Jaky zesilovac k pasivnim monitorum.
Ahoj.
Potreboval bych od mistnich guru poradit, jaky zesilovac(whatever) by se hodil k propojeni zvukovky(v budoucnu mozna dalsich zdroju zvuku) a reproduktoru(2.0) ADAM HM1 (pasivni verze modelu S1 v jine barevne uprave). Jde mi hlavne o parametry toho zesilovace, trochu tapu ve vsech tech vykonech a impedancich. Ze stranek vyrobce: 'Power handling 60 / 100 W (sin/music)' viz. http://www.adam-audio.com/hifi/english/index.htm. Diky jakykoli nazor.
Re: Jaky zesilovac k pasivnim monitorum.
Zkus se podivat na stranky Aldaxu http://www.aldax.cz/ tam by sis vybral urcite velmi kvalitni koncove zesilovace. Pro tve potreby by vyhovoval 2x koncovy zesilovac SPV100P. Zalezi na tom, jestli jsi trosku bastlir a mas moznost si z hortove stavebnice zesilovac postavit. Dva moduly, 2x100W, se zdrojem v cene pod 2.000Kc je zajimava nabidka + bys musel koupit toroidni trafo a vse zamontovat do nejake kastle. Parametry zesilovacu Sinclair&Pierre jsou vysoce nadstandardni.
Citace:
Původně odeslal
Halen
Zkus se podivat na stranky Aldaxu
http://www.aldax.cz/ tam by sis vybral urcite velmi kvalitni koncove zesilovace. Pro tve potreby by vyhovoval 2x koncovy zesilovac SPV100P. Zalezi na tom, jestli jsi trosku bastlir a mas moznost si z hortove stavebnice zesilovac postavit. Dva moduly, 2x100W, se zdrojem v cene pod 2.000Kc je zajimava nabidka + bys musel koupit toroidni trafo a vse zamontovat do nejake kastle. Parametry zesilovacu Sinclair&Pierre jsou vysoce nadstandardni.
Tohle asi na potrebne urovni zbastlit nedokazu. Spis bych potreboval poradit po jakych parametrech se divat u bezne prodavanych zarizeni a co by bylo tak nejvhodnejsi. Dival jsem se treba na HK 970 ap. V oblasti zesilovacu, recieveru a podobnych zarizeni se zatim moc neorientuju...
Musí sedět impedance reproduktorů s impedancí zesilovače, resp. impedance repra by neměla být menší než impedance zesíku, jinak může dojít k přetížení výkonové časti (při vysokých hlasitostech)
Citace:
Původně odeslal
Aspon
Musí sedět impedance reproduktorů s impedancí zesilovače, resp. impedance repra by neměla být menší než impedance zesíku, jinak může dojít k přetížení výkonové časti (při vysokých hlasitostech)
Hmm. Impedanci tech repro se mi bohuzel nedari nikde vygooglit. Kupuju je prez ebay, prinejhorsim pockam az prijdou a kouknu do datasheetu.
Především záleží na tom, kolik chceš do zesilovače investovat. HM1 mají 4 Ohmy, tak hlídej jen to (velká většina zesilovačů s tím nebude mít problémy). Určitě bych nekupoval nový, to se imho nevyplatí. Dívej se po starších NADech, HK, Cambridge Audio, Marantz a další. Dobrý bazar je na f-sportu
pak se podívej ještě například na lopuch a hifibazar.
Citace:
Původně odeslal
Dismembered
Především záleží na tom, kolik chceš do zesilovače investovat. HM1 mají 4 Ohmy, tak hlídej jen to (velká většina zesilovačů s tím nebude mít problémy). Určitě bych nekupoval nový, to se imho nevyplatí. Dívej se po starších NADech, HK, Cambridge Audio, Marantz a další. Dobrý bazar je na
f-sportu
pak se podívej ještě například na
lopuch a
hifibazar.
Diky za linky. Se zesikem pocitam v cenove relaci +- 10k max. Radsi bych min, uz ty repra pojedou tak trochu na dluh, ale nerad bych se spalil. Jestli to dobre chapu, tak vetsina zesiku ma 4/8 switch?
Co se tyce nominalniho vykonu toho zesiku, v jake hladine by se asi mel pohybovat, aby nehrozilo odpaleni tech repraku?
Citace:
Původně odeslal
Camill
Diky za linky. Se zesikem pocitam v cenove relaci +- 10k max. Radsi bych min, uz ty repra pojedou tak trochu na dluh, ale nerad bych se spalil. Jestli to dobre chapu, tak vetsina zesiku ma 4/8 switch?
Co se tyce nominalniho vykonu toho zesiku, v jake hladine by se asi mel pohybovat, aby nehrozilo odpaleni tech repraku?
Přesně tak, většina zesilovačů je konstruována na rozmezí 4-8 Ohm (minimálně). O výkon zesilovače si nedělej moc starost, např. můj NAD má +- 2x50W @8 Ohm, což znamená 2x100W @4 Ohm. Bedny se Ti nespálí, pokud nebudeš poslouchat extrémně vysoké hlasitosti, což nepředpokládám. Do 10 tisíc seženeš velice slušné kousky, já třeba můj C320BEE koupil za 7tis. půl roku starý a jsem více než spokojený.
Diky, to jsem potreboval vedet.
pro tebe asi bude nezajímavý, ale co kdyby :) třeba zaujme alespoň někoho jiného
Já teď mám u PC http://www.audiosource.net/2005/amp100.html , cena na amazon.com je okolo 100dolarů, já ho koupil starší za litr a musím říct, že za ty peníze je to super zesík :eek:
Mam ted v hledacku 2 zanovni zesiky v trochu vyssi kategorii, tak uvidime. Konecne mam doma ty bedny, uz se mi klepou ruce :) . Dam vedet jak to dopadlo.