Připojení noteboku do domácí sítě
Zdravím. Rád bych připojil firemní notebook do domácí sítě. Notas je vsak soucasti firemni domeny a tak nemohu zmenit domenu na prac. skupinu, kterou mám doma. Pripojeni sitove jednotky my take selhava. Ping PC-->notebook NEfunguje. Ping Notebook--->PC funguje. Obe pc maji pridelenou Ip i masku. Firewally i antiviry vypnute. Kabelaz i switch 100% fuknčí. Díky za tipy.
Re: Připojení noteboku do domácí sítě
Co chceš s těma pc dělat? chceš ntb připojit k inetu přez pc? nebo sdilet data? Nemas na ntb nějaký firewall?
Data. Fw vypnut jak pisu vyse.
Kdyz ti nejde ping, tak tam ten firewall bude.
Skutečně je zapnut klasa Win fw.Omlouvám se. Ale pole pro vypnutí je zsedle. :rolleyes: Mohu pouze udělovat vyjimky, ale jakou a pro jaky program přidat ? Zkoušel jsem udělit práva pro Tot.Commandera ale ... nepomohlo.
Mam doma to same...a na sdileni dat mam vyreseno takhle.
Na notebook si stahni Cerberus FTP server (http://www.cerberusftp.com/download.htm#download), nainstaluj a spust.
Nekde na disku by se ti mel povalovat adresar ftproot (s nejvetsi pravdepodobnosti na C:), kam muzes umistit data, ktera se budou sdilet a ostatni uzivatele tam mohou uploadovat sva data (pokud povolis).
Takze na domacim pocitaci se jen pripojis via FTP na IP adresu notebooku (osobne pouzivam Total Commander) a muzes kopirovat co hrdlo raci...domena nedomena.
Do ntb se hlasis jak ? jako "Tento pocitac" nebo do domeny ? Mas prava na zmenu nastaveni FW ? Neuplatnuje se tam domenova bezpecnostni politika ? Nevyplati se pozadat firemni IT at ti to nastavi ? No a ty programy..."ping, net" bys mohl zkusit
Pripojuji se do domeny. Prava na zmenu nastaveni fw nemam.Bezp. politika se upltnuje. IT jsem zadal minuly tyden, pže jsem zmenil, já vůl, domenu na workgroup a tak se mi to vykokotilo, že jsem se nemohl ani přihlásit. Ptal jsem se ho jak tedy pripojit not. k home lan a on rikal že staci pripojit ..aka.. sitova jednotka, nejspis zapomnel na to nastaveni firewallu. Metoda motorolaruleze pomohla diky.
Citace:
Původně odeslal
flyboy
Skutečně je zapnut klasa Win fw.Omlouvám se. Ale pole pro vypnutí je zsedle. :rolleyes: Mohu pouze udělovat vyjimky, ale jakou a pro jaky program přidat ? Zkoušel jsem udělit práva pro Tot.Commandera ale ... nepomohlo.
skus vynimky pre svchost.exe
pokud mam jedno PC s nastavenim domeny a druhe PC s nastavenim skupiny (jsou ve stejne siti a neni domenovy server - proste NTB z prace v domaci siti) je mozne sdileni souboru popr. i tiskaren ?
ping jde, ThightVNC taky. Ale pocitace se nevidi v okolnich pocitacich
