Mám jedmu otázečku! Jaké možnosti bych měl kdybych propojil 2 PC kabelem přes paralelení port? Co by se stím dalo všechno dělat? Myslím třeba jestli by po tom nešlo hrát třeba BULÁNKY po síti? Jestli je to kravina tak mě nemějte za blbce. :oops: :-)
Printable View
Mám jedmu otázečku! Jaké možnosti bych měl kdybych propojil 2 PC kabelem přes paralelení port? Co by se stím dalo všechno dělat? Myslím třeba jestli by po tom nešlo hrát třeba BULÁNKY po síti? Jestli je to kravina tak mě nemějte za blbce. :oops: :-)
nikdy sem nezkousel, ale tusim ze pokud na tom pobezi TCP/IP tak se to da pouzit jako normalni sitovy propojeni az na tu rychlost... ale nikdy sem to nezkousel
V dnešní době tohle se už moc nepraktikuje, jen opravdu v krizi. Ale dřív, když to bylo jediné dostupné, tak se na tom provozovalo všechno, ale pod DOSem. Myslím že bez nějakýho softu ty protokoly nerozjedeš. Samozřejmě máš ve WIN program "Přímé propojení kabelem", ale s tím mám špatné zkušenosti, ale když to rozeběhneš, tak se to chová jako normál LAN.
Takže to moc her neutahne co? ???
Však si kúp krížený kábel, nejaké Realtek sieťovky z bazáru a máš po probléme. Načo sa kafrať s paralelným portom.Citace:
Původně odeslal Chuck
Pres paralelni kabel jsem paril vickrat, problemy jsem nemel. Vzdycky byly oba systemy stejny -Win98SEcz, chodily i DOSovy hry pres IPX.
Normalne nainstalujes prime propojeni kabelem a na kazdym PC neco nasdilis. Je dobry si nastavit IP napevno, ale pokud pouzivas i modem, tak to radsi nech, at si wokna IP nastavi sama.
Spustis prime propojeni, jedeno PC host, druhy hostitel a az se to propoji, muzes vesele parit. Pokud by hra chtela primo zadat IP adresu "serveru", spust WINIPCFG a tam ji vyctes.
Nekde na netu jsem si stahnul patch na prime propojeni, aby paralelni port vyuzival ECP(trochu rychejsi, nez SPP, ktery wokna pouziji at to mas v BIOSu nastaveny jak chces), ale jeste jsem to nezkousel. Na Bulanky to stacit bude urcite ;D
Tak to jsem rád! :-)Citace:
Původně odeslal Hasich
A co takhle přes USB? To by taky mělo jít ne? Nebylo by to rychlejší?
Rozcodil bych to na Win XP a Win 98SE?
Přes USB by to taky šlo, ale ten kabel (musí být speciální) je dost drahej, tuším něco nad 500Kč.
USB - nevim jak ten special kabel, ale de to i s normalnim akorat jeden z pocitacu musi mist podporu USB PC2PC nebo jak se to jmenovalo?
Tak, tak. Kabel je naprosto normální(A-B), ale alespoň jedna deska musí podporovat PC2PC, poznaš to tak, že máš vývod USB B. Např. moje MSI KT133 Turbo LE, je právě Limited Edition jenom tím že umí PC2PC
A to poznám jak že mám USB B? ??? Má to být popsaný v manuálu od MB?Citace:
Původně odeslal Arteee
Je to přes USB rychlejší? Ja ten kabel viděl za cca 150 KČ(jestli to byl on)
2 chuck zkus golden lap link, nobo tak nějak se to menuje...pořát si tö pletu, ale nejak sem neviděl verzi na XP...no třeba su jen slepej
Uz jsem ten kabel "nasel". Neni to levne a neumi USB 2.0 :(
http://www.digitalriver.com/dr/v2/ec...P=0&CACHE_ID=0
Ten soft jsem taky nasel: Laplink Gold 11 a taky drsne placenej (www.laplink.com). :?
tak ten není fakt levnej....Citace:
Původně odeslal Harry
to si za tu cenu raději koupím dvě síťoky a kabel...
