Budu lehce upgradovat a ze soucasny desky mi zbyde AC Copper silent 2 rev2 (nebo jak to je). Bude stacit?
Printable View
Budu lehce upgradovat a ze soucasny desky mi zbyde AC Copper silent 2 rev2 (nebo jak to je). Bude stacit?
Hm, to se musim podivat. Podle specifikaci by to jit melo:)
Ja ho kdysi mel na socketu A. A na Bartonovi 2600+ co dost topil se teploty dostaly max na 60 stupnu. Nevim jestli ti to pomuze, ale dle meho by nemely athlony A64 3000+ (at uz do socketu 754,939,AM2) topit tolik jako ten Barton (pokud to neni pravda, opravte me nekdo). Jestli ho teda dostanes na socket na kterej potrebujes (ja sem si po vymene tohoto chladice upravil na socket A AC Freezera :) ), tak si myslim, ze by ti to melo uchladit (zalezi ale taky jestli chces taktovat nebo ne).
Ono pride na to, ze o aky A64 3000+ ide.
Ak je to ClawHammer 0.13 tak ten topi fakt seriozne. Ma sice pomerne vysoke max. teploty jadra, ale na tie vyssie hodnoty si treba zvyknut.
Core mava bezne pri zatazi 50-60 C v zavislosti na chladici a vetrani bedne.
Kazdopadne by som doporucil len nieco s heat pipes.
Zalman 7700 alcu to chladil pri ubratyc otackach fanu na nieco malo pod 60C u mna, a to som nemal pridane VCore, skor ubrate na 1,45V z 1,5V...
Ten druhy Venice je o hooodne chladnejsi kusok HW.
Nakonec beru tohle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=28524
No ja jsem mel jeho verzi, akorat na sckt 478. Kdyz jede ale na plny otacky, tak to je celkem dost uz slyset. Ono kazdej ale mame jiny predstavy o tom, co je tiche a neni (pro me byl moc hlucnej). Ale je pravda, ze za tyhle penize je to dobrej chladic.
kdyz uz tak bych sel do Coolermasteru hyper TX http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=41715
podle recenze na svh je o dost lepsi nez freezer a cenu ma podobnou. ja osobne jsem s nim velmi spokojeny. oproti modnutemu boxu s 80*80 vetrakem na 2000 ot/min mi klesla teplota v jadre o 10st pri zatizeni a to pri pouhych 1100 ot/min.
mam freezer64pro na clawhammery 2640MHz a ten cooler ide na 70 percent 1200-1300rpm a je to cool
do 50 stupnov. dolezite je ODSAVAT vzduch so skrinky
Ja mam tiez Arctic Freezer 64 PRO na Venice 3000+ pretoceny z 1800 na 2500 MHz a mam momentalne 52°C pri 750 otackach a ani ho nepocut, celkom dobry cooler za tu cenu. :)