Custe..prave mi dosla TUSL2-C, ale nikde sem nevidel v socketu cidlo...takze ma aspon mereni pomoci diody v CPU? Nebo to nema vubec?
Nak
Printable View
Custe..prave mi dosla TUSL2-C, ale nikde sem nevidel v socketu cidlo...takze ma aspon mereni pomoci diody v CPU? Nebo to nema vubec?
Nak
bere z CPU
Ty si byvalu ABITak, vsak ? :-) Jasne ze ti to mera teplotu, v patici mas taku modru gulicku a to je myslim cidlo teploty.Citace:
Původně odeslal Nakadah Al Jaffa
Jasne ze sem byval ABITAK :wink: na BH6 nemuzu rict jedine spatne slovo, ale ST6 uz sem nikde nesehnal, a kdyz sem v Alzasofu videl ASUS TUSL2-C za 1850,- bez DPH tak sem necekal ani minutu, vcera v jednu sem objednal, vecer poslali mail ze to expedovali a dnes v deset hodin mi to prislo, sou rychli, kam se hrabe Monima, navic tam maji toho ASUSe za 3080,- (ted nevim jak s DPH)...
2TimeLord: fakt tam zadny cidlo nemam, zadna kulicka, zadny pasek nebo nejaky cidlo, jen samy odpory...
Odzkousim to odpoledne jestli bere z CPU...Nak
Vsak ja na ABIT tiez nechcem nadavat, moja BL7 uz tiez kopec mesiacov funguje 24/7. Ja len ze su to jedine dosky s externymi cidlami :-)Citace:
A naozaj ti to mera teplotu, vsak sa pozri napriklad do BIOSu alebo MBM.
To o tom modrom cidle mi povedal kolega co ju ma doma, ale ten ju ma uz tiez hodne dlho, mozno mas novsiu reviziu.
Mno ten ASUS ma taky konektor na externi cidlo, je to dvoupinovy konektor v miste mezi baterkou a svabem biosu..mozna ze to taky pouziju, vyrobim si cidlo z NTK termistoru 10k( nebo tak nejak - byl tady na to nekde thread)...Nak
Skoda ze nie si z BA, mne preslo cez ruky niekolko ABITov, takze mi zostalo aj par cidiel este niekde.Citace:
No jo! ale co tim cidlem budu merit?? asi hdd...to bude asi to prave..Nak
Ja myslim ze to k comu to das, nie ? :-)Citace:
Njn...dam to na HDD...ten WD200EB nema mereni teploty..tak aspon mu to takhle vynahradim..Nak
ja sem todle cidlo pouzivam na zjisteni teploty pasivu na mym Radeon 9000, dyz sem zjistil ze ma skoro 75stupnu tak sem to cidlo radsi dal pryc ;D
2Deekay: hele a je to teda NTC termistor 10k? Nak
jak to mam vedet, je to takovej hnedej placatej jazycek na dvou dratkach zakoncenej 2pin koncovkou, mam jich doma asi 5 ;DCitace:
tak ho promer! ;D pri 25°C ma mit +-10kohm...Nak
jo a promerim ho cim jako? :wink:Citace:
Posli mi voltmetr a zmerim ti to ;D
kua ty nemas multimetr ??? ;D ;D Skoda...mno to neva¨..na pctuningu je tusim navod tak se mrknu jaky tam dali termistor..Nak
samozrejme ze nemam, co bych s nim delal? nepotrebuju ho ;DCitace:
Takze je to 10k NTC destickovy termistor..v GES ho maji za 13.20 Kc...jdu tam...Nak
PS. 2 Deekay...multimetr si porid, nikdy nevis kdy se ti muze hodit, staci nejaky za 1500,-