Re: Prechod z FF na Operu
No blokovani reklam ci vyskakovacich oken ma Opera standardne v sobe. Jako ostatne spoustu dalsich veci. Neni stavena tak jako FF (zakladni prohlizec s moznosti instalace mnoha doplnku), ale spis jako hotovy komplexni software. Vsak vyzkousej a uvidis :)
Na co je NoScript nevim :-/
NoScript je na zakazanie javy. Mozem ju povolit na ktory web chcem a pod. A Operu som skusla uz velakrat ale naposledy som snou surfoval asi 5 minut a ked som potom spustil FF tak som mal hned Spyware a FF uplne "nakazeny". Nastastie ma Spybot zachranil. Preto nemam na Operu z hladiska bezpecnosti najlepsi nazor.
Tak to by me zajimalo jak se ti tam ten spyware dostal a co to bylo za spyware. Ja pouzivam operu nekolik let a nevim co to spyware je :)
Citace:
Původně odeslal
SonnY
NoScript je na zakazanie javy.
Není. NoScript je na zakázání nebo omezení javascriptů, java a javascripty jsou dvě různé věci.
K věci: NoScript, AdBlock, PopUpMaster jsou věci, které Opera standardně obsahuje.
Za ten tvůj spyware Opera nemůže, chyba se musela stát někde jinde.
Opera má poněkud jinou filozofii než třeba Ff, takže pokud jsi zvyklý, že si všechno naklikáš instalací různých rozšíření, asi budeš zklamán. Pokud ale preferuješ možnost přizpůsobení podle toho, co jak chceš a ne podle toho jak kdo napsal rozšíření, pak je Opera dobrou volbou.
Widgety nejsou to, co rozšíření ve Ff - jsou to malé prográmky, které mohou sloužit na různé účely a nemají vliv na funkci Opery, tu pouze využívají pro svůj chod. Viz widgets.opera.com
Co sa tyka toho spywaru tak som mal FF ako default prehliadac a nainstaloval som si operu lebo casto si niektore weby prezeram v inom prehliadaci ako FF a na IE sa bojim kliknut :D no a chvilku som surfoval s operou a potom som si sputil FF a mal som skoro vsade eroticke reklamy, asi 15 na stranke co zapricinila opera ale fdefault bol FF tka preto sa to nasralo donho ale toto tu teraz nechcem riesit ale bezpecnost Opery ako takej.
Opera sama od sebe nic nenainstaluje ani sama od sebe nic nenacpe do systému. Ale jako každý jiný program ani Opera není blbuvzdorná (to není na tebe!), takže nedokáže zabránit uživateli, když chce udělat nějakou ptákovinu. Jestliže například někdo chodí na xxx nebo warez s naplno zapnutými javascripty nebo stahuje kde co, navíc si nastaví, že se to má po stažení spustit, tak potom nepomáhá ani svěcená voda...
Opera je zhruba stejně bezpečná nebo nebezpečná jako každý jiný prohlížeč, možná o něco víc, ale tím je spíš myšleno, že v ní je minimum děr. Jenže díry v Opeře nebo ve Firefoxu netřeba zneužívat, tohle naprosto spolehlivě a daleko lépe nahradí nepoučitelní uživatelé - proč by se někdo měl složitě probourávat k někomu do systému, když blbec uživatel tuhle práci udělá za něj.
Nebezpečné může být třeba špatné nastavení a nebo - a to hlavně - špatné používání. To platí obecně pro všechny programy. Pokud se nedodržují alespoň základní principy bezpečného browsování a chování, k tomu případně vhodně nastavený počítač (AV, FW...), je všechno marné.
Takže to shrnu: Bezpečně se dá "internetovat" s každým prohlížečem, jen je třeba ho vhodně nastavit (což především u IE je skoro neřešitelné) a rozumně se chovat. Opera i Firefox umožňují snadný a rychlý přístup ke všem nastavením a proto je lze používat snáze a efektivněji.
No tak to vidim ze Opera mi nehrozi.
Ja treba mam nainstalovany vsechny 3 prohlizece, FF zatim jako default. Vyjimecne Operu pustim a je na ni opravdu znat vetsi lehkost a rychlost oproti FF, bohuzel kompletne jiny design menu, klavesovych zkratek a plno dalsich veci mi brani k tomu, abych k ni presel.
Nektere zmeny prijimam snadno nektere hure a na Operu si proste porad nemuzu zvyknout, bohuzel :(
Jestli mužu říci, tak mám Operu asi 4 roky a jsem s ní velmi spokojen.Žádný spyware či podobné blbovinky.Používám jí min. 4 hodiny deně a vše šlape jak má.Takže já osobně jsem pro Operu :p :p
Pliz nehazejte na me šutry ...pouzivam FF,ale lehkost Opery me laka...kdyz jsem ji zkousel kdysi,tak mi neslo nastavit nebo Opera neumela aut.dokoncovani...mela jen par radku,ktere sa daly vyplnit,tot spatna nahrazka...
Ma uz tedy Opera automaticke dokoncovani jak ho zname napr. z IE?
