-
AMD K6-2 450 a MB 5ali61
Po dlhom case som sa rozhodol.
Moje AMD K6-2 450 uz nestiha, tak ho chcem dostat aspon na 500 mozno aj na 550 mhz.. :-o
Staci zmenit multiplier na doske na 5x a 5.5x?
Mam system bus na 100 Mhz.
S procesorom netreba robit nic?
Ake voltage procesora mam pouzit na 500 mhz a na 550 mhz?
Momentalne to bezi na dual 2.2V & 3.3V.
Absolutny lamer som.. takze ako na to?
???
p.s. nerad by som ho odpalil ,je to vobec bezpecne aspon na 90 % ?
-
Zrovna dneska v noci jsem laboroval stejnou operaci,s fregvencí zběrnice dělat nemůsíš nic (pokud ti jeli na ní paměti i pře tím),Taky jsem ladil K6-II 450Mhz a při nasobiteli 5x jsem zvišoval na napětí Vcore na 2.4V,pak jsem skoušel i 5,5x a naběhlo to až při 2,8V,ale nebylo to moc stabilní,tak jsem to dal na 2,9V a ve všech testech stabilní.S procesorem dělat v podstaťe nemusíš dělat vůbec nic,je ale dobré sundat Headsting(NEBO JAK SE TO PÍŠE)kvůli lepšímu převodu tepla z procesoru na chladič.Co se tíče bezpečnosti ,tak co jsem četl a vypozoroval,že k6 není zrovna favorit na taktování,málokomu se povedlo z ní dostat víc jak o 100 Mhz a chce to dobře chladit(nemá žádne tep.ochrany).Zkus to a jestli se ti to nepovede,a půjde do křemíkovýho nebe,tak se mi tu doma valí v šuplíku K6-II 350Mhz.
Jěště bych využi tenhle thread k jedné otázce.Nevíte někdo proč ta K6-II při 500Mhz se hlásí jako 506Mhz a při 550Mhz jako 531 Mhz???? ??? Dík.
-
POSTUPNE ZVYSUJ NAPATIE ALE TYCH 2,8-2,9V
co pise lord zerd je dost vela bacha na chladenie
zmen nasobic o jeden stupen vyskusaj ak sa mu nechce
pridaj V o 1 stupen a tak dalej az pokial to pojde
-
K6-2, podle toho co jsem zaznamenal, se bud taktujou suprove nebo skoro vubec, zrejme skoro vsechny jdou taktit minimalne o stupen
Doporucuju ti nasledujici :
jdi postupne - tj ted mas 4.5x100 pri 2.2V
zvys na 5x100 a pak na 5.5x100 (kazdy krok prover sandrou, prime, 3dmarkem a ja nevim cim vsim)
pokud to nebude stabilni skus zvysit napeti na 2.4V
mozna -pokud mas blbou serii - muzes jit i vic (pozor na chlazeni) - ale urcite tam nedavej vic jak 2.8V
pokud dobre chladis teplota by nemela byt tim nejvetsim problemem (muj pri 550 na 38oC)
vykonove pocitej tak zhruba s PIII-500 pri 550, v aplikacich optimalizovanych na 3dnow! ti to pobezi skvele, pri optimalizaci pro intel je to propadak - viz http://www.overclocking.cz/4um/viewt...102&highlight=
Pro lepsi vykon se jeste pohrab wcpreditem v registrech chipsetu...mozna se ti podari zvysit propustnost pameti, pokud mas AGPckovou grafiku tak ti stejne asi nepujde o moc rychlejc (tipuju podle vlastnich testu s moji deskou a GF2Ti - zrejme se proste nemaj radi)
P.S. Upozornil bych na svuj kousek K6-2 450,AFX bezici na 550 s 2.2V stabilne a neochvejne, s vylepsenym chlazenim na 600@2.4V Windows a do DOSu na 620@2.4V a pri 600@2.2V
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...116&highlight=
2Lord Zed:
spatny tabulky v biosu..me se vsechno nad 600 ukazuje taky blbe...
-
co se tyce overclockingu K6-X tak toho neni malo na www.tomshardware.cz
Na takteni jsou nejlepsi K6-2+ a K6-3+ maj uz 0,18um jadro a nizsi nominalni napeti.
-
pravda, pravda...ale pozor na integrovanou L2