Kouknete se na todle http://djtomy.com/pc/napeti.JPG
nekolisa mi moc napeti? mam jen 235W zdroj. Je mozne ze se mi to kvuli tomu seka, jakmile stoupne teplota na 52C?
diky
Printable View
Kouknete se na todle http://djtomy.com/pc/napeti.JPG
nekolisa mi moc napeti? mam jen 235W zdroj. Je mozne ze se mi to kvuli tomu seka, jakmile stoupne teplota na 52C?
diky
S Palominom sa už asi vyššie nedostaneš ???
Tie napetia sú v podstate v norme(+-5%), ale 235W zdroj je už na dnešnú dobu(a to čo máš) asi predsa len málo.
Skús hodiť večšie časové obdobie(MM5) aký velký je rozptyl(+-).
Vyskúšaj si test v Prime95 a uvidiš či to nemáš až moc pretaktené :lol:
Ja mam 200W :oops: , to xpcko taha v pohode,ale je uz nejak odfajceny ze ked napojim na jednu vetvu 2 disky tak sa nerozbehnu.Citace:
Původně odeslal Jendo
to kdyby jsi viděl moje hodnoty při zatížení....Citace:
Původně odeslal djtomy
Hoši, se zdrojem si moc nehrejte, může vás to vyjít šeredně draho. Vlastní zkušenost. Na dnešní sestavy je kvalitní zdroj nutnost :!: Sem si taky říkal, vždyť to jede, tak to ještě chvíli vydrží, nevydrželo :-(
Ja mam tiez ovela vacsie vykyvy napatia, ale uz sa chysta novy enermax. Zatial to riesim tim, ze nemam velmi pretaktovany procak. Mam ho na nizsie napatie, takze tam nie su velke vykyvy napatia.
jj, než jsem kupoval radeona, radši jsem pořídil novej zdroj, je to risk kterej se nevyplatí...
Čo sa stane ak zdroj nebude stačiť. Môže sa niečo odpáliť ???
čemu říkáš větší výkyvy napětí ??Citace:
Původně odeslal Toxic
no muze...myslim, ze krome monitoru, klavesni a mysi (i kdyz ;D ) muze vsechno jit do kytek 8-)Citace:
Původně odeslal x3X3x
Muze.Citace:
Původně odeslal x3X3x
Odpálit je možná blbý slovo, ale pravda, jo, může. Protože když zdroj nestíhá tak se dost často zvýší nad meze tolerance +12V, stejně tak -12V, a to nedělá dobře.. kámoš má např. -12V = -13,2 nebo kolik, snad i ještě míň. to už je na pováženou...Citace:
Původně odeslal x3X3x
Pri nastaveni v biose na 1.775V mi to kolise od 1.74 do 1.81V :?:Citace:
Původně odeslal Chocen
To je dost, ostatně mně s Chieftecem kolísá při nastavení 1,75 od 1,73 do 1,8 a docela mě to štve, je to na reklamačku? hm.. asi je povoleno +/-10%, takže to je při 1,75V 0,0175V takže to by bylo... ach jo :(Citace:
Původně odeslal Toxic
Namiesto +12V mám +12.54v. To je zatial postačujúce, ale mohlo by to byť aj lepšie :?Citace:
Původně odeslal Marty
Já mám na Chiefu 12,4...Citace:
Původně odeslal x3X3x
no mně se to pohybuje mezi 12,40 a 12,56, při zatížení (prime95) to ale jde až k 12.68....nejvíce mně štve nastavené Vcore na 1,75 které se hýbe od 17,44 do 17,60 :evil:
Ja jsem tom obdobne. Zdroj chieftec a pri nastaveni 1.75 mam vykyvy od 1.71 do 1.81. Podobny odchylky mam u vsech merenych hodnotCitace:
Původně odeslal Marty
a to tvoje pretaktovani je primestable ?
Jelo mi to pres 3 hodiny (v prime) a pak jsem to vypnul. Chci to nechat bezet aspon 8 hodin, ale pres den jsem v praci ( a to se mi nechce nechavat zaply kompl, protoze co kdyby) a v noci me to huceni zase rusi a na vikendy jezdim casto pryc. Kdyby tam nebyly takovy vykyvy, tak se urcite dostanu dal, ale takhle ..
no vidis, a ja se s 1,75 nedostanu vys nez mam v podpise...a myslim si, ze je to tim kolisanim
uz som mal v ruke aj odpalenu mys a klavesnicu od zdroja...
S novym Enermaxom mam hodnoty 12V, 5V a 3,3V super stabilne aj pri zatazi, ale napetie CPU aj ked mam v BIOSe nastavene 1,75 mam stale 1,8V, takze toto ma na starosti doska nie zdroj. So starym kde som mal namiesto 12V viac ako 13V, 5V bolo 4,8V a namiesto 3,3 asi 3,1V.. ale voltaz cpu bola aj tam od 1,8V, aj ked dost zakolisala pri zatazi 1,76 - 1,85V.
Ak vam to teda pusta do CPU ine napetie ako mate nastavene v BIOSe, je to aj vina dosky, nie zdroja.
Konzultoval jsem to s kamosem a prej to souvisi s prehrivanim mofsetu. Ma stejnou desku, zdroj enermax a obdobny kolisani jako ja
ty brdo, ja som si myslel ze ten moj EuroCase 250W je shit, ale jak tak kukam tak sa docela drzi... 12V > 11.93-12.15; 5V a 3.3V presne, Vcore 1.76-1.78... asi dobry kus, jupiiii