No jo, ale vem si, ze propojujes notebook nebo pocitac, do ktereho nesmis lezt nebo proste jen na jednorazove preneseni dat...Citace:
Původně odeslal Chuck
Asi nejlepsi je nejaka USB flash (ovsem parit gamesy po USB kabelu by taky byla machrovina :D )
To bych ten notebook musel mít...
Tak jsem si četl článek o WiFi přemejšlel jsem o tom že by jsme si mohli v naší vesničce takovouhle síť pořídit..
Na kolik by to vyšlo kdyby se nás na to složilo šest lidí?
Jak velkou plochu to pokreje?
neco urcite vi pan search (cesky hledat), a staci se rozlidnout kolem, je tu tech threadu celkem dost. :wink:Citace:
Původně odeslal Chuck
Dobrej nápad.......
Tak sem si pořídil paralelni laplink a nastaly problémy:
1 comp - Win98se
2 comp - Win XP
- Na prvním kompu nejde nainstalovat paralelní port.
- Tím pádem přímé propojení kabelem na prvním compu nabízí jen COM porty.
- Na druhém kompu se pro přímé propojení kabelem nabízí pouze paralelní port a ani jeden COM.
- Nenašel jsem hru která by podporovala hru přes paralelní kabel ale šlo to jen přes COM.
Co s tím?
Wokna se umej k tomu propojeni chovat jako k siti, ale nejdriv to musis rozchodit.Citace:
Původně odeslal Chuck
no tuto exoticku kombinaciu som este neskusal ale nebyva to problem >> normalne jeden komp hodis ako server (host) druhy ako client, nastavis user, password a vytocis to ako modem :) bude to ma ipcku a sietove protokoly pekne :) v 98mach by to malo ist ale ked ti nejde nainstalovat paralelak mas kurva problem >> mkrni v biose ci neni zakazany alebo ho daj na mod ecp+epp alebo iba epp (na obocho kompoch pokial mozno, epp je najrychlejsi mod prenosu)Citace:
Původně odeslal Chuck
MadCap
Pokud by ti stačilo tahat data z kompu na komp, tak to jde jednoduše přes WindowsCommander(TotalCommander). V roletovém menu síť vybereš Spojení s jiným PC přes LPT. Pak vybereš jeden komp jako KLIENT a druhý jako SERVER. A to je celý WinCommanderu je jedno v jakém OS pracuješ. Můžeš klidně spojit Win3.1 s WinXP.
Já pařim IL-2 a Seriouse po USB 1.1(kabel A-B+na obou MB je PC2PC)-při hře je zatížení sítě zanedbaletné.Citace:
Původně odeslal Harry
P.S. Pokud má MB fci PC2PC tak by u ní měl být ten kabel -retail. A pozná se to hned (pokud v tom balení chybí rozhraní a kabel(A-B)) po instalaci ovladačů na chipset, protože se hned rozpozná nový hardware a chce ovladač na PC2PC. Ale aby to propojení fachalo tak se musí povolit v BIOSu správa USB(aspoň u mne jo). Potom se to jen propojí a ono se to nakonfig. samo a pokud jsou tam ještě nějaký chybky tak se klikne jen na automatickou opravu na 1 z PC a jede se.
cez paralelny kabel sa nedaju hrat ziadne hry, mozes to pouzit maximalne na prenasanie suborov medzi dvoma kompami. Na to je najlepsie pouzit total commander a mas po problemoch. Ak chces hrat hry kup si seriovy kabel, alebo dve sietovice a krizeny kabel.
ee nemas pravdu, wokna se k tomu propojeni chovaj jako k siti - normalne to ma IP. Mno a hra ti pak jede pres TCP/IP. Primo pres seriak ti stejne zadny novy hry taky chodit nebudou.Citace:
Původně odeslal astra4