S-video do scartu nejede!
Čau lidi, tak mám dva kabely svideo-scart a ani jeden mi nejede. Pokouším se propojit Asus M6A
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34980
a 12 let starou televizi Daewoo. Systém nechme nyní stranou, to je záležitost nastavení ovladačů, ale mě nejde zobrazit ani bios! Přece by mělo fungovat, když to nastartuju, přepnu do biosu a pak zmáčknu Fn+F7 (nebo co je to za klávesu) a měl by se zobrazit obraz na televizi. V biosu mám snad správně nastaveno TV-PAL. Ale nic se nezobrazí, jen tam přebíhají pruhy (rušení antény). Nevím, v čem by mohl být problém. Grafika je Intel GMA9000. Není možné, že by u tak staré televize mohl být scart nekompatibilní? Ovšem video normálně nahrává...
Díky za jakokoliv radu.
Honza
Re: S-video do scartu nejede!
Hm, ja bych se pripojil.
Taky se mi nikdy nepodarilo dostat ani tuk z s-video vystupu na tom mem Dellu D610 - grafika stejna - GMA900.
Nevi nekdo jak na to?
Vypadá to, že je to něco v nastavení videokarty. Ještě to zkus připojit jen jako composit video. To je jen videosignál do scartu na vývod 20. Když tak se koukni na http://internet.vprdeli.com/view.php...nku=2005071304. Je tam zapojení scartu i S-video a další.
Né každá TV umí na scartu zobrazit S-VIDEO signál,Musela by mít RGB vstupy a možnost je přepnout na S-VIDEO režim.Mělo by to bejt v menu TV ale u 12 let starý TV to asi nebude.Pokusil bych se S-VIDEO sloučit na kompozit (cinch),ten umí každá TV.
Citace:
Původně odeslal
007
Né každá TV umí na scartu zobrazit S-VIDEO signál,Musela by mít RGB vstupy a možnost je přepnout na S-VIDEO režim.Mělo by to bejt v menu TV ale u 12 let starý TV to asi nebude.Pokusil bych se S-VIDEO sloučit na kompozit (cinch),ten umí každá TV.
Aha, takže přece jenom je televize nekompatidebilní, přepnout to nejde, protože samozřejmě žádné menu nemá. Tím sloučením myslíš přepájet drátky v tom kabelu? To asi na mě moc vysoká škola...
Honza
Jestli ses díval na odkaz, který jsem sem dával, tak stačí přerušit ve scartu jeden drát. Je to ten, který vede do 15. Cvakni tak, aby se to v případě nutnosti dalo spojit zpět a mělo by to chodit. Po téhle úpravě to odpovídá zapojení cinch-cinch (žlutá-žlutá).