Re: LCD 20 Wide/4:3 na Hry
Asi tak, ja si na WIDE zvykl velmi rychle, ale jsou lide kteri jsou s nim vylozene nespokojeni a velmi rychle prodavaji popripade vraci. Doporucuju si to nekde vyzkouset, zahrat si, popripade vyzkouset nejake programy ktere bezne pouzivas...
Tezko soudit, kazdy je jiny.. Treba ja mam desktopa s WIDE a NTB 5:4 klasiku a vyhovuje mi oboje, pricemz WIDE asi o trosku vice... Tak hodne stesti, s konkretnim kouskem Ti bohuzel neporadim..
ja mam uz nejaky patek TN ultra-low-end Acer AL2017 (1400x1050) bez DVI a jsem spokojen. mel jsem nedavno moznost si je na stole porovnat s 24inch EIZO S-PVA, DVI, 1920x1200 a ten rozdil v pocitu ze sirokouhlosti a barevnem podani 8bit panelu je samozrejme brutalni. na sirokouhlost si zvyknes rychle, na soucasne hry je to no-problemo a sam bych takovy bioshock hral radeji na 16:10 PVA nez na 4:3 TN.
Pokud jsi vubec ochotnej o TN uvazovat (a tim padem ignorovat jeho nedostatky, ktere jsou imho dost markantni), tak ber TN - usetris plno penez :-)
ad wide: mam CRT, mesic jsem delal na wide (940BW) a nechtelo se mi na 4:3 vracet. Na wide se zvyka opravdu velice rychle.
Tak primárně asi záleží na financích. Ty jsou alfou a omegou. Mám S-PVA panel a do Twisted Nematic bych nešel ani za trest. Stran širokoúhlých panelů (můj osobní názor) - "palec nahoru"
No takze Wide teda asi brat budu a otazkou uz jen ktery z tech tri co tady je
No penize by se nasli ale je mi to lito dat tolik ;)
jak pises mas low-end
ale myslim ze ty 2 LG a Samsung levnejsi varianty nejsou low end ale tak me zajima jak moc velky rozdil tam je k tomu NECu....
ale jinak zatim dik za vsechny informace ;)
Sto lidi, sto chuti. Poradit se da, ale rozhodnout se musis stejne nakonec sam.
Me low-end (tj. TN+) staci. Co bych neozelel je kvalitni stojan, na ktery doporucuju se zamerit. A neco jineho, nez wide uz si nedovedu predstavit.
Jestli je ti lito penez, tak kup low-end. Pokud pocitas korunky, je rozdil dat 15k nebo 7k za neco, co bude mit za rok zlomkovou hodnotu. Btw. nevim odkud budes ten monitor kupovat, ale v CC nemaji stejne zadny z tveho vyberu skladem.
No tak ja kupuju ve velkoskladech ;) takze neni problem a vsechny co tady jsou tak bud jsou skladem nebo se maji behem par dni naskladnit
CO se tyka penez , tak jsou ale presne jak pises ted koupim LCD skoro za 14K a za rok bude mit jak pises zlomkovou cenu a otazka je jesli mi neudela stejnou sluzbu ten za tech 8k
Tak to máš jak s autama. Škoda 120 tě také doveze z bodu a do bodu b, ovšem svezení je jiné než Octavií.
Vím že nejsi limitován penězi, musíš si sám rozmyslet nakolik dáš na monitor. Já jsem nakoupil lcd(za 15k) z hlediska, že u monitoru trávím spoustu času a zrak mám jen jeden (=a raději oželím rychlejší procesor, paměť či disk)
proc tu resite jakou bude mit to LCD cenu za rok ? Vy kupujete vec za 8-15k na rok ? Jestli jsi blazen co meni cely HW co rok, tak vem neco levneho. Pokud planujes mit monitor delsi dobu, tak vem neco kvalitnejsiho.
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Tak to máš jak s autama. Škoda 120 tě také doveze z bodu a do bodu b, ovšem svezení je jiné než Octavií.
Vím že nejsi limitován penězi, musíš si sám rozmyslet nakolik dáš na monitor. Já jsem nakoupil lcd(za 15k) z hlediska, že u monitoru trávím spoustu času a zrak mám jen jeden (=a raději oželím rychlejší procesor, paměť či disk)
Nerad bych se poustel do zbytecnych debat, ale nevim co ma spolecneho cena LCD monitoru s dopadem na zrak?
Citace:
Původně odeslal
fr33k
Nerad bych se poustel do zbytecnych debat, ale nevim co ma spolecneho cena LCD monitoru s dopadem na zrak?
Chci rict, ze v tomto pripade "vyssi cena = vetsi komfort", ale to je vse.
