Ahoj,
měl bych dotaz,posílal jsem na reklamaci dvd přehrávač Cyberhome dvd 462.
Reklamace byla provedena výměnou za novější model 4620.
Mám na toto zboží opět 2 roky záruku??
Printable View
Ahoj,
měl bych dotaz,posílal jsem na reklamaci dvd přehrávač Cyberhome dvd 462.
Reklamace byla provedena výměnou za novější model 4620.
Mám na toto zboží opět 2 roky záruku??
ano, mas.
EDIT: teoreticky by se dala ta reklamace povazovat i za nevyrizenou - pokud by k vymene za jiny typ doslo bez tveho souhlasu
Novy kus = nova zaruka. Mozno sa budu vykrucat - akoze "oprava vymenou". Lenze take nic neexistuje - oprava je oprava a vymena je vymena.
Mel jsem podobny problem s reklamaci hercules 8500le, za 30 dnu jim prisla jako nahrada 9100 tusim od sapphire, jeste nejaka osekana verze (obchodnik se mi snazil tvrdit,ze jde o "novejsi" tudiz "lepsi verzi", takze pry nechape,ze pozaduji zpet penize) Nu,ale vratit mi je nastesti musel :) Jen dodavam,ze mas narok na kupni cenu veci a ne na aktualni cenu.. Hodne stesti s vyrizenim.
Psal jsem jim e-mail ale zatím se mi neozvali takže posílám druhý a když se ani tak neozvou tak tam zavolám.
Takže už se mi ozvali :
Dobry den,
Prehravac 4620 je primy nastupce 462. Jednalo se o opravu vymenou primo z vyrobni linky vyrobce.
4620 ma novejsi FW nežli 462 - zmeny nastali hlavne v nastaveni titulku - vice moznosti a prehlednejsim OSD menu.
Dle vyjadreni vyrobce je 4620 stejne hlucny jako 462.
Osobne mam 4620 doma a nemam sebemensi problemy s hlucnou mechanikou.
Není tedy zadny duvod, posilat nam tento prehravac zpet, reklamace byla vyresena korektne.
to je sila, softcom opravdu vali...
vymena za jiny kus neni mozna pokud s tim nesouhlasis! at jde o primy neprimy ci jiny nastupce, je to jiny vyrobek!
mas pravo na odstoupeni od smlouvy (a oni to moc dobre vedi...)
1) tobe muze byt uplne jedno, jestli je to vymena z vyrobni linky nebo skladky na okraji mesta, pokud to JE vymena, tj. vymena identickych kusu;
2) hodnoceni moznost a prehlednosti OSD je na tobe, nikoliv na servisnim technikovi;
3) ad hlucnost dtto;
zkratka a dobre, neustupuj, jsi jednoznacne v pravu
napis jim email+dopis doporucene, kde jim reknes, ze vzhledem k tomu, ze jsi dostal jinou vec, nez reklamovany prehravac, pak predpokladas, ze puvodni prehravac neslo opravit a ze tim padem se jedna o neopravitelnou vadu dle § 622 odst. 2
v takovem pripade mas pravo, dle sve volby, na vymenu veci anebo na odstoupeni od smlouvy. napis jim, ze vymena by pro tebe byla ok, ale pouze za identickou vec, protoze pro nejake jeji specificke vlastnosti (tady necham prostor pro tvou fantazii, co by to mohlo byt :)) sis ten puvodni prehravac poridil a ten proste chces. ten a ne jinej.
jestlize ti tedy dodali jinou vec, nez kterou jsi reklamoval, pak se nejedna o vyrizeni reklamace a ze tedy je durazne zadas o budto radnou vymenu za identicky kus v zakonem stanovene lhute 30 dnu, s tim, ze jsi pripraven od smlouvy odstoupit ze zakonem stanovenych duvodu v pripade, ze tvoji reklamaci do 30 dnu nevyridi (tech 30 dnu myslim ode dne, kdy jsi vec na reklamaci donesl, nebo jim dosla postou).
mezi nami, pravo odstoupit bys evidentne mel uz nyni, ale zhodnoceni, jestli je vada (ne)opravitelna nalezi prodavajicimu. takze jestlize chces mit jistotu, ze svoje penize uvidis, nech pro jistotu uplynout i tu 30denni lhutu pro vyrizeni reklamace s tim, ze po jejim uplynuti se kazda neodstranena vada povazuje za neodstranitelnou primo ze zakona
Dnes mě odepsali : Vas e-mail preposilam na vedouciho reklamacniho oddeleni. Bude pritomen v pondeli (nyní ma dovolenou)
Tak jsem zvědav co ten mi k tomu řekne
Tak se mi dneska ozvali.
Dobrý den,
Klidně pošlete nový kus zpět. Bude Vám vystaven dobropis. S přístrojem zašlete vydaný reklamační protokol a kopii dokladu o koupi.
Musím Vás ještě upozornit, že aktuálně ve stejné kvalitě a se stejnými vlastnostmi nepořídíte adekvátní náhradu.
Ten dobropis co to znamená?
dostanes papirek a pudes do pokladny a vratej ti korunky :_)