Tiskarna HPLJ1100A (LPT) pres USB
Zdravim, potrebuju vyhledove k PC s deskou, ktera nema paralelni port (zatim ji jeste nemam, takze testuji zatim na stavajici desce, ktera jeste vsechny zakladni porty ma) pripojit tuhle tiskarnu s integrovanym skenerem. Poridil jsme si zatim kabelovou redukci z USB na D25F - Wiretek WD1BE (k dostani napr. zde), kde je dokonce HP LJ1100A primo uvedena na zadni strane obalu (a v dokumentu na prilozenem CD) jako kompatibilni, bohuzel je to jen castecna pravda :rolleyes: - tiskarna s tim sice tiskne zcela bez problemu, staci v ovladaci zmenit port (nemusi se tedy ani preinstalovavat ovladace), jenze u skeneru mi to stale pise, ze ho nelze najit (i kdyz jsem ovladace dodatecne kompletne preinstaloval). :???: Pravdepodobne se diky starym (puvodnim) ovladacum ten skener "natvrdo" hleda na LPT portu, jenze ta kabelova redukce si vytvori pochopitelne pouze virtualni port, ktery je nazvan USB001. <:( Nevi nekdo nahodou, jestli se da nazev portu nejak zmenit? ??? Mam totiz pocit, ze ani PCI karta se skutecnym LPT portem nepomuze, protoze originalni ovladace k tiskarne davaji pri instalaci na vyber pouze rozsah portu LPT1 az LPT3, kdezto vsechny ty karty, ktere nepocitaji s tim, ze by nebyl zadny paralelni port na desce, si ty porty cisluji az od LPT4. :-( Takze me stejne asi nejspis koupe nove podobne tiskarny nemine, pokud mi nebude stacit jen tisknuti a kopirovani dokumentu (tj. obejdu se bez skenovani), a to jenom kvuli tomu, ze se nejaky "chytrak" rozhodl usetrit par supu za konektor na desce... :mad:
PS: Jeste kdyztak zkusim tohle: http://members.shaw.ca/bsanders/printfromdos.htm (sdileni nebo pool), ale vidim to dost skepticky... <:( Nema nekdo s touhle problematikou (ci dokonce primo touhle tiskarnou) nejake zkusenosti? Predem diky za kazdou pomoc (vyjma rad, at si koupim USB tiskarnu nebo jinou desku)... ;)