EDIT: ehm chtel jsem dat edit uz predtim a dal jsem quote. Hlava jedna blba :(
V tomto případě je to reálně tak napůl našich názorů.
ja bych asi bral tu lg za tech 11..sam sem o ni uvazoval..ale dokud mi neodejde me crt tak na to kaslu:)
rozhodne bych nesel do levnych TN..co sem videl tak to byva dost blby v barvach a tak:/
u 20" lepe 4:3..nabidne vetsi plochu...20"sirokouhla je na sirku skoro stejne velka jako 20"klasicka (teda o 80pixelu vetsi)..takze neco o tom ze tam je vic msita na sirku je blbost...
no ted mam doma LCD viz podpis a abych se priznal je to TN ale ze bych tam poznal nejake negativni veci az na to ze to je 17" tak ani ne....
No co se tyka toho tak podle me je blbost kupovat veci do kompu na dlouho protoze v HW cas ubyha nezkutecne rychle a dle meho nazoru je vhodne kompoenty prodavat drive nez jejich hodnota klesne uplne takze menim komponenty celkem casto. pokud je dobra nabidka ;)
co se tyka toho porovnani s temi auty tak to prirovnani se mi nelibilo
je rozdil jestli porovnavas S120 a Octavku a nebo jestli porovnas napr
octavku & BMW protoze obe dve ti splni urcitity komfort ale to BMW ma jeste nejake veci navic ale taky je zaplaceno vice....
tolik k porovnani ..
Nemyslim si ze bych to LCD mel dele nez 2 roky ....
co se tyka 4:3 vs Wide tak vetsina lidi me laka do Wide takze asi to zkusim
a vsichni tady pisete o LEVNYCH TN ale ty 2 prvni LCD mi nepripadaji jako LEVNA TN LCD >>?????
wide je nejak v mode ale kdyz na to mrknu ja tak vidim ze wide nema oproti kalsice vic msita do stran ale ma uriznuty spodek....
jop, ten nevypada zle :) mam ho taky ve vyberu...jen sem jeste neprisel na to, jak na wide vypadaji starsi hry ktere ho nepodporuji (dokaze zobrazit jen klasicky 5:4) ??
Citace:
Původně odeslal
falcon
jop, ten nevypada zle :) mam ho taky ve vyberu...jen sem jeste neprisel na to, jak na wide vypadaji starsi hry ktere ho nepodporuji (dokaze zobrazit jen klasicky 5:4) ??
imho blbe..poklud teda nedokazes zapnout mod at mas cerne pasky po krajich:)
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
imho blbe..poklud teda nedokazes zapnout mod at mas cerne pasky po krajich:)
Pokud neumi monitor ani ovladace grafiky 1:1-cerne pruhy okolo(pry nVidia v poho,Ati problem),tak nezbyva nez ocihnout,jakou ma ten panel interpolaci.V sekci monitory se resil Dell od uzivatele tominek a mam pocit,ze tam hodil i nejake fotky her,ktere se interpolovaly na wide.Samozrejme kazdy panel je na tom jinak,ale z tech fotek by melo byt jasne,ze to jde provest i pomerne slusne ;-)
Imho v pohode.
Musel jsem totok napsat,protoze Wolferine vylozene broji proti wide lcds ;-)
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
Pokud neumi monitor ani ovladace grafiky 1:1-cerne pruhy okolo(pry nVidia v poho,Ati problem)
Kdyz jsem poustel do 1366*768 rozliseni 1360*768, tak s tim LCD problem nemelo - dalo na kraj cerny okraj - stacilo u ATI nastavit v ovladacich 1:1 pomer... jelo to jak na R9800, tak na X1600. Mam to overeno teda jen na jednom LCD TV, vic jsem nezkousel.
No ono je lepsi upravit tu hru na ten spravny pomer ;)
BF2 defaultne nepodporuje ale po uprave to fici pres cele ;)
jedem typos mi poslal i fotky jak to vypada ;) jestli by byl zajem ?
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
Musel jsem totok napsat,protoze Wolferine vylozene broji proti wide lcds ;-)
mno broji..chapu vyhodu 20"wide oproti 19"normal...ale uz jaksi ne 19"wide proti 19"normal nebo 20"wide oproti 20"normal...v pripade "stejne uhlopricky se ti toho proset na wide vleze min a ani neni vic wide nez klasika..takze tak:)
Záleží na typu hry, ale když jsem srovnával World of Warcraft na klasice 20" LCD a 20" LCD widescreen, tak jsem toho viděl na widescreen více.
Citace:
Původně odeslal
Wolferine
mno broji..chapu vyhodu 20"wide oproti 19"normal...ale uz jaksi ne 19"wide proti 19"normal nebo 20"wide oproti 20"normal...v pripade "stejne uhlopricky se ti toho proset na wide vleze min a ani neni vic wide nez klasika..takze tak:)
20' Widescreen je znatelne sirsi nez 20' normal (ta uhlopricka je horizontalnejsi) takze v pripade filmu a sirokouhlych her je vyhoda jasna.
Na 20' Wide LCD mam obraz o 1 cm sirsi nez na 21' 4:3 televizi. V pripade porovnani s monitorem 5:4 by ten monitor musel mit priblizne 22' aby mel sirsi obraz nez 20' 16:10 LCD.