[MySQL] - Zobrazení diakritiky v phpMA - VYŘEŠENO
Mám takový trochu lama dotaz, takže se za něj předem omlouvám.
Mám databázi MySQL v kodování utf8_unicode_ci, ve které mám uložené data s diakritikou. Při zobrazení přes www se diakritika zobrazuje správně, ale když se na data podívám přes phpMA, tak jsou místo znaků nesmysly. Díky tomu to dělá binec při zálohování a importech. Je to normální? Popř. pokud ne, jak to dát dokupy?
Nejsem profík přes MySQL ani php a manuály MySQL jsou na mě docela složité (koukal jsem do nich).
Re: [MySQL] - Zobrazení diakritiky v phpMA
Podle me je taky dulezite, v jakem kodovani ty data do DB ukladas..Pokud napr. ve Win1250 nebo ISO-8859-2, tak v te db ve skutecnosti nejsou v UTF8 a proto se spatne zobrazuji v pMA..pripadne mas blbe nastaveny pMA, ze se zobrazuje v jinem kodovani.
Citace:
Původně odeslal
Anduril
Podle me je taky dulezite, v jakem kodovani ty data do DB ukladas..Pokud napr. ve Win1250 nebo ISO-8859-2, tak v te db ve skutecnosti nejsou v UTF8 a proto se spatne zobrazuji v pMA..pripadne mas blbe nastaveny pMA, ze se zobrazuje v jinem kodovani.
Jej, díky moc. Tohle mě opravdu nenapadlo. Používám wordpress a asi je v něm zřejmě nějak napevno dané, že data konvertuje a pak je v DB ukládá s nesmyslnou diakritikou pod jiným kodováním, i když je DB v UTF8.
Mrknu na to a uvidíme.
EDIT: Jo tak to bylo tím. Ve wordpressu není nastaveno mysql_query ("SET NAMES kodovani"); a proto to blbnulo. Je třeba to přidat do souboru wp-db.php
Citace:
Původně odeslal
sAd
Jej, díky moc. Tohle mě opravdu nenapadlo. Používám wordpress a asi je v něm zřejmě nějak napevno dané, že data konvertuje a pak je v DB ukládá s nesmyslnou diakritikou pod jiným kodováním, i když je DB v UTF8.
On to nemusi konvertovat WP, spis zkus najit nejaky pripojovaci skript WP a tam by mohly byt jiste inicializacni dotazy pro nastaveni kodovani.
Popr. pokud to tam neni uvedeno, da se nastavit defaultni kodovani pro MySQL + pripojeni v konfiguraku.
Citace:
Původně odeslal
jedik
On to nemusi konvertovat WP, spis zkus najit nejaky pripojovaci skript WP a tam by mohly byt jiste inicializacni dotazy pro nastaveni kodovani.
Popr. pokud to tam neni uvedeno, da se nastavit defaultni kodovani pro MySQL + pripojeni v konfiguraku.
Jj, viz můj předchozí EDIT u postu. Byl problém v propojení.