-
BIOSTAR TForce P965PT/Deluxe
Zdravim vsechny zajemce/uzivatele teto desky. Chtel bych tu informovat o vysledcich OC s touto deskou.
Jsem vlastnikem 965PT coz je jedna z nejlevnejsich desek na trhu s 965chipsetem. Mozna se da najit i nejake levnejsi MSI, ale to uz podle testu neni nic moc. Uz v zakladu je vybavena specialnimi funkcemi na pretaktovani systemu, a to jak automatickym ve trech stupnich a nebo i plne manualnim.
Do zacatu male upozorneni, v kombinaci s E4300, ktere jsem do nej osadil, neslo se standartnim BIOSem temer vubec taktovat. Zrejme se jedna o nejake opatreni ze strany BIOSTARu, nebo nejaky zasah z hury, proste pri FSB pres 250MHz zacal procesor v prime 95 hazet velmi zahy chyby. Navic nesla v BIOSu aktivovat delicka FSB:DRAM 1:1 (skryvajici se pod hodnotou 400MHz) ale jen 3:4 (533MHz) a vic...
Po delsim badani a hledani (a radach uzivatelu zde na foru) jsem nasel stranku s MOD BIOSY http://www.lejabeach.com/Biostar/965pt/ .
!!!!!!!!!!!!!!!Po natazeni BIOSu do desky se najednou vse obratilo. Delicku jsem nastavil na 1:1 a nyni jedu s E4300 na 3GHz pri defaultnim napeti a FSB 333MHz.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D :-D
Dalsi testovani probehne zanedlouho. Nebyl na nej zatim moc cas :-(
Jsem tu pro Vase dotazy... pridam i dalsi odkazy na zajimava fora.
Tuto desku vřele doporučuji, dle zahraničních fór se jedná o jednu z nejlepsich desek na OC!!!!!
-
Re: BIOSTAR TForce P965PT/Deluxe
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
Jsem rad ze jsi to vyresil... mam tuhle desku a CPU v merku uz nejakou dobu, ale prachy me brzdi... Bal jsem se aby to nebylo deskou, pze ma opravdu dobre vysledky v OC podle testu co jsem cetl... ale nikde nebyl test s E4300.Ja ted cekam na 22. duben na slevy Intelu a pak koupim zbytek komponent.Zatim mi doma stoji jen Aurora se Seasonicem s12 430W a 2x Transcend 1024MB 800mhz... to nejpodstatnejsi zatim chybi :???: Bohuel nejsem zadny OC, ale tu E4300 bych rad dostal nekam nahoru s puvodnim napetim (kvuli teplotam), jen porad nechapu ty delicky a nastaveni pameti :-(
pokud dobre soudim tak ted mas FSB 333 mhz a na kolika tedy jedou tve ramky? a ta delicka je na kolika? Ja vim, debilni dotazy... ale kdyz budu mit stejne komponenty tak se radsi ptam ;)
Pameti jedou na 333 (667) MHz, delicka 1:1, vse pri standartni voltazi! mam z nej ted v podstate extreme core2duo (teda jen bez virtualizace a 4mb cache:-( ) za 27000!:-D
-
Jak jsem jiz zminil, jsem laik a mam par dotazu...
Jaky je rozdil kdyz mi pojedou ramky na rekneme tech 667 (namisto 800), budu moct snizit casovani? Ty Jetramky maji 5-5-5-15... ma vubec cenu hrat si s tim casovanim?
-
no nechal bych je jet v tvem pripade na 800MHz, u core nema casovani pameti na vykon nejaky vyznamny vliv! Nebo nejlip si to vsechno vyzkousej, nic tim nezkazis a muzes najit optimalni konfiguraci. :-) Osobne bych byl pro zachovani 800MHz frekvence. ziskas o neco vetsi pametovou prostupnost... mozna bych v tvem pripade sel i do jineho CPU nez 4300, ta 6300 neni o moc drazsi a s ddr800 pametma bys mel vetsi rezervy pro takteni. Udajne jsou snad i 6300 a vys lepsi kousky nez ty e4300. Ty jsou cilene jako low end a davaji se tam snad nejake mene vydarene kousky... Ja ho koupil jen kvuli tem RAM, ktere uz jsem mel doma...