THX za odpoved na blbej dotaz.
FF u mna vedie... IE doma nepustim ani nahodou len "sprosta" sestra samozrejme IE furt pusta...
Operu som neskusal
Este mam Avant Browser, ten tiez ujde ... ;)
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
Pliz nehazejte na me šutry ...pouzivam FF,ale lehkost Opery me laka...kdyz jsem ji zkousel kdysi,tak mi neslo nastavit nebo Opera neumela aut.dokoncovani...mela jen par radku,ktere sa daly vyplnit,tot spatna nahrazka...
automaticke dokoncovanie coho?
No ja som najprv presiel na firefox, potom na linux. A kedze bol firefox nechutne pomaly, tak som presiel na konqueror. Popupy to blokuje samo a ziadne svinstvo sa cez to nenainstaluje (xxx bez problemov a warez v linuxe nepotrebujem).
Citace:
Původně odeslal
Reno
FF u mna vedie... IE doma nepustim ani nahodou len "sprosta" sestra samozrejme IE furt pusta...
Zmaz ikonu MSIE a namiesto nej sprav shortcut na firefox a daj mu ikonku MSIE ;D
Citace:
Původně odeslal
NightKing
Ja treba mam nainstalovany vsechny 3 prohlizece, FF zatim jako default. Vyjimecne Operu pustim a je na ni opravdu znat vetsi lehkost a rychlost oproti FF
- To iste.
Reno: Tak mozes skusit 2 veci:
1. Vytvor novy odkaz na FF s ikonou IE a daj si IE skin na FF
2. Zakaz IE vo firewalle
Rainbow: No ja sem na tom podobne, akorat me Opera sedne tak, ze ji pouzivam i na Linuxu.
NightKing: Klavesove zkratky jsou snad to nejmensi. Chvilku si s tim pohraj a můžeš si nastavit vše podle sebe :)
Já osobně taky používám nejméně tři prohlížeče - Operu, FF a Konqueror. Sem tam člověk potřebuje zobrazit nějakou špatně udělanou nebo nestandardní stránku a pak se hodí jí vyzkoušet ve více prohlížečích.
Opera pro mě jasně vede práve svojí rychlostí a relativní nenáročnosti. Taky to jakym způsobem zobrazuje konkrétní stránky mi vyhovuje (jde o zvyk). FF ani Konqueror taky nejsou špatné prohlížeče, zvlášť ten Konqueror se mi líbí řím dál víc :) Však si vyzkoušejte alespoň jeden týden každý prohlížeč používat a uvidíte jestli se vám po této době bude chtít měnit.
Citace:
Původně odeslal
Rainbow
Zmaz ikonu MSIE a namiesto nej sprav shortcut na firefox a daj mu ikonku MSIE ;D
Citace:
Původně odeslal
SonnY
1. Vytvor novy odkaz na FF s ikonou IE a daj si IE skin na FF
2. Zakaz IE vo firewalle
Pánové, že se nestydíte takhle podceňovat inteligenci neznámé ženy >:}
Citace:
Původně odeslal
Huncut
NightKing: Klavesove zkratky jsou snad to nejmensi. Chvilku si s tim pohraj a můžeš si nastavit vše podle sebe :)
Já vím, že je to jen drobná kravina, ale prostě je to jedna z věcí, které mi stěžují přestup. Taky mám obavy, že mnoho stránek se bude zobrazovat jinak nebo některé vůbec - před chvilkou jsem např. něco zkusil a nefungoval tam AJAX. Kdybych tu stránku neviděl předtím ve FF, tak by mě vůbec nenapadlo, že je tam nějaký problém :confused:
A to si pockejte az tohle uvidi PiT a rekne vam k Opere sve ;D
omluva moderatorum sekce za ot :x
jedik:
Ja? Pokial viem, weby robis aj ty... Mi nehovor, ze s nou nemas problemy... Ja osobne som dosiel skoro pri kazdej novej stranke, ktoru som robil, na nejaky bug :mweheh: :mad:
Citace:
Původně odeslal
PiT
jedik:
Ja? Pokial viem, weby robis aj ty... Mi nehovor, ze s nou nemas problemy... Ja osobne som dosiel skoro pri kazdej novej stranke, ktoru som robil, na nejaky bug :mweheh: :mad:
Mam, ale kdyz ty tvoje jsou vzdycky takove spravne jedovky, ze se az divim ze jeste nemas tik v oku :D
ale dosť bolo ot!
Citace:
Původně odeslal
Mikeee
akorat jako uzivatelskej javascript
http://userjs.org/scripts/browser/enhancements/ops
Ja osobne preferuji Operu ,uz ji nejakej ten patek pouzivam a jsem s ni spokojeny. Mel jsem zatim co jsi vzpominam jedinej problem - a to tady s forem :).
Ale chyba byla na strane Opery ,tak imho i Windows a jejich TCP/IP v6. Ja jsem s ni moc spokojenej a menit zatim nebudu ,klavesove zkratky me vyhovujou prave tak akorat a navic ji pouzivam i na Fedore.