Reklamace vymenenych pameti
Cau, resim ted mensi problem, ramky mi zacaly hazet chyby v memtestu i v systemu, takze je chci poslat na reklamaci do CZC. Jiz jednou byly reklamovany, reseno vymenou za jiny typ (puvodne Corsair TWINX 1024-4400C25, vymena za GEIL Ultra-X 550Mhz)
Psal jsem do CZC a pry si mam neco vybrat z jejich nabidky na vymenu, ale v SOUCASNE cene tech GEILu, protoze ty GEILy uz nikde nesezenou na vymenu. Chci se zeptat, jestli je to v poradku. Nemel bych si spis vybrat neco za cenu tech Corsairu v dobe koupe, prip. pozadovat dobropis na plnou cenu tech Corsairu po 30 dnech kdy mi nedaji totozne jako nahradu? Diky :)
Re: Reklamace vymenenych pameti
Citace:
Původně odeslal
Holda
Cau, resim ted mensi problem, ramky mi zacaly hazet chyby v memtestu i v systemu, takze je chci poslat na reklamaci do CZC. Jiz jednou byly reklamovany, reseno vymenou za jiny typ (puvodne Corsair TWINX 1024-4400C25, vymena za GEIL Ultra-X 550Mhz)
Psal jsem do CZC a pry si mam neco vybrat z jejich nabidky na vymenu, ale v SOUCASNE cene tech GEILu, protoze ty GEILy uz nikde nesezenou na vymenu. Chci se zeptat, jestli je to v poradku. Nemel bych si spis vybrat neco za cenu tech Corsairu v dobe koupe, prip. pozadovat dobropis na plnou cenu tech Corsairu po 30 dnech kdy mi nedaji totozne jako nahradu? Diky :)
1) vztah mezi tebou a CzC byl zalozen kupni smlouvou tykajici se corsairu, s puvodni kupni cenou corsairu;
2) reseni vymenou za geily behem prvni reklamace mohlo probehnout pouze s tvym souhlasem (coz predpokladam), nicmene je to pouze zpusob reseni reklamace corsairu;
3) jestlize dnes pujdes reklamovat ty geily, pak ti v pripade, ze budes mit pravo od kupni smlouvy odstoupit (nestihnou reklamaci vyridit do 30 dnu, vada bude neodstranitelna a nebudou schopni ti dat vymenou jiny identicky kus tech geilu), pak ti budou muset vratit plnou puvodni kupni cenu corsairu (jestli se tedy opet nedohodnete nejak jinak).
to jsem potreboval slyset. Diky moc. Proste jim je tam teda poslu a napisu k tomu, ze chci bud totozne pameti, nebo dobropis. A 30 dni se snazte, 31. den tam nabehnu pro dobropis. Diky diky jeste jednou K+
tak jak jsem predpokladal, CZC mi je ochotny udelat pouze vymenu v cene tech Geilu, protoze pry nejsem puvodni majitel, trosku postaveny na hlavu ne? Muzu se na neco konkretniho odvolat? Diky
Citace:
Původně odeslal
Holda
tak jak jsem predpokladal, CZC mi je ochotny udelat pouze vymenu v cene tech Geilu, protoze pry nejsem puvodni majitel, trosku postaveny na hlavu ne? Muzu se na neco konkretniho odvolat? Diky
jak "puvodni majitel" ???
kupoval jsem je od kluka z PCT, jako v nejhorsim se to udela pres nej, ale prijde mi to vazne divny
Citace:
Původně odeslal
Holda
kupoval jsem je od kluka z PCT, jako v nejhorsim se to udela pres nej, ale prijde mi to vazne divny
tak v tom pripade bys to mel delat pres nej, protoze jestli ti prava z odpovednosti za vady nepostoupil (to bys musel CzC oznamit), pak je opravnou osobou reklamovat on a ne ty (i kdyz je to absurdni)
aha, tak to je fakt divny...no nicmene dobra, budu to resit pres nej, snad ho skontaktuju...
to je rozhodne cesta. problem tvuj v tuto chvili je, ze oni ti de facto rikaji, ze tebou uplatnena reklamace je neopravnena - protoze jsi reklamoval jako osoba, ktere nesvedcilo pravo se reklamace domahat - a tedy po tobe muzou chtit naklady neopravnene reklamace.
to je vazne na hlavu, no ale v czc jsou koukam nakonec prece jen rozumny, nabidli mi teda vymenu za neco co si vyberu v cene vyrobku, tak snad ok, definitivne se uvidi v utery.... nebo tak to aspon chapu z:
"může to být pouze v ceně výrobku adekvátní náhrada. Jinak nelze provést nejste původní majitel."