Re: live distro s ralink2500
Citace:
Původně odeslal
Michal
cus,
mam problme s mou wifi kartou s chipsetem rt2500...mohl by mi nekdo poradit kera live dist. funguje s touhle kartou bez problemu..zkousel sem knoppix(>5.1)-sekne se uz pri bootu,ubuntu-boot,ale nepodarilo se mi ji nahodit,Whax - po konfiguraci a pokusu o pripojeni k routru celej system zamrzne(je to popsanej bug,ale stejne se mi nepodarilo preinstalovat drivery),mephis-boot,stejne jako u ubuntu,karta nejde. MOje otazka je: kera live distro funguje s rt2500 bez problemu...dik:)
Zdar! A co když žádné? Pokud nemáš možnost tam nainstalovat celou distribuci, tak je to dost těžká věc. Třeba tady-http://www.suseportal.cz/forum/rt2500
popisujou, že SUse 10.2 funguje. Ale jestli to bude umět živé Suse, to teda nevím...
Honza
dik...no spis de vo to ze sem docela linux nab, takze proto sem ptam jak se ptam..novy ovladace se daj nainstalovat i s live distrem:)),takze odpoved bych hledel jinde nez v nemoznosti nainstalovat pevnou verzi systemu:), ale nastesti sem to hodil i na abclinuxu a dostal sem par zajimavejch odpovedi, pro ty kery to zajima, tady asi nikoho:D http://www.abclinuxu.cz/forum/show/169127
Na ubuntu by melo rt2x00 chodit bezproblemu. Sam mam rt2400. U live nevim, kazdopadne jsem jednoduse nainstaloval ovladac primo z balicku, zasunul kartu do notebooku a pak uz jenom nahodit sit. V nekterych verzich jsem misto eth1 mel ra0
Kód:
sudo /sbin/ifconfig eth1 up # nahodi rozhrani eth1
sudo /sbin/iwconfig eth1 essid blablabla # nastavi ESSID
sudo /sbin/iwconfig eth1 key blablabla # WEP klic
sudo /sbin/iwconfig eth1 channel 7 # nastavi kanal
sleep 5 # cekani
sudo /sbin/dhclient eth1 # DHCP
Citace:
Původně odeslal
Michal
cus,
mam problme s mou wifi kartou s chipsetem rt2500...mohl by mi nekdo poradit kera live dist. funguje s touhle kartou bez problemu..zkousel sem knoppix(>5.1)-sekne se uz pri bootu,ubuntu-boot,ale nepodarilo se mi ji nahodit,Whax - po konfiguraci a pokusu o pripojeni k routru celej system zamrzne(je to popsanej bug,ale stejne se mi nepodarilo preinstalovat drivery),mephis-boot,stejne jako u ubuntu,karta nejde. MOje otazka je: kera live distro funguje s rt2500 bez problemu...dik:)
Zkousel jsem Troppix 1.2, Auditor a BackTrack a všechny tyto distra fungují s PCI kartami Ralink RT2x00 bez problémů.
Zkoušeno na Edimax s RT2500 a Asus s RT2400 chipsetem...
prvni co sem rozchodil byl backtrack...bez problemu,nainstaloval sem si to ho i hdd...super distro...whax funguje taky...jinak s knoppix 5.11 a STD sou nejaky potize...unbuntu sem nerozchodil,spis sem to ani moc nezkousel...votravny distro...jeste chci zkousit auditor..ale backtrack je libovka....dik vsem;)
Citace:
Původně odeslal
wong
Na ubuntu by melo rt2x00 chodit bezproblemu. Sam mam rt2400. U live nevim, kazdopadne jsem jednoduse nainstaloval ovladac primo z balicku, zasunul kartu do notebooku a pak uz jenom nahodit sit. V nekterych verzich jsem misto eth1 mel ra0
Kód:
sudo /sbin/ifconfig eth1 up # nahodi rozhrani eth1
sudo /sbin/iwconfig eth1 essid blablabla # nastavi ESSID
sudo /sbin/iwconfig eth1 key blablabla # WEP klic
sudo /sbin/iwconfig eth1 channel 7 # nastavi kanal
sleep 5 # cekani
sudo /sbin/dhclient eth1 # DHCP
no sem cetl docela dost diskuzi ohledne rt2500 chipsetu a je rozdil jestli mas integrovanou nebo PCMCIA...nekomu funguje PCMCIA bez problemu a jinymu zase integrovana...no klasika, linux:)).
Taky sem zjistil ze kdyz sem mel skrytej BC tak mi to neslo vubec nahodit, jak manualne tak pres soft..jakmile sem zrusil hide BC na routru tak vse jelo stabilne