-
Aha ja v tom casovani a pametech nejak porad litam.A jakou budu potrebovat tu delicku kdyz budu mit rekneme fsb 333 jako ty a ramky budou muset jet na 800Mhz? Je v te desce takova delicka?
No ja prave cekam na ty slevy do dubna kdy by melo E4300 jit na cca 113 dolaru, tak si myslim ze tady v CR by mohlo byt k mani za tech 3200-3500 s DPH a to je uspora cca 1000Kc :cool: a za to bude NINJA :)
Ja nejak moc taktit stejne nebudu,pze nechci hybat s voltazi... A k tem ramkam... ja je vzal pze ty transcendy ted sli behem 14 dni o 800Kc/KS dolu... ted jsou cca za 1744Kc bez DPH a tak jsem si rikal ze se mi do budoucna budou hodit :) i kdyz to nejsou zadne extra kousky :p
A jeste bych mel dotaz k tem north a south bridge, nekde jsem cetl ze s temi pasivy to hodne topi... mas nejaky jiny chladic? A jakou pouzivas GK? :D A chladic na CPU? ten ninja by se mi tam mel vlezt, teda alespon soudim dle obrazku.
Diky za odpovedi...
-
No kdybys chtel to CPU trochu pretaktovat jako ja, dal jsem frekvensi na 333(1066) MHz a ja pouzivam delicku 1:1 (400) a pro tebe by byla optimalni 3:4 (533) takze by ti pameti jely presne na tech 800MHz. S tema slevama jsi me prekvapil, to jsem mel sakra jeste pockat, ale uz jsem to nemohl vydrzet, ramky mi lezely na policce a hlavne me uz silene stval nvidia sh*t chipset! Uz jsem z toho rostl z tech vecnych problemu! :-)
K chlazeni...mam tam stock chladic a nepozoruju zadne prehrivani, opet oproti nvidia nforce4sli vyrazny pokrok, tam jsem mel chlazeni pomoci heatpipes a peklo to jak svina! :-D
grafiku mam 7600GT od JetWaye, ale musel jsem standartni chladic nahradit tusim primecoolerem VGA-HG1Al. Bezi mi na 5V, toci jen malo otacek, chladi to lip jak stock a navic to dobre vypada!:-D + ofukuje southbridge. A ten Ninja tower by se ti tam mel v pohode vlezt! kolem socketu je mista dost a kondiky jsou dost nizky... ja pouzivam AC Freezer 7Pro (mel jsem stejny na athlonu) a jsem maximalne spokojen! Deska si ho sama reguluje a teplotu mam hodne nizkou (32 stupnu) az podezrivam ze neco blbe meri teploty!:-D
-
Citace:
Původně odeslal
NorMack
No kdybys chtel to CPU trochu pretaktovat jako ja, dal jsem frekvensi na 333(1066) MHz a ja pouzivam delicku 1:1 (400) a pro tebe by byla optimalni 3:4 (533) takze by ti pameti jely presne na tech 800MHz.
