Re: Jak na displeje z mobilu
Obidva mobily predas a za to si kupis jeden LCD display vhodny pre PC ;D
zrovna 3310 myslim nejak sla vyuzit... to byl snad jedinej mobil, kde se to dalo :D
http://www.scienceprog.com/connect-n...-port/#article
Citace:
Původně odeslal
Bartik333
Zdravím Vás lidičky
Dostal jsem takový nápad. Mám doma dva nepoužívané mobily a to jest Nokie 3310 a 3510i a napadlo mě, jestli by se z nich nedali využít displeje. Jestli by tedy někdo měl nápad či nějaké schéma,jak je zapojit na pc, byl bych za to velice rád, když ne, tak si hold poleží dalších pár měsíců v šuflíku.
Předem díky moc
Ty se asi hodně nudíš, viď ?? :)
Teď vážně, přemýšlel jsem o nějakém tunningu s použitím displejů s telefonů, ale nic mě nenapadlo. :???:
Citace:
Původně odeslal
Vinc Black
Diky moc, snad se mi to z toho povede, kdyz ano dam vedet a pridam kdyztak i foto.
Citace:
Původně odeslal
Vinc Black
Kdepak jedinej... treba Ericssony meli v telefonech displeje s radicem komunikovatelnym pres i2c. Treba s A1018 jsem si pred nejakou dobou hral :-)
no nemyslel jsem uplne jedinej, spis jsem to myslel obrazne, ze jich je jen velmi malo, kde to slo. Nekde jsem videl i vetsi graficky displeje, ale nevim z ceho to bylo (nemyslim PS). Skoda ze to nejde nejak jednoduse prebastlit na USB to by bylo lepci...
Citace:
Původně odeslal
šaman
Kdepak jedinej... treba Ericssony meli v telefonech displeje s radicem komunikovatelnym pres i2c. Treba s A1018 jsem si pred nejakou dobou hral :-)
A co? Jak to dopadlo?
Displej z N3310 nebo N3410 se dá dost dobře využít, já jsem si z displeje z N3410 udělal palubní počítač do auta, fotky jsou zde
a ještě tady něco:
http://fr33dom.rajce.idnes.cz/Palubn...ges/image9.jpg
Citace:
Původně odeslal
Fr33dom
Displej z N3310 nebo N3410 se dá dost dobře využít, já jsem si z displeje z N3410 udělal palubní počítač do auta, fotky jsou
zde
To je hodně dobrý, předpokládám, že jde o nějakou kopii originál počítače?
Konstrukce a program je vlastní, ale návrh grafiky jsem okopíroval podle palubáku z Felicie...jinak všechno funguje v pohodě, jen ten plovák v nádrži není zrovna moc přesnej takže dojezd je dost nepřesnej, jinak to vcelku funguje...
Citace:
Původně odeslal
Grinch
A co? Jak to dopadlo?
Dobre, protoze to bylo po i2c tak to je skoro bezdratove ;-)
Delal jsem to jako displej k vlastni GPS, jeste kdyz to stalo balik. Kdyz to zlevnilo tak jsem to uz nedotahl.
Citace:
Původně odeslal
Fr33dom
Konstrukce a program je vlastní, ale návrh grafiky jsem okopíroval podle palubáku z Felicie...jinak všechno funguje v pohodě, jen ten plovák v nádrži není zrovna moc přesnej takže dojezd je dost nepřesnej, jinak to vcelku funguje...
A co všechno to ukazuje? Nemáš někde nějaké detailnější info? Celkem mě to zaujalo :-)
Ukazuje to všechno jako každej palubák-okamžitá spotřeba, průměrná spotřeba, doba jízdy, průměrná rychlost, palubní napětí, teplota, dojezd, stav paliva v nadrži atd. (ten dojezd a stav paliva teda neni zrovna přesnej, ale to je daný tím plovákem, tu bude u každáho auta jiný) jak budu mít chvilku tak kdyžtak ještě něco nafotím, ale teď moc času není...Jinak stačilo akorát tu páčku na ovládání upravit(to bylo na fotkách) a pak jen od čidla rychlosti natáhnout drát a pak od vstřiku a to je vše, jinak pak tam nastavuju kolik ml paliva se tam vstříkne a šířku toho impulzu, to bylo už takový laborování, protože se to nikde vyčíst nedá, takže zkusmo jsem pak podle ručně spočítaný spotřeby to donastavil aby to odpovídalo a impulzy od snímače rychlosti jsem doladil podle GPSky aby to bylo přesný.
