Problém s aktivací Windows XP
Čaute, koupil jsem si notebook, který byl předchozím majitelem koupený i s WinXP. Systém jsem potřeboval přeinstalovat, ale při nové aktivaci, před zadáním product key mi to vyhodilo hlášku: "Podle našich záznamů byl překročen počet aktivací systému Windows, který bylo možné provést pomocí tohoto kódu product key. Zadejte jiný kód product key a potom klepňete na tlačítko..."
Znamená to snad, že tuto verzi Windows už nemůžu používat? Tomu se mi nechce věřit. Dík za odpovědi.
Re: Problém s aktivací Windows XP
Nejspis je to cislo produktu "proflakle" na internetu a zaregistrovali se na nej i jini uzivatele. S takovymto problemem, kdyz mas legalni produkt se obrat na technickou podporu, urcite Ti radi prideli nove cislo produktu.
Zavolej tam, vysvetli situaci, meli by ti pridelit jinej produkt key a tim padem provedes aktivaci "rucne"
Citace:
Původně odeslal
Halen
Nejspis je to cislo produktu "proflakle" na internetu a zaregistrovali se na nej i jini uzivatele.
To nemusi byt vubec pravda. Staci kdyz ty podruhe reinstalujes a aktivujes tedy potreti, tak uz ti to vyhodi tuto hlasku. Reseni presne tak jak napsal tiktak
OK, aktivoval jsem to telefonicky. Byla to onanie, ale nakonec se to povedlo.. :-) Díky za rady.
Citace:
Původně odeslal
Matio
OK, aktivoval jsem to telefonicky. Byla to onanie, ale nakonec se to povedlo.. :-) Díky za rady.
Dobrý den.
A mohl by jste se s námi podělit o vaše zkušenosti? Jak to probíhalo a tak, co po Vás vše chtěli atd...
Posledně jsem měl podobný problém. vygenerovaný CDkey mě prostě neprošel, i když jsem ho použil měsíc před tím na instalačku (ta se po měsíci dodrbala a Win přestali nabíhat a nová instalace neprošla skrz ten cdklíč)
Děkuji
mno me se stalo nedavno naprosto totez - zadam svuj legalni product key a pri aktivaci na mne vyleti ona hlaska: "Podle našich záznamů byl překročen počet aktivací systému Windows, který bylo možné provést pomocí tohoto kódu product key. Zadejte jiný kód product key a potom klepňete na tlačítko..."
takze jsem si zavolal na mrkvosoft a bylo mi receno, ze problem neni v seriovem cisle, ale v poctu aktivaci, ktere jsem provedl - wokna totiz na notasu preinstalovavam relativne casto (odhaduju, ze jsem je preinstaloval a aktivoval cca 10krat).
Novy product key mi samozrejme nedali - mam pry pri kazde dalsi reinstalaci vyuzit aktivaci pres telefon - coz je opravdu totalni opruz (zadavat cca 42 cislic :-)
popravde receno vazne mi uchazi smysl omezeni poctu aktivaci
Citace:
Původně odeslal
maxr
mno me se stalo nedavno naprosto totez - zadam svuj legalni product key a pri aktivaci na mne vyleti ona hlaska: "Podle našich záznamů byl překročen počet aktivací systému Windows, který bylo možné provést pomocí tohoto kódu product key. Zadejte jiný kód product key a potom klepňete na tlačítko..."
takze jsem si zavolal na mrkvosoft a bylo mi receno, ze problem neni v seriovem cisle, ale v poctu aktivaci, ktere jsem provedl - wokna totiz na notasu preinstalovavam relativne casto (odhaduju, ze jsem je preinstaloval a aktivoval cca 10krat).
Novy product key mi samozrejme nedali - mam pry pri kazde dalsi reinstalaci vyuzit aktivaci pres telefon - coz je opravdu totalni opruz (zadavat cca 42 cislic :-)
popravde receno vazne mi uchazi smysl omezeni poctu aktivaci
v tom pripade doporucuju si po cisty instalaci woken udelat image (napr. pomoci ghostu, acronis true image nebo linuxovym partimagem). kdyz se ti dojebou tak je jen behem 10 minut obnovis z image a nemusis ze snovu sr*t s aktivaci.
jj presne takhle jsem se uz zaridil :-)
Mne se jednou originalni xpcka deaktivovaly kvuli "zasadni zmene hardwaru" ... jedina zmena teda byla vypalovacka, ale s woknama se clovek proste hadat nemuze ... taky pomohla az aktivace pres telefon ... fakt obcas clovek kouka :rolleyes:
Citace:
Původně odeslal
basik
Mne se jednou originalni xpcka deaktivovaly kvuli "zasadni zmene hardwaru" ... jedina zmena teda byla vypalovacka, ale s woknama se clovek proste hadat nemuze ... taky pomohla az aktivace pres telefon ... fakt obcas clovek kouka :rolleyes:
Dobrý den.
Tomuhle se mi nechce věřit! (jenom při změně CDrom??) Jednou se mi stalo to samé, ale to jsem změnil CPU + 2x Grafiku )6600,X800GTS, 7600GTS) a až při té poslední grafice mě tohle vyhodilo! Ale nová aktivace naprosto OK.
Citace:
Původně odeslal
Gizmo_CZ
... Tomuhle se mi nechce věřit! ...
no taky sem se divil :) opravdu se nic jinyho nemenilo ... proste dlouho byly napojeny dve vypalovacky ... pak sem jednu potreboval do jinyho pocitace ... tam byla tak mesic, a kdyz sem ji vratil zpatky, tak to zahlasilo tohle :)
no přidám svou nedávnou zkušenost:
potřeboval jsem v jiném PC svoji ramku, tak jsem vytáhl jeden 1GB modul (druhý tam zůstal) . Pak jsem rychle něco potřeboval ve svém šroťáku a tu ramku zapoměl vrátit a při náběhu WinXP to na mě vybaflo hlášku o změně HW a nutnosti nové regitrace, no myslel jsme že mě klepne, ještěže jsem měl zazálohovaný správný soubor , no není to trochu přehnané prudění