuntík jsem taky koupil (i když se mi zdá docela drahej), ovšem s podělaným kabelem udělám prd...
Možnost odpojitelnýho kabelu se mi zdá skvělá.
to -jb-
trošku vycucaný z prstu, ne?
UE se začaly dělat někdy kolem 1995 (měniče), Shure asi tak 2003-4
úplně jinak vypadají, mají jiné měniče, jiné špunty, čili zcela jasná kopie :-D
asi trochu nepochopeno...nerekl jsem ze to okopirovali od Shure, jen ze konstrukcne vypadaji podobne takze be cool :-)
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
Jo, já jsem s nima byl taky spokojenej, ztracenej špuntík jsem taky koupil (i když se mi zdá docela drahej), ovšem s podělaným kabelem udělám prd...
Možnost odpojitelnýho kabelu se mi zdá skvělá.
A coz takhle home bastl? Vezmu jinci sluchatka, se znicenejma menicema, kabliky prepajim a je hotovo...
ja to takhle praktikoval kdyz jsem si rozslapnul moje stary Sony s Bass Boosterem a zbyl mi kablik - bratrovi jsem tak opravil jeho sluchadla..
To bych to podělal stejně, já žádnej bastlil nejsem :D
Navíc nevím, jak dobře se dají ty soňáky pájet, mají neuvěřitelně tenkej kablík.
tyyjo...koukam veeelka sleva. urcite budou hrat vyborne a maj moc hezký design
ja kdybych si kupoval spunty, tak je vemu...cena je lakava
Na Novinkách jim zrovna moc nelichotili.. Ale novinky nejsou zrovna server kterému bych 100% důvěřoval. Má někdo osobní zkušenost?
Citace:
Původně odeslal
MarK (CZ)
Na
Novinkách jim zrovna moc nelichotili.. Ale novinky nejsou zrovna server kterému bych 100% důvěřoval. Má někdo osobní zkušenost?
no staci si precist záver "Je-li vaším kritériem zvuk, můžete se v klidu vrátit ke klasice The Plug."
uz z toho duvodu jejich review bych nejak moc neresil, protoze dle meho The Plug rozhodne extra dobre nehrajou ;-)
No a jestli je tohle ještě horší...... :?
Já si teď pořizoval CX - 300 jako náhradu za MX 550, které půjdou na reklamaci, a ačkoliv jsem jinak se Senny ( ještě mám HD 200 ) moc spokojenej tak o těchle nevím co si myslet.
Pročítal jsem hromady recenzí spokojených uživatelů, ale teda tak přebasovanej zvuk jsem už dlouho neslyšel :confused: ( testováno na M-Audio Transit a N70)
Ještě jim nějaký čas dám a uvidím
Ja i bracha mam ty Koss Sparky a v pohode, brachovi se pok... kontakt v jednom sluchatku, takze reklamace a ted je ma doma nove. Velke basy se mi ani nezdaji, zalezi na nastaveni EQ v prehravaci. Na Emgetonu, Iriveru ani Ipodu zadny problem...