Ahoj pls poradte jakej chladic mam narvat na tuhle grafiku.A jake mate zkusenosti s jejim chlazenim
Printable View
Ahoj pls poradte jakej chladic mam narvat na tuhle grafiku.A jake mate zkusenosti s jejim chlazenim
zdravim,
Mam zhruba podobnou grafiku jako Ty ( Asus X850 AGP ) a zrovna nedavno jsem resil podobny problem. Referencni chladic byl enorme hlucny a taky jsem se dival po necem novem.. Zvazoval jsem mezi Silencerem, ale nakonec jsem se rozhodl pro PrimeCooler PC-VGAHG2. Zvolil jsem na doporuceni zakladni hlinikove reseni - http://tinyurl.com/299str a musim rict, ze maximalni spokojenost !!! Co se tyce hluku je to nesrovnatelny rozdil. Tocim na 5V a teplota je jeste nizsi, nez jsem mel s referencnim chladicem ( puvodne cca 46, nyni 42 idle ) takze ja muzu jen doporucit.
souhlas. Mam stejny chladic na x800pro a rovnez max. vyhovuje. Na 5V je tichy-neslysitelny a chladi vyborne.
teplota v idle 38°C. V zatezi do 60°C.
Nebo zkus nekde v bazaru sehnat Zalmana VF 700 AlCu. Ten by se bazarovej dal za 350 sehnat a na 5V je to to samy co jeho kopie od primecoolera - chladi vyborne a je neslysytelnej (dokonce mi prijde jeste tissi nez ten primecooler na 5v). Sam ho mam a spokojenost obrovska.
Nevidim nejak duvod davat za stary chladis vice nez stoji novy ???
No jo, ale novy Primecooler sezenes jen v AL verzi za cca 250Kc. Ja vim, ze i ta jeho AL verze to uchladi na 5V, pouze jsem chtel poukazat na jinou variantu, ktera by se pri reseni tohoto problemu mohla uplatntit. Navic mi prijde, ze ten Zalman je lepe zpracovan a na 5V je tissi, nemluve o tom, ze kdyz jsem daval pritelkyny na jeji grafiku toho AL Primecoolera, tak to byl celkem porod ho tam dostat a oproti tomu ten Zalman tam sel jak po masle.
A mluvis o 2. verzi toho Primecoolera? Prvni totiz oprvadu mela horsi zpracovani i hlucnost a bylo obtizne ho nasadit. Nicmene druha verze jde nasadit velmi lehko a na 5V slysim akorat, kdyz prilozim ucho primo ke grafice.
Ale jinak jo, Zalman je taky moznost :)
Je to opravdu zmena k lepsimu, citace z svethardware
"Nakonec je tu otázka starých a nových verzí VGA chladičů Primecooler. Jednoznačně mohu říci, že nové verze jsou výrazným krokem dopředu. Primecooler zde již daleko lépe "obšlehl" i ty nejmenší detaily, které dělají Zalmana Zalmanem a po této stránce mu již téměř není co vytknout"
http://www.svethardware.cz/art_doc-C...B005B5D23.html
No ja neviem, ale mne pride ze v tomto pripade by bol lepsi silencer.
Tieto zalmany / PrimeCooler nechavaju teplo v bedni - v standardnej konfiguracii, a tieto karty su fakt topice :-)
Ja mam zalman na 5V, nieze by boli teploty karty nejake extremne, ale od tej karty pri loade sala tolko tepla, ze cela ta cast okolo VGA ma o zahriatie postarane - co teda prinosom jednoznacne nie je.