napětí u C2D (konkrétně E6400, ale je to asi jedno)
nemůžu najít maximální napětí pro ten procák, zatím jedu na na 400FSB x8 čili 3,2 při 1,37V, mám od TT BigTyphoon a ten to chladí na 39 reps 44°C max v zátěži... nevím kolik tomu můžu maximálně přitopit... zkoušel sem tam napálit i 450FSB, win nabootovali ale gothic 3 spadl, tak nevím jeslti se na to vybodnout nebo tomu přidat ... jinak paměti jedou 1:1 a mám A-Data takže v pamětech problém nebude
Re: napětí u C2D (konkrétně E6400, ale je to asi jedno)
65nm ==> max. Vcore: 1,5V. V BIOS-e mozes nastavit aj viac (1,53), lebo vo Win to bude aj tak menej (asi klesne zatazou).
BTW podla Vas, kde, v akom SW zistim Vcore najpresnejsie?
BIOS, CPU-Z, SW na monitoring od vyrobcu? Okrem multimetra samozrejme.
Ja merim napeti ve SpeedFanu, cpu-z a programu od vyrobce desky. Ale takovy pocit, ze by to mohlo byt i presne mam nejvic u toho cpu-z. program od vyrobce kazuje blbosti, prili optimisticke teploty atd. Verim cpu-z! Jinak treba u desek Asus je to slavné, že mají většinu hodnot značne zkreslenou už v BIOSu.
Citace:
Původně odeslal
iPoK
65nm ==> max. Vcore: 1,5V. V BIOS-e mozes nastavit aj viac (1,53), lebo vo Win to bude aj tak menej (asi klesne zatazou).
Dík moc... kde jsi tuhle voltáž zjistil ? já to hledal na všech možnejch fórech od guru3d až po anandtech a nikde nic, každej jen psal, na kolik to dostal s jakým napětím, ale nikde info o maximálním možným napětí...
Citace:
Původně odeslal
BUFFALO
Dík moc... kde jsi tuhle voltáž zjistil ? já to hledal na všech možnejch fórech od guru3d až po anandtech a nikde nic, každej jen psal, na kolik to dostal s jakým napětím, ale nikde info o maximálním možným napětí...
Heh, cital som to pred dvoma dnami v tejto sekcii (nejaky dred o E4300), ale mam doverihodnejsi zdroj. V tomto PDF priamo od Intelu, je tato krasna tabulka.
Já jedu E6600 na 1,5V (cca 1,48V real), chladim vodou a je to rock stable na 3600 MHz (400*9)
Jen mi nejde do hlavy to CPU-Z: když mám voltáž na řekněme 1,35V ukazuje vpořádku - teda nějakejch 1,32V ... ale teď když to mám na 1,5V ukazuje 1,213V ... tomu prostě věřit nemůžu. Nevíte někdo jak ho přesvědčit aby měřil správně?
Nebude to nahodou zavislost Vcc na Icc? Uz Northwoody se takhle chovaly.
Divný je, že třeba SpeedFan mi tu voltáž ukazuje správně (1,47 V)
CPU-Z proste ukazuje spatne nad urcite napeti na C2D, nebo je to mozna vztazeno k chipsetu. Pry BUG.
me taky CPU-Z ukazuje spatne.. BIOS nastavenej na 1.4V a CPU-Z meri nejakejch 1.36V stejne jako SpeedFan a program EasyTune 5 co byl k desce ukazuje 1.41V takze verim spis tomu.. Everest 2007 - senzor na liste mi hlasi 1.4V ale chtelo by to nejakou zarucenou metodu :rolleyes:.. Kazdopadne pro klid duse do toho ''zatim'' nehodlam rvat vic jak tech 1.4V
Ak sa to dobre chladi, tak by nemal byt problem ani 1.6V. A inak na to SW/BIOS ukazovanie vcore by som sa vobec nespoliehal. Najlepsie je ak si poziciate na chvilku od niekoho multimeter a zmeriate si to realne na doske, pretoze niektore dosky (napr aj moja) ukazuju sialene hovadiny .. kludne rozdiel aj 0.05-0.07V. Moj CPU (3500Mhz) teda dostava pri zatazi 1.54V v idle 1.59V .. teplota v CT po 6h v orthose 62C .. myslim ze pohoda ;)
myslel si rozdiel 0.05-0.07V snad :) .. inak bez vody je rozumne maximum tych 1,5V vcore .. ale to uz tiez treba kvalitne chladit, do tych 1.45 je to imho uplne safe
Citace:
Původně odeslal
SajmoN
myslel si rozdiel 0.05-0.07V snad :) .. inak bez vody je rozumne maximum tych 1,5V vcore .. ale to uz tiez treba kvalitne chladit, do tych 1.45 je to imho uplne safe
dik .. "trosku" som sa sekol :D Opravene
A inak sa mi zatial fakt nestalo aby mi nejak umrel procesor na prieraz .. a to som stale prekracoval tie "verejnobezbecne hodnoty". No asi je to aj tym, ze sa umna vetsinou dolho procak neohreje :) No a tento intel umna asi tiez dlho nebude .. predsa len maju prist novsie modely, ktore by snad uz aj mali byt odbugovane.