Re: [C] Dev-Cpp nekompiluje
Zkus sem dat aspon nejakou cast zdrojaku.
Teprv se ucim je to primitivni:
int yester=100, today=200, temp;
printf("yester: %d ,today: %d\n",yester,today);
printf("Swaping...\n");
temp=yester;
yester=today;
today=temp;
chybu to haze na kazdem radku kde je zavorka
Tak pokud je tohle skutečně celý tvůj zdroják, tak ti tam chybí nějaká funkce (třeba main), do které bys tento kód umístil...
Podařilo se mi ty hlášky nasimulovat tím, že jsem kód umístil jen tak do souboru a dal kompilovat.
Pokud kód umístím do funkce main, je vše ok:
...
Kód:
#include <cstdlib>
#include <iostream>
using namespace std;
int main(int argc, char *argv[])
{
int yester=100, today=200, temp;
printf("Swaping...\n");
temp=yester;
yester=today;
today=temp;
return 0;
}
super uz to nekeca, ale kdyz na konec (pred i za zavorku) hodim getch() abyh to zastavil
, tak mi to pise ze fce neni deklarovana co jsem se dival do kamosovych zdrojaku tak tam ma pouze getch() (pouziva builder).
getch() je imho funkce v borland c. V dev-cpp (gcc) je treba naincludovat soubor conio.h. Pripadne pouzij funkci getchar() z stdio.h nebo pro zastaveni staci i system("pause"); pod woknama.
Je to jen o tom naincludovat spravne hlavickove soubory, pripadne prilinkovat knihovny, kdyz to rve neco o neznamych funkcich :)
Je mozne, ze Borland se o to stara sam, nevim, neznam.
cece nepodarilo se mi to zastavit nicim :eek:
Ale kazdopadne K+ dnes jsem se zase dozvedel veci
dik :)
To je divne, ten system("pause") by mel v pripade konzolove aplikace urcite zabrat.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
dik :)
To je divne, ten system("pause") by mel v pripade konzolove aplikace urcite zabrat.
ee:(
Kompilujes to jako konzolovou aplikaci s tim, ze ten prikaz mas jeste pred return v te main fci, pokud vezmu ten zdrojak co jsem tu daval ?
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Kompilujes to jako konzolovou aplikaci s tim, ze ten prikaz mas jeste pred return v te main fci, pokud vezmu ten zdrojak co jsem tu daval ?
Dobre jsem lama uz to frci, dik moc, neznas neco co by mi pri uceni pomohlo?
Musis zkouset :)
Cecko jsem se ucil uz davno z knizky od P. Herouta - Ucebnice jazyka C 1 a 2 a nasledne pak Od C k C++ - M. Virius (a pak jeste Od C++ k C#). Jsou to knihy celkem obecne, bez vazby na konkretni prekladac - nauci te zaklady jazyka, dalsi specificka rozsireni/knihovny uz pak poberes podle pouzivaneho kompilatoru a jeho helpu.
Treba az budes umet zaklady, muzes zkusit vytvorit nejaky mensi programek, kde se setkas s vetsimy problemy, nez kdyz pises klasicke "hello world " aplikace... teda samozrejme pokud se chces Cecko naucit a nepotrebujes to jen abys prosel predmetem ve skole :)
Jo pana Viriuse jsem si sehnal, lec se nekdy odkazuje na Pascal (coz jsem taky nedelal). Mame to ted v semestru, je to docela zatah na nekoho kdo nechtel nikdy programovat a vyhybal se tomu, ale proniknout do toho musim.