Dovol aby som ta poopravil. FSB je quad pumped, tzn. ze ak mas 333 musis to nasobit styrmi, co jest 1333MHz. A pre delicku plati ze je to vlastne pomer
FSB/RAM. Pricom pri DDRAM musis pocitat, ze su dualne teda vysledok este nasobis dvomi, preto pri FSB 333 a delicke 1:1, ti pamate vlastne idu na 333*2=667MHz ;) tvoj problem spominany v inom threade bol zrejme v zlej delicke a tvoje ramky isli na vyssom takte k akemu su urcene. Az po flashnuti toho mod biosu si nastavil 1:1 a teda ram ti bezia na pre nich najprijatelnejsej frekvencii. Tiez akosi nechapem ako si z FSB 333 dostal pomerom 3/4 frekvenciu 533 ;) pre 800 MHz RAM (v zavislosti od dostupnych nastaveni delicky) su idealne FSB 300 ( 300/(800/2)=300/400=3/4) alebo potom FSB 400 (400/(800/2)=400/400=1/1) alebo klasika FSB266 a delicka 2:3. Niesom si isty, na moj prvy oc sa len chystam, ale aspon takto to chapem ja. Ak sa mylim tak sorry a budem rad ak ma niekto skusenejsi poopravi, ale tiez by som bol nerad keby Kryshna dostal chybne info a potom bol zo svojich oc vysledkov sklamany ;)
-
Promin, nejak jsem to zapomel uvadet v onim quad, event double vynasobenim, ale to jsem si myslel ze je jasne!Uvadi se vsude 1066MHz, 667MHz, ale ve skutecnosti je to porad 333, jen vynasobene poctem signalu prenesenych v jednom hodinovem cylku! tudiz qdr=4x333, ddr= 2x333... :)
Takze kdyz jsem psal ze 533 je delicka 8:6 tak pro paměti 533/2= 266(zakladni frekvence) /8 = 33,25... a to krat 6= 200 a to pro QDR vynasobime 4x a mame 800FSB. :-D ted jsem z toho skoro sam jelen...snad to z toho nejak pochopis!;-)
-
P.S. objevil se novy problem. po pretaktovani a drobnem zvyseni voltaze (na 1,375V) kdyz spustim prime95 je vse ok, ale kdyz jej spustim jeste jednou (pro druhe jadro) tak mi na nem vyhodi chybu! Moznou pricinu zatim hledam v napájení. SpeedFan mi ukazuje pro kazde jadro jinou voltaz! Pro core1 1,375 a pro core2 1,275!!! Je to mozne?!?!
P.P.S. problem cislo 2. s novou deskou mi najednou prestala chodit DVD vypalovacka(LiteON 1635S). Doted fungovala vzdy na 100%, ale ted po vlozeni CD/DVD jej jen roztoci na plne otacky a vytuhne po chvili cely pocitac!:-( Zkousel jsem takto i instalaci Win Vista a instalator se nacte (i kdyz velmi pomalu) ale po vyberu zeme a potvrzeni licencnich prav to opet jen toci a nenacita...po cca 10minutach vyhodi chybu ze nemuze precist data!:-(
Nebyla by nejaka rada nekdo?!?! Diky moc uz predem!!
-
Tak me nadseni z teto desky zacina nejak opadavat... faktem je ze v testech je OK, jenze nikde nebylo pouzito E4300 a to je spatny... libi se mi jeji rozlozeni, ale nevim nevim zda nakonec nepujdu do 965p-s3 od gigabytu.
Chtel bych se zeptat jestli ty problemy jsou na onech zminenych 333Fsb, nebo jestli jsi zkousel taktovat jeste vys a potom zacalo to s vypalnou a teplotami.Jak jsem uz rikal, spokojil bych se s frekvenci okolo 2,7 - 3 GHZ stabilne bez zvysovani napeti... kterou frekvenci mas uplne stabilni pri default napeti?
-
Teploty jsou v pohode, stabilita systemu taky... Zatim se to zda OK, jen ta vypalovacka... ze zacatku jsem to prisuzoval jen tomu, ze system nerozdychal zmenu desku,cpu a pameti:-) Ale ted jsem se utvrdil v tom, ze se vazne jedna o nejakou nekompatibilitu IDE radice zrovna s mou mechanikou!:-( Nu coz, s nekym ji vymenim, otestim jinou a zase dam vedet!;-) Jinak je deska OK. P.S. s gigabytem osobne nemam nejlepsi zkusenosti!:-/
-
Hmm ja chci samsunga do SATA, tak snad bude fachcit :) desku koupim nejdrive v dubnu, tak doufam ze ten biostar padne jeste o neco niz s cenou.... pze ta S3 od Giga taky neni spatna a je levnejsi OC friendly a navic ma 6 sata + RAID... ale u Biostaru se mi libi ten layout desky... no uvidim jak to bude... ted jsi stale na tech 333mhz?
