Re: Radeony a Wide screen
Tak to by zaujimalo aj mna, vzhladom na to, ze asi zajtra mi pride LCD s pomerom stran 16:10 a napr. Call Of Duty neumoznuje prepnut do takeho rozlisenia, t.j. 1440x900 :(
V ATI Tray Tools som zia tiez taku moznost nenasiel...
Radeony umoznuji dva rezimy: bud stretched image, kdy je obraz roztazeny na celou plochu monitoru (kdy samozrejme dochazi ke zkresleni), anebo centered image, kdy by se melo zachovavat puvodni rozliseni obrazovky, ktere je pak umisteno doprostred monitoru a oramovano cernymi pruhy. BOHUZEL ATI je v tomhle notoricky leva a u spousty her ten centered image proste nefunguje, tzn. ze at delate co delate, budete mit na monitoru roztazeny, zkreslny obraz.
Resit se to da 3 zpusoby: poridit si monitor, ktery si sam ovlada image scaling, koupit si nvidiu, kde se to da snadno nastavit, nebo obetovat bohum a modlit se, aby to ty Kanadany konecne trklo...
EDIT: jeste doplneni - toto nastaveni je mozne v CCC, zda to vubec funguje s ATI TrayTools a podobnymi utilitkami nevim
Posledni dobou maji Catalysty jeste dalsi "vychytavku", viz:
http://4um.ocguru.cz/showthread.php?t=58410
Ja mam Radeon 1950Pro a siroky 19'' lcd od LG.. no problema, akurat hram FEAR v rozliseni 1440x900 napriek tomu, ze to hra nepodporuje. tejto problematike sa venuje stranka http://www.widescreengamingforum.com
Citace:
Původně odeslal
stanley
Ja mam Radeon 1950Pro a siroky 19'' lcd od LG.. no problema, akurat hram FEAR v rozliseni 1440x900 napriek tomu, ze to hra nepodporuje. tejto problematike sa venuje stranka
http://www.widescreengamingforum.com
On spis problem nastava u starsich her, nebo u tech, jejichz programatori / vydavatele se s nejakou upravou moc nezatezovali (typickym prikladem je Battlefield 2), a kde se neda widescreen rozliseni jen tak lehce rozchodit...
BF2 gets it's WS support through a Command Line edit:
"C:\Games\Battlefield 2 Demo\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx 1920 +szy 1200"
podla mna sa da rozchodit skoro kazda hra.
Citace:
Původně odeslal
stanley
"C:\Games\Battlefield 2 Demo\BF2.exe" +menu 1 +fullscreen 1 +szx 1920 +szy 1200"
Teraz si mi pomohol, lebo BF2ka sa mi odmieta spustit, dikes, pridavam samo aj karmu :)
EDIT: Vyzera to tak, ze mam take iste LCD, takze si ma velmi potesil...
som rad, ze som pomohol.. mimochodom to LCD mam presne take iste, t.z. LG 194WT-SF. v kombinacii s 1950Pro zatial absolutna spokojnost.
Citace:
Původně odeslal
stanley
Timhle hre sice vnutis rozliseni, ale pokud se dobre podivas, zjistis, ze vrsek a spodek obrazu jsou jaksi "orizle", tzn. urcite to neni uspokojive reseni pro naruzive hrace... :-(
Citace:
Původně odeslal
Zilla
Timhle hre sice vnutis rozliseni, ale pokud se dobre podivas, zjistis, ze vrsek a spodek obrazu jsou jaksi "orizle", tzn. urcite to neni uspokojive reseni pro naruzive hrace... :-(
Tak zatial som to skusal v BF2 a Warcraft III a obraz vyzera cely, v BF2 som mal v pohode cely HUD, to som si fakt skontroloval. Este skusim podla navodu na vyssie spominanom linku spojazdnit Call Of Duty UO a uvidim ci to pojde dobre, ak ano, tak budem velmi spokojny, napr. hry zo STEAMu sa daju krasne prepnut do 16:10 (az na Red Orchestru, sice podporuje widescreen, ale iba tusim 1280x864 alebo nieco podobne....).
Citace:
Původně odeslal
daggy
Tak zatial som to skusal v BF2 a Warcraft III a obraz vyzera cely, v BF2 som mal v pohode cely HUD, to som si fakt skontroloval. Este skusim podla navodu na vyssie spominanom linku spojazdnit Call Of Duty UO a uvidim ci to pojde dobre, ak ano, tak budem velmi spokojny, napr. hry zo STEAMu sa daju krasne prepnut do 16:10 (az na Red Orchestru, sice podporuje widescreen, ale iba tusim 1280x864 alebo nieco podobne....).
Nejde o HUD, ten uvidis bez problemu, ale o celkovou viditelnou plochu. Kdyz se poradne podivas na widescreeng gaming foru, tak si muzes prohlednout screenshoty, ktere to tam ukazuji.
Jinak hry ze STEAMu jsou dokonalou ukazkou toho, jak by to melo vypadat - primo ve hre si zvolis widescreen a vsechno dokonale funguje... ;-)
Tak skusal som aj COD UO, rozlisenie som nastavil cez config a akurat mam tmavu obrazovku pri prehravani uvodnych videi, ale inak to ide dobre, takze nestazujem si, cakal som ze to bude problemovejsie. Za vyhodu povazujem v BF2 vacsiu takticku mapu (je trocha viac natiahnuta do sirky) ak hrajem za commandera, takze ma to aj svoje vyhody :)
Nevím jestli to sem zrovna patří, ale mám 15,4" noťase s X1600, ve winech rozlišení 1280x800 a teď jsem si místo původních ovladačů, které stály za prd, nainstaloval alternativní omegy ( www.omegadrivers.net ). Jenže ty mi teď u některých her způsobují zde popsaný problém - obraz se neroztáhne na celou šířku a zůstanou tam ty dva pruhy. Děje se tomu tak např. u Unreal Tournamentu 2003, NFS U2 nebo třeba u StarCraftu. Všechno starší hry, ale původní Unreal Tournament chodí naprosto bez problémů, což mě překvapilo. Víc her jsem zatím nezkoušel.
Nevím co s tím (pokud jde něco dělat), jsem na tohle lama. Nastavení jsem prošel, ale na nic jsem nepřišel...
edit: DOC_ZENITH: Díky, pomohlo to. K+. Taky mě to mohlo napadnout....
Nevim, jen pro UT2003 a 2004, nebo klidně i starej UT ti doporučim editnout ut2004.ini a manuálně si tam požadované rozlišení vepsat, určitě to tam najdeš.