PC na doma, AMD platforma
Chcel by som postavit komp na inet, office, vmware, obcas naky film. Z hier skor starsie veci ako Civilizacia 4, World of Warcraft, mudy...
Chcel by som aby bol tichy (pasivne chladena grafarna, pasivne chladeny chipset na mb) a mal do buducnosti rozumnu moznost upgrade (RAM, procak, grafarna).
Chcem slusnu case a zdroj. Ako platformu by som chel AMD.
Mam dostatocne velky pata disk a napalovacku, takze chcem aby doska mala aj pata radic, lebo nepotrebujem novy disk a ani napalku.
Zatial som si vybrar nasledujuce komponenty:
case: Thermaltake SOPRANO VX black VD600BNS
zdroj: Fortron 400W Blue storm II (mzono by stacila aj slabsia verzia, ale 400W by mohla byt aj rezerva na lepsiu grafaren)
doska: ASUS M2N E
procesor: AMD Athlon64 3000+ BOX Socket AM2
chladic na procak: Arctic Cooling Alpine 64
RAM: 1x A-DATA DDR2 1GB 800MHz
grafarna: ASUS GeForce EN7300GT 256MB Silencer HTD PCX
Co si o tom myslite? Co by ste zmenili a preco? Dakujem za rady.
Re: PC na doma, AMD platforma
A finanční limit máš jaký?
Mě se to v celku líbí, jen bych možná přidal na processoru aspoň do 3500+, myslet trošku na budoucnost. 3000+ je processor dneška, ale ze 3500+ můžeš koukat i do budoucnosti. Zbytek je dobrej, desku mám a jsem opravdu spokojenej. Je stavěná na čipsetu 570 Ultra a ten je postaven na celkem slušném výkonu. ;)
Grafika možná 7600Gt a jsi taky vysmátej, ale na potřeby co píšeš 7300 stačí. ;)
400W je dostačující i na případnou novou grafiku. ;)
ad financny limit, je mi luto dat do pc viac ako musim, presne cislo stanovene nemam
ad grafika, 7600gt by zmysel mala, len neviem najst nijaku s pasivnym chladicom :( s pasivom som videl akurat 7600gs a ta asi nema taky narast vykonu oproti 7300gt aby malo zmysel do nej ist
ad procesor, mam v notebooku p-m 1,6GHz a uplne mi staci na vsetko co robim, imho 3000+ zatial bude stacit, ak v buducnosti zistim ze potrebujem vyssi vykon, kupil by som potom dajaky X2 procak
Citace:
Původně odeslal
hydeo0
ad financny limit, je mi luto dat do pc viac ako musim, presne cislo stanovene nemam
ad grafika, 7600gt by zmysel mala, len neviem najst nijaku s pasivnym chladicom :( s pasivom som videl akurat 7600gs a ta asi nema taky narast vykonu oproti 7300gt aby malo zmysel do nej ist
ad procesor, mam v notebooku p-m 1,6GHz a uplne mi staci na vsetko co robim, imho 3000+ zatial bude stacit, ak v buducnosti zistim ze potrebujem vyssi vykon, kupil by som potom dajaky X2 procak
Tak to potom ANO, to má smysl, určitě 3000+ stačí je to super procák, ještě nedávno jsem měl A64 3000+, ještě v socketu 754 a šlapal jak víno, nebylo nic s čím by si neporadil. ;)
Taky jsem nenašel pasivní chladič, ale jukni na grafiky od Asus - http://cz.asus.com/products3.aspx?l1...&slname=GF7600 , GS taky umí hodně. ;)