-
Tak podavam echo po dalsim testovani. Problem s mechanikou se vyresil, byl to zrejme jen vadny IDE kabel! Koho by to napadlo :-) Takze zde problem neni! Stabilita systemu je na 3GHz (9x333) perfektni, do vyssich frekvenci se v zajmu tichosti a chladu nechci poustet! ;-) Voltaz pouzivam standartni! Vetsi FSB mi stejne zrejme nedovoli pameti :-( Takze jsem dosahl poradovanych met, 3,0GHz, tichoucko, chladecek a vykon. Ted v systemu maji obe dve jadra okolo 25stupnu!!;-) A to mam vetrak zpomaleny na 45%. Pri zatezi se dostavam k necelym 40stupnum, overeno skrz SpeedFan 4.32 beta17, CoreTemp a program dodavany spolu s deskou :) P.S. toho samsunga disk mam taky, naprosto bez problemu! Mam presneji Samsung SpinPoint 250GB (model SP2504C) s firmware VT100-41. To byl taky jeden z duvodu, proc jsem presel v AMD + shitNforce na Core+intel chipset
-
Tak to jsem rad ze se to vyresilo... je dobre vedet ze to chodi.Ja mam jen trochu hruzu z toho aby ta deska vzala moje pameti TRANSCEND JETRAM 800Mhz CL5.... jestli ne tak si to hodim, koupil jsem 2x 1GB dal do toho 5500Kc a kdyby to nejelo... no radsi o tom nechci ani premyslet...Toho vysledku ktery jsi dosahl bych rad taky (puvodne jsem mel v planu 2,8-3Ghz) a bez sahani na voltaz.Ja na tom budu mit Ninju tak doufam ze teploty budou taky tak pekne jako mas ty.(ja mam doma bartona 2500+ nataktenyho na 2800+ a ten jede idle na 60C a pri zatezi na 67 a to jeste neni leto) i kdyz v zime jako primotop to bylo docela good :cool: Jinak k tomu samsungu...ja budu mit SEAGATE ale spis jsem mel namysli DVD mechaniku na sata... mam v planu 2 disky 320GB a tu mechaniku, takze ty 4 sata musi stacit.A co to napajeni desky? nevadi to chladici?
-
Citace:
Původně odeslal
Kryshna
Tak to jsem rad ze se to vyresilo... je dobre vedet ze to chodi.Ja mam jen trochu hruzu z toho aby ta deska vzala moje pameti TRANSCEND JETRAM 800Mhz CL5.... jestli ne tak si to hodim, koupil jsem 2x 1GB dal do toho 5500Kc a kdyby to nejelo... no radsi o tom nechci ani premyslet...Toho vysledku ktery jsi dosahl bych rad taky (puvodne jsem mel v planu 2,8-3Ghz) a bez sahani na voltaz.Ja na tom budu mit Ninju tak doufam ze teploty budou taky tak pekne jako mas ty.(ja mam doma bartona 2500+ nataktenyho na 2800+ a ten jede idle na 60C a pri zatezi na 67 a to jeste neni leto) i kdyz v zime jako primotop to bylo docela good :cool: Jinak k tomu samsungu...ja budu mit SEAGATE ale spis jsem mel namysli DVD mechaniku na sata... mam v planu 2 disky 320GB a tu mechaniku, takze ty 4 sata musi stacit.A co to napajeni desky? nevadi to chladici?
tyto pameti ti to sezere, osobne sem je zkousel ;)
-
Citace:
Původně odeslal
rombo
tyto pameti ti to sezere, osobne sem je zkousel ;)
Diky bohu :cool: a tobe samozrejme take :p
-
Citace:
Původně odeslal
NorMack
Tuto desku vřele doporučuji, dle zahraničních fór se jedná o jednu z nejlepsich desek na OC!!!!!
Agree, sou dost v pohode, jak deluxe http://www.oclab.cz/index.php?option...d=97&Itemid=41 tak PTcka. Tedy pro nas neprilis majetne.
-
To NORMACK:
pls kolik ma 965PT konektoru k USBckam na desce? Na zadnim panelu jsou 4x USB a deska umi dalsich 6??? Asi je to hloupa otazka, ale mam rozporuplne informace k te desce... :)
A jeste jsem se chtel zeptat jak moc prekazi napajeci kabely desky chladici CPU... chci k tomu NINJU a nerad bych do nej rezal...
A co jinak PC? Vse jede stale na 3GHZ v pohode?
-
Obsahla recenze teto desky:
http://66.249.93.104/translate_c?hl=...language_tools
stranky jsou v nemcine, ale jde to cele prepnout do ENG :D
-
Cau. Vecer ti postnu nejakou fotku jak mam udelany to chlazeni, kabel mi docela pekne vychazi kolem chladice...no vsak uvidis!:-) Ty konektory ti ani nevim... spocitam taky az doma!:-) vyckej do vecera prosim... to vis prace :-(
-
P.S. paradni forum je tu: http://www.rebelshavenforum.com/sis-...ubb=forum;f=33 najdete tam i odkazy na mod biosy apod, reseni nejruznejsich problemu atd...
-
OK budu se tesit, kdyztak muzes ty fotky poslat na muj mail... jinak ty usb neres, v te recenzi je to popsane, 6xUSB na zadnim panelu + 2x pro bracket na desce...tj 4USB.
Jinak diky za odkaz na forum, ted ho sjizdim :)
-
1 Příloh-a(y)
Zdravicko!
Tak uz jsem doma, tak se na to vrhneme...:-)
Takze karta ma 10x USB, 6 vzadu a 4 na desce! 1xIDE 1xFloppy adt je standart, prijemnou veci je pritomnost power a reset tlacitka primo na desce.
Na fotce je to to modré svítící tlačítko dole:-) Dalsi vychytavka jsou jakési indikacni LED cervene barvy, jenz ukazuji aktualni stav nabíhání desky. Chlazení chipsetu je naprosto v pohodě, jak jsem psal, oproti nforce uplne v klidku a chladu!:-) Southbridge je skoro studeny, NorthBridge je zahraty, ale ruku na nem v klidu udrzim!:-)
CPU mi porad jede na 3GHz, ve windows mam 25stupnu, v zatezi okolo 40. Trochu jsem musel zvysit napeti, protoze ve vistach mi system obcas spadl. v XP je rock stable! :-)
-
Zdravim, diky za foto...
je fakt ze ten kabel se tam da takhle vyresit... i kdyz bych si ho radsi predstavoval napr tak jako ho maji gigabytky, ale co...
Deska je fajn, urcite ji koupim.S prostorem na kabelaz problem mit urcite nebudu diky Aurore :) ale mozna to bude trochu blokovat pruvan ze skrinky.Kazdopadne ta moje S-12 ma hodne dlouhe kablos, tak to tam nejak zamotam a uvidi se.Ten tvuj chladic je freezer? Snad se tam ten muj zamyslenej NInja bude vejit... ted uz mi chybi jen podstatne casti PC a musim cekat do kvetna :(
Jinak jsem rad ze ty NB a SB netopi... kdyz cte clovek o Gigabytkach tak vsude pisou ze na tom neudrzi ruku... mel jsem kdyztak v planu HR-05, tak uvidime, treba usetrim par korun :)
A jake napeti ted mas na CPU? Nakonec zvazuji ze fsb vyzenu jen na 300, porad se mi zatim prici predstava ze bych mel zbytecne zatapet pod CPU...:cool:
Jen mam obri obavu z toho aby ta deska pobrala moje Transcendy, ac mi tu jiz nekdo psal ze je pozre, tak se doufam ten dotycny nemylil :)
-
Ne neboj se, ty pameti ti to sezere! On totiz dela v bohemce vedouciho technika montaze, tak by to snad mel vedet, obzvlast kdyz bohemka ma na tyhle pameti v CR tusim vyhradni zastoupeni;-) Myslim ze jestli se ti tam ten chladic vleze, o tom rozhoduje spis case, navrh desky s pouzitim i velkych chladicu pocita, navic vsechny chladice s heatpipes nemaji s mistem problem, siroka cast chladice uz je od desky vzdalena! Jo chladic je freezer, mam ho zpomaleny na 40%, sotva se toci a teploty vazne v klidu! Do CPU poustim tusim 1,38V. Myslim ze ta frekvence 333MHz je idealni, CPU by to melo zvladnout (snad budes mit lepsi kousek nez ja) bez zvyseni voltaze a pameti ti pojedou na krasnych 800MHz. S tim kabelem to mam trochu tezsi, ten zdroj je uz relativne stary (2roky) ale paradne udelany, ma 15cm vetrak, 400W, a je krasne tichoucky!:-) Spis mam problem, ze mi napajeci kabely nevychazi pekne kolem mechanik, ale musim je mit tak skarede, jak je na obrazku a taky konektor IDE je blbe umisteny moc dole a mam ho docela na fest! :-/