Citace:
Původně odeslal
Fr33dom
Ukazuje to všechno jako každej palubák-okamžitá spotřeba, průměrná spotřeba, doba jízdy, průměrná rychlost, palubní napětí, teplota, dojezd, stav paliva v nadrži atd. (ten dojezd a stav paliva teda neni zrovna přesnej, ale to je daný tím plovákem, tu bude u každáho auta jiný) jak budu mít chvilku tak kdyžtak ještě něco nafotím, ale teď moc času není...Jinak stačilo akorát tu páčku na ovládání upravit(to bylo na fotkách) a pak jen od čidla rychlosti natáhnout drát a pak od vstřiku a to je vše, jinak pak tam nastavuju kolik ml paliva se tam vstříkne a šířku toho impulzu, to bylo už takový laborování, protože se to nikde vyčíst nedá, takže zkusmo jsem pak podle ručně spočítaný spotřeby to donastavil aby to odpovídalo a impulzy od snímače rychlosti jsem doladil podle GPSky aby to bylo přesný.
Tak to je skutečně pěkná práce. :-o
Citace:
Původně odeslal
Fr33dom
to chci taky, jaka je cena? :cool:
Tak součástky a tišťák a vše okolo tak do 800-1000kč ale tý práce kolem...je to zatím furt ve vývoji...tak až bude nějaká odzkoušená verze...jinak ten displej není nic moc(jako kontrastne atd.) takže na sluníčku je viditelnost nic moc, i když je tam polarizační folie aby bylo černý pozadá a bílé znaky, které jsou červeně podsvícení ale stejně, tak ještě s kámošem testujeme barevnej displej ze Siemense S65:
takhle to vypadá, bude tam dole jedno pevný počídlo kilometrů a nahoře ty ostatní údaje.
http://img297.imageshack.us/img297/4488/pc1vr9.th.jpg
http://img138.imageshack.us/img138/3782/pc2gg7.th.jpg
Tak to jsem nikdy nevěděl, že se displej dá takhle využít... Mám doma kupu starej founů, takže to hned zkusim... Díky za inspiraci :)
Tak tady před penem Fr33domem nmusím jeniom smeknout.
Moc dobrá práce. Opravdu luxus.
Jde videt, ze tomu opravdu rozumis, jak elektronice, tak svemu autu.
Jinak Clio je good, ale Peugeot 205 je lepsi :mweheh: :mweheh:
pekne. sam pouzivam mnohem vetsi graficke displeje ( cca 15x5cm ). ovladani samotneho displeje neni takovy problem. otazkou co na to poslat :-)
Nevi niegdo ako na displej zo siemensu mc60 (LM15SGFNZ07) zapojenie pinov som nasiel ale potreboval by som nejaku schemu pre rozbehanie nasiel som na nokiu 6100 neda sa to nejako pouzit?
pokud to neni stejny typ pripadne stejny radic, tak ne. jinak co do siemensu je toho vsude hafo. a hromada navrhu s displejema je na www.mcu.cz
No podarilo sa mi najst schemu zpojenia a diki na tom odkaze som nasol program na programovanie procesora k tomu displeju a to je pokrok este napisat program a budem spokojny.:smoke:
1 Příloh-a(y)
pro dost radicu jsou programy pro pc uz napsane. jinak staci troska invence a datasheet s trochou zkusensoti ( vyrobci totiz do oficialnich datasheetu cas od casu zapomenou napsat cast inicializacni procedury ).
jinak ja osobne pouzivam k rizeni mikroradicu, protoze aplikace ktere vytvarim ke svemu zivotu pocitac nepotrebuji.
v priloze je fotka meho oblibeneho displeje. pro neverici, jsem to ja s pritulkou :wink: