Jaký je rozdíl při osazení 1GB pamětí stylem 4x256MB a 2x512MB.
Printable View
Jaký je rozdíl při osazení 1GB pamětí stylem 4x256MB a 2x512MB.
Chtěl bych rozšířit paměť na svém compu.Mám 2x256MB.S pamětí jsem spokojen a stačilo by mi dokoupit dalších 2x256MB.Ale,chtěl bych vědět,zda neni lepší koupit 2x512MB.Jde mi o to,jestli se nějak nesníží propustnost nebo nezvedne latence při zapojení 4x256MB oproti 2x512MB.Nejsem v této otázce úplně znalý a chtěl bych si nechat poradit než se rozhodnu dokupovat.Díky za každou radu.:)
Bral by som skor 2 identicke 512MB moduly kvoli moznosti rozsirenia pamete do buducna...Lebo ked zistis, ze ti uz 1GB ramky nestaci, bude sa ti lahsie dokupovat...
Jo,1GB mi zatím bude stačit.To že se zbavim možnosti upgrade na 2GB,resp,že si takovýto upgrade značně zkomlikuju,mi nevadí.Pro mě je důležité vědět,jak se budou paměti chovat třeba při přetaktování.Pokud budou vlastnosti v obou případech totožné,budu spokojený.Jen jsem někde viděl věci jako 1T a 2T,ale to se asi bude spíš týkat AMD procesorů a jejich integrovanýho řadiče ne?Kdyby mi to někdo osvětlil,nebudu se zlobit.
Díky Radek:)
niektore dosky nepodporuju maximalnu frekvenciu pameti pri obsadenych vsetkych slotoch, moduly sa nemusia "zhodnut", a proste to moze (ale nemusi) blbnut.
a co viem, tak cim viac modulov, tym horsie sa taktuje..
ale zalezi dost od financii...
ja osobne by som isiel do 2x 512Mb
ja sobne bych sel taky do 2*512 Mb. Jak koukam na tvoji sestavu z podpisu, stale jeste to neni sestava uplne k zahozeni. Treba budes chtit jednou 2GB a nebudes chtit menit desku. Byt tebou bych ty dve 256ky prodal a koupil dve 512ky.
moje deska ma psane ze 4 doublesided moduly jen na 333, ale jedou na 392 (pri OC) a v poho, a rozdil mezi 1T a 2T nestoji pomalu ani za rec...
navic si nemyslim ze bude pouzivat 2GB ram na tehle sestave
predne bych opet zkusil vic cist, nez hned psat dotaz. druhak s tim muze byt problem
a) s kompatibilitou
b) s vetsimi naroky na adresaci ( provozni data )
c) desky muzou mit problemy s praci s vice moduly pri urcite frekvenci ( upozorneni v manualu )
Jasně to je pravda,ale i odborníci se někdy rozcházejí a proto dávám dotaz.Dám radši na aktuální zkušenosti konkrétních uživatelů.Díky všem za rady,rozhodl jsem se,že dva moduly budou lepší než čtyři (např.méňe součástek=menší pravděpodobnost neschody v dualu,poruchy atd.).Na cestě už jsou paměti Geil 2x512MB cl 2,5-3-3-6 v krásném modrém chladiči. :)
Radek