Mam problem se Seagate 40GB - ST340810A - najednou nejde
Ahoj,
mam prosim vas problem s timto diskem Seagate 40GB ATA. vzdycky jsem ho bez problemu pouzival v supliku jako zalozni na PM, protoze system ma na SATA.
Dneska jsem zapnul komp a nabeh systemu trval skoro 5minut. Po nabehnuti vypadalo vse OK, ale jakmile jsem jen cvakl na ten Seagate, system vytuhl. Dival jsem se do BIOSu, zkousel Optimal Load, menit kabel i dat na SM, preinstalovat ovladace desky, ale vzdy system nabiha tak dlouho. ve Windows jsem koukal,jestli nemam PIO,ale je uvedeno UDMA5, zkousel jsme i nizsi, ale nic nezabira. jakmile jen cvaknu na ten disk, vse vytuhne.
Setkal jste se s tim nekdo, odchazi disk? mam neco zmenit v BIOSu?
diky za kazdou pomoc.
Re: Mam problem se Seagate 40GB - ST340810A - najednou nejde
Zkus disk v jiném PC...
Možností může být hodně, od uvolněných kabelů přes nesmysly v BIOSu nebo v nastavení Windows, slabý zdroj až po poškozený disk...
zkus to v jinem pc, ale na 99% to je mrtvy disk, uz sem se s takhle mrtvejma seagatama setkal nekolikrat.
tak vyzkouseno ve dvou jinych PC...tam disk nabehne, dokonce jde na nej i zapisovat,ale beha pouze v PIO modu, at zkusim ve windows odebrat radice a nechat znovu nainstalovat po restartu, porad je PIO..pritom pri zapnuti PC se zobrazi, ze je detekovany disk UDMA5,ale jakmile se zobrazi okno nacitani windows tak uz to jde pomalu. v BIOSu nevim co bych mel jeste menit..u me zkouseno na desce A8N-E.Jumper davam bud MASTER nebo bez jumperu jako SLAVE, jestli by mohla byt jeste jina moznost??