Samsung SP T HD501LJ - 500GB SATA II - vyreseno, uz jede!
ahoj mam maly problemek s timto diskem.
Zkousim na nej naistalovat winxp a ony ne a ne ho videt. Zkusil jsem pri instalaci
cucnout z diskety universal sata driver: http://4um.ocguru.cz/showthread.php?p=693834#post693834
ale zadny vysledek, stale nejsou videt.
Kdyz jsem disk pripojil do sveho hlavniho pc jako vedlejsi disk, tak ve spravci hw normalne je videt, ale nova ikonka, abych ho mohl naformatovat nikde. v cem lamuju? dik mokus
edit: propojka na sata1 ze sata2 prepojena!!
Re: Samsung SP T HD501LJ - 500GB SATA II - nejde naistalovat
v biosu ho vidis? jestli ano, zkus nejaky prislusny program z ubcd, acronis nebo nejaky jiny obdobny program, ktery umi disk rozdelit, nahodit filesystem atd...
Citace:
Původně odeslal
riksa
v biosu ho vidis? jestli ano, zkus nejaky prislusny program z ubcd, acronis nebo nejaky jiny obdobny program, ktery umi disk rozdelit, nahodit filesystem atd...
no v biosu ne, je to sata. ale pri bootu je videt, ze sata radic ho chytil. zkusim najit ten acronis...
jestli mas ten disk strceny primo do desky (ta z tveho podpisu by mela mit afaik 2 sata porty), tak bys ho snad v biosu mel videt? ja tedy svyho raptora v biosu vidim... ???
Citace:
Původně odeslal
riksa
jestli mas ten disk strceny primo do desky (ta z tveho podpisu by mela mit afaik 2 sata porty), tak bys ho snad v biosu mel videt? ja tedy svyho raptora v biosu vidim... ???
jasne jsem trubka pod boot prioritou je videt. jeste hledam ten acronis nekde jse ho tu mel...
edit: jo presne na ty desce to zkousim, ale jeste na k8t800pro
Vo windows 2k/xp sa particie vytvaraju v control panel->computer management->disk management (ci ako to je...).
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Vo windows 2k/xp sa particie vytvaraju v control panel->computer management->disk management (ci ako to je...).
jo ve spravci je videt, ale jediny, co jsem nasel bylo spravce-disk-vlastnosti-svazky-naplnit. restartoval jsem a nic...
edit: takze pomoci acronise disk pridan, ale nainstalit wokna furt nejde disk neni videt, zkusim jiny sata driver...
edit: shame on me! nasel jsem disketu s driverem, sice k jine desce ale uz to jedeee! :stydim se:
Ahoj, mohl bys poreferovat nějaké zkušenosti s tímto HDD? Uvažuji na koupí dvou ks, protože je docela levný a podle testů i hodně rychlý a tichý. Díky.
Citace:
Původně odeslal
CZ_Viper
Ahoj, mohl bys poreferovat nějaké zkušenosti s tímto HDD? Uvažuji na koupí dvou ks, protože je docela levný a podle testů i hodně rychlý a tichý. Díky.
no uz mi to fici...
ad refer: ja to kupoval hlavne do HTPC, takze tichost a chladnost byla prioritou... ted uz je vse v novym kejsu, ale zatim nemam zregulavany funy. ale kdyz byl na stole u druheho pc tak skoro nebyl slyset. zitra bohuzel jedu zase na dlouho pryc, tak nejake dlouhodobejsi info pada. porovnani s maxtorem dm10 nebe a dudy (hluk i teplo) dale oproti seagate 7200.9 pata rovnez tissi.... tot zatim vsjo
Re: Samsung SP T HD501LJ - 500GB SATA II - vyreseno, uz jede!
Takže jsem si tento HDD pořídil taky a musím konstatovat, že výkonově je na úrovni Seagate 7200.10, hlučností je na tom mnohem lépe hlavně při seeku, teplota je nižší a vibrace naprosto minimální. Takže mám na cestě další 2.