Poprosil by som o radu, aky notebook doporucujete na pracu s CAD aplikaciami. Docital som sa, ze v niektorom aplikacie idu a v inom nie(co dost nechapem). Poprosim teda o radu.
Diky moc
Printable View
Poprosil by som o radu, aky notebook doporucujete na pracu s CAD aplikaciami. Docital som sa, ze v niektorom aplikacie idu a v inom nie(co dost nechapem). Poprosim teda o radu.
Diky moc
Univerzalni rada neexistuje, ale notebook na podobne aplikace musi mit predevsim slusnej displej (v hodne mobilni verzi treba 14" v 1440x900pix, idealne asi 15.4" v 1680x1050pix, pokud to my byt alepson trochu mobilni, 17" ve stejnem rozliseni ci brutalnim 1920x1200pix, rozhodne potesi, ale neni to na bezne denni stehovani), rovnez idealne dedikovanou grafiku s vlastni pameti, dostatek RAM (1GB nutnost, 2GB idealne), slusne CPU.
Takze pokud chces notebook primarne na CAD aplikace, musis holt sahnout hloubeji do penezenky, a zvolit z vyssich modelu.
Idealni reseni je samozrejme nakup notebooku s grafickym subsystemem, ktery je prave na podobne veci koncipovany, tedy v provedeni s nejakou NVidia Quatro ci Ati Fire GL, tam pak mas pri splneni dalsich systemovych pozadavku takrka jistotu, ze prace s grafikou nebude problemem, at uz budes rysovat v CAD, strihat video ci modelovat v renderovacich softwarech.
Nicmene podobnym notebookum rikaji vyrobci "profesionalni mobilni pracovni stanice" :) a nechaji si je urputne dobre zaplatit, takze by to chtelo vedet hlavni pozadavek a to sice maximalni cenu, kterou jses ochoten do toho vrazit :)
Ještě bych doplnil, že 2D CAD se dá rozběhat na lecčems, ale pro 3D práci je nezbytná neintegrovaná grafika a DOSTATEK PAMĚTI, jinak je to líný jaxviňa...
zalezi na tom aku chces mat mieru mobily a v com robis?
ja pouzivam hlavne autocad (2D) a mam compaq evo n620c. pekny maly 14" notebook s rozlisenim 1400x1050. bez vacsich problemov sa daju robit dve A4 vedla seba. ale niekomu moze taketo velke rozlisenie na tak malom monitore vadit...
cim viac ramky tym pochopitelne lepsie ale drviva vacsina uz ma 512MB, co na 2D grafiku staci
Doporučil bych Ti Dell D800/D820, super nout přesně na to, co potřebuješ. Na eBayi se dají sehnat i docela levně, stačí hledat.
EDIT: Mělo by tam být 15.4 WUXGA+ 1920x1200 ;-) a GF5650Go 128MB (prípadne Quadro verze toho samého, ted nevím, zalezi na konkretním configu ntb, co sezenes)