Zdravim, mam tuhle desku uz cca 3 roky a vcera jsem potreboval reset cmos a uz nenajela. Ihned po zapnuti mam kod FF ale pak skoci CF a nic. Do monitoru nic nejde, takze se akorat toci vetraky. Dnes odzkousim zdroj a GPU ale myslim je mrtva ?
Printable View
Zdravim, mam tuhle desku uz cca 3 roky a vcera jsem potreboval reset cmos a uz nenajela. Ihned po zapnuti mam kod FF ale pak skoci CF a nic. Do monitoru nic nejde, takze se akorat toci vetraky. Dnes odzkousim zdroj a GPU ale myslim je mrtva ?
tohle se mi stalo 2x s 8RDA3i a skutecne byly obe mrtvy. stejne priznaky - budto FF nebo (v uspesnejsich pripadech) CF
Aj Aj,musim sehnat jinou ale kompatibilni s Mobilnim Bartonem, to bude boj. Dik za info. Klidne to asi muzesh smaznout.
Jeste bych nahazel flintu do zita, Nforce 2 desky jsou tim docela znamy, udelal bych totalni rozborku PC, desku odizolovat na antistatice, nacpat nejnutnejsi soucastky (procesor, VGA, pamet, zdroj), znovu resnout CMOS a zkusit zapnout na stole. Pokud by ani to nepomohlo a je moznost si nechat nekde v okoli flashnout Bios najekam chipovym programatorem, tak vyzkouset i to.
Zrovna od Epoxu jsem to resil u 8RDA+ a 8RDA3+ nekolikrat, reset desky na stole asi 3x pomohl, 1x jsem musel nechat naflashovat Bios.
Knam na servis dosiel PC s rovnakou doskou, furt to hadzalo FF ... tak som ju vybral, polozil na stol s CPU, ram, zdrojom a gk, resetol bios a uz isla... takze naspet do pc a ide ... Ale vseobecne knam chodi vela Epox NF2 dosiek na vymenu bo kondiky...
Panove diky za nadeji, jsem s ni opravdu dlouho (kurnik mluvi o ni jak o zensky), Vyndal jsem vsechno tedy krome desky a znovu zandal, mezitim tak 4xCMOS a nic. Jinak FF (fail free) by melo byt po nabootovani OS standartni, ale ja mam CF (prej mainboard problem), taky si rikam, ze kdyz jede ten apendix, ze by nemusela byt KO, naprogramovani EEPROMu jsem schopen zajistit,uz tam tahle dokonce byla :-). Jinak jde mi o to, ze na ni provozuju mobilniho Bartona, keryho
bych timto musel prodat, protoze pod nej nic novyho nesezenu a bazarovku nechci.
Jednu tuhle desku jeste doma mam, projevovala stejne priznaky jako ta tvoje. Duvod: 5 kondiku je nafouklych, ze dvou uz neco tece. Jako zazrakem obcas najizdela do win, obcas ne :)
Mam 8rda3i pro a uz dvakrat sa mi stalo to co tebe(teda ak sa dobre pametam) nech som resetoval CMOS kolkokrat som chcel tak to neslo ale skusil som haluz co som videl niekde tu na foru:
1) clear cmos (to spravi kazdy)
2) vybrat baterku a stejne ako pri clear cmos dat tomu chvilu
3) vratit baterku a znova clear cmos
Neviem preco to funguje ale mne to zabralo uz dvkrat.
Zdravim, tak dneska volali od distributora, ze posilaj dobropis, zadnou takovou uz nesezenou, takze sem pekne nasr. pacz upgradovat nehodlam (6600GT AGP,1Gb DDR400, Mobile Barton), tudiz kdybyste nekdo o tehle funkcni bez prislusenstvi vedel, byl bych vdecnej.
proc nastvanej? prodej bartona, kup neco do 754 nebo 939 a verim, ze na tom jeste mozna neco trhnes :)
Jako co sem koukal tak do socky 754 nebo 939 nforce 3 (tzn. AGP + DDR1) koupim v e-shopech akorat MSI nebo Asuse a to se mi nechce.