Re: Samba XP home problem
A ked sa potom manualne prihlasuje na samba server, aky login zadava? Po premenovani uctov na windowsoch sa premenovali ucty aj sa samba serveri?
premenovavanie windowsoidnych userov je nestastne riesenie. Pretoze system drzi info aj o povodnom nazve, pod ktorym je jeho uziv profil a pod. Tak isto by to chcelo vysledovat, ktore meno je v tomto pripade "efektivne" pre prihlasovanie do samba servera.... totiz ide o to, ze kazdy uzivatel v systeme/domene maj svoj jedinecny identifikator UserSID, pod ktorym je vedeny... ale prihlasovanie na vzdialenom hoste je podla loginu/hesla a nie podla userSid/hesla. A kedze mas na jeden SID dva mena, tak v tom pripade vznikaju problemy.
Ak si teda premenoval ucty na windowsackej masine a tiez na samba serveri, tak dovod preco sa automaticky do samby neprihlasia je ten, ze sa prihlasuju povodnym loginom a nie zmenenym (a toto tusim ani neovplyvnis).
V tomto pripade by som jednoducho vytvoril noveho usera s tym, ze mu nahram povodny profil zo stareho prihl. mena.
Citace:
Původně odeslal
TiMEoS
A ked sa potom manualne prihlasuje na samba server, aky login zadava? Po premenovani uctov na windowsoch sa premenovali ucty aj sa samba serveri?.
nie ucty na sambe sme davali jednotne podla priezviska usera ktory pouziva danu stanicu winXP
no ono to funguje v pohode ale len na XP pro, na home to nejde ked sa jednoducho premenuje user
no ucet na sambe funguje vtedy aj pre home ked sa nahodi podla povodneho usera na windose nie premenovaného
Podivej se do logu samby, jak se tam ten user prihlasuje. Znovu pripojit sdilene slozky jsi taky zkousel ?
Citace:
Původně odeslal
TiMEoS
V tomto pripade by som jednoducho vytvoril noveho usera s tym, ze mu nahram povodny profil zo stareho prihl. mena.
da sa to nejako jednoducho aby mi fungovali vsetky nastavenia, nerobil som to este???
Citace:
Původně odeslal
oso
da sa to nejako jednoducho aby mi fungovali vsetky nastavenia, nerobil som to este???
- vytvoris noveho usera (zislo by sa aj prvy krat prihlasit*)
- prihlasis sa ako admin/spustis sysdm.cpl s pravami admina
- system->properties->advanced->user profiles->settings
- v zozname uzivatelov oznacis ucet stareho usera a das "Copy to", pricom cielovy adresar je %profiledir% noveho usera. tym padom sa cely profil prepise povodnym.
*: ak by si sa prvy krat s novovytvorenym uzivatelom neprihlasil, tak by user nemal vytvoreny %profiledir% aj s jeho pravami
Citace:
Původně odeslal
TiMEoS
- vytvoris noveho usera (zislo by sa aj prvy krat prihlasit*)
- prihlasis sa ako admin/spustis sysdm.cpl s pravami admina
- system->properties->advanced->user profiles->settings
- v zozname uzivatelov oznacis ucet stareho usera a das "Copy to", pricom cielovy adresar je %profiledir% noveho usera. tym padom sa cely profil prepise povodnym.
*: ak by si sa prvy krat s novovytvorenym uzivatelom neprihlasil, tak by user nemal vytvoreny %profiledir% aj s jeho pravami
ok dik skusim ci funguje
no tak som to skusal ale neuspesne ten profil ktory potrebujem skopcit nieje mozne ani vybrat, tlacitka su neaktivne :mad:
tak to teda sprav rucne, skopiruj obsah jedneho profilu do druheho (pozor aj na skryte subory). skontroluj resp. zmen prava nad celym profilom. a malo by to fachat.
ked kopirujes tych uzivatelov cez system->vlastnosti tak nesmies byt prihlaseny so ziadnym profilom, s ktorym ides manipulovat, teda ani s kopirovanym, a ani s cielovym profilom. Ale moze sa stat ze za urcitych podmienok (ktore nepoznam :) ) to proste nepojde a tlacitka su disabled. Mne sa to uz tiez stalo.
Citace:
Původně odeslal
TiMEoS
tak to teda sprav rucne, skopiruj obsah jedneho profilu do druheho (pozor aj na skryte subory). skontroluj resp. zmen prava nad celym profilom. a malo by to fachat.
ked kopirujes tych uzivatelov cez system->vlastnosti tak nesmies byt prihlaseny so ziadnym profilom, s ktorym ides manipulovat, teda ani s kopirovanym, a ani s cielovym profilom. Ale moze sa stat ze za urcitych podmienok (ktore nepoznam :) ) to proste nepojde a tlacitka su disabled. Mne sa to uz tiez stalo.
no pokial viem tak user.dat sa asi neda kopcit ci ano, a urobit to v safe mode???, no jasne robil som to s tretieho profilu
Da sa bez problemov prepisat z admin uctu v normalnom rezime. Subor ntuser.dat je chraneny iba v profiloch aktualne prihlasenych userov
Citace:
Původně odeslal
TiMEoS
Da sa bez problemov prepisat z admin uctu v normalnom rezime. Subor ntuser.dat je chraneny iba v profiloch aktualne prihlasenych userov
tak manual pomohol uz to bezi :):):)