Custe...jiste jste uz slyseli o mych gramlavych prackach :oops: takze prosim o radu jakou desku vybrat. Predbezne jse rozhodnuty pro TUSL2-C ale uvitam dalsi rady, doporuceni a nebo zkusenosti (i negativni).
Diky Nak
Printable View
Custe...jiste jste uz slyseli o mych gramlavych prackach :oops: takze prosim o radu jakou desku vybrat. Predbezne jse rozhodnuty pro TUSL2-C ale uvitam dalsi rady, doporuceni a nebo zkusenosti (i negativni).
Diky Nak
nemam namitek, za stavajici cenu je to nejlepsi volba
hlavni nevyhodou desky je jiz slaby chipset, ikdyz bezproblemovy
To je pravda, ale nemam ted money na novy cpu a ram....abitek uz slouzil dost dlouho (mozna by jeste dlouho slouzi dal), zkusim ho nechat spravit (flash bios v programatoru) a prodat, ted je cas zase na neco noveho i kdyz takhle platforma uz nema moc moznosti na upgrade...Nak
Daj si ten BIOS niekde flashnut, ak je chip blby tak si zozen novy.
Ja mam uz tretiu dosku od QDI (stale platforma Intel) a som max.spokojny. Mozno nie su najvhodnejsie na o/c, ale zatial na kazdej sa mi podarilo zvysit vykon procesora o nejakych 20-40% bez straty stability systemu. Tieto dosky su spolahlive a cenovo velmi pristupne. 8-)
viac infona: www.qdigrp.com
a4000:
Mucheche, s Rainbowom mame s QDI len same "dobre" skusenosti :)
Radsej si kupim shitny ABIT, ako QDI !
QDI je fakt super - ta uzasna spolahlivost je skoro ako Abit ;D Ale v QDI mali samovymazavaci BIOS uz pred par rokmi (LegendX 7), Abit to ma az teraz (NF7-S) ;D
no ja nemam cas na to abych nekde pobihal a schanel kde mi flashnou bios...zkusim to zitra v GM nebo v GES...kdyz ne tak nic...stejne ale chcu toho ASUSe..uz sem se rozhodl...Nak
MSI 6337 - no problem - jenom FSB jde max 166MHz
edit: a napeti max 1.65V na mym tualatinu... ale stejne jedu na default protoze to topi jak svina pri zvysenym napeti
Taky MSI 6337 - no problém a SpeedFanem jdou v pohodě řídít otáčky větráků připojených k desce (procesor a u mne i grafika)
Tak sem si prines domu taky TUSL2-C (thx 2 Baron :wink: ), bude se upgradovat druhy PC :wink:
Takze zachvili se pridam taky do rodiny chovatelu Tulenu :roll:
to PiT:
hmmm, asi si mal stastie na "dobry" kus ;D , no ja na QDI nemozem nadavat, samo kazdy ma nejake skusenosti...
to Rainbow:
samovymazavaci BIOS ?!?! take daco som nemal, asi si mal nejaku speci ediciu dosky ;D
To bola asi cela edicia lebo to urobilo asi 5 dosiek ;D
to rainbow:
no mozno si mal 5x velke nestastie :lol:
ale vazne, ja vravim len z vlastnej skusenosti....keby mna 5-krat sklamala doska (stacilo by aj 2x ;D ), tak by som asi tiez nadaval a nikdy nic od takeho vyrobcu nekupil viac...
To nebolo moje. Bolo to 5 dosiek v skole a postupne sa vymazaval BIOS. Par z nich som hot-flashoval...
2Rainbow: hmm,ja to tipujem na virus menom CIH...a hlavne v skole. ;)
Nie, virus to na 100% nebol. Robilo to uplne nahodne. Jeden den vypnes a na dalsi uz nezapnes... Boli tam BIOSy tusim verzia 1.1. Na stranke bola aj v1.2. Ta NIKDY nefungovala - skusali sme flashovat na dve dosky, obidve uz potom nesli. Zaujimave je ze po tych hot-flashoch sa uz ta chyba neopakovala (teda aspon dokedy som tam bol posledny krat).
hmmm, je to divne, 5 dosak a rovnaka zavada, nemyslis ?Citace:
Původně odeslal Rainbow
ci si im nepomohol tym flashovanim :lol: , abo daky virus...
Hot-flashoval som to az potom aby to znovu chodilo ;D A virus nebol.
No ja si myslim ze to bol vyrus.Mozem ti ho poslat a skus si to :wink: V tej dobe to bol celkom hit,ked chodili reklamacie na odpalene dosky a hadaj,vsetko to bolo zmazane a zavinil to CIH.Ten vyrus nic ine neroby.A vtedy ho ani antiviri nenasli.
Viem ze to bol hit v dobe BX a hlavne QDI Briliant X (a jeho odrody)
Poviem ti ze na 100% to virus nebol. Na niektorych tych pocitacoch boli Windows 2000 a Linux ked to odislo. Na niektorych sa to prejavilo neskor.
to rainbow:
a vies presne oznacenie tych dosak alebo aspon pouzity chipset ? a odisli akoze naraz (v priebehu par dni) alebo postupne ?
moja skusenost je z cca. 100 dosak QDI, 1-2 reklamacie...a to vacsinou slo o to, ze doska "nenabehla" hned od zaciatku t.j. vymena ks za ks
No ja viem ze niektore QDI dosky nenabiehali kvoli nekompatibilite s niektorymi RAM modulmi.Upozornovali na to aj v Ageme ze to neberu ako reklamaciu.Ze staci zobrat inu pamat a flashnut novy bios a uz to pojde aj s ostatnymi.Citace:
Původně odeslal a4000
to Mikhaill:
nie, tym to urcite nebolo, samo bolo vyskusanych viacero druhov modulov, ci inych komponentov, jednoducho ta doska bola akasi "sahnuta" :-(
ale podobne sa stava aj s inymi doskami, napr.GigaByte, takze je to OK, proste neexistuje 100%-ny vyrobca HW :-)
Cele tie pocitace boli z Agemu. Neodchadzali naraz ale viac-menej nahodne.
Navyse tam boli pamate (M.tec) nekompatibilne s doskami - robilo to same chyby v GoldMemory, aj Windows bol problem nainstalovat, Linux nesiel ani nahodou. Po vymene pamati z inej dosky pamatove problemy zmizli. Niektore BIOSy odisli este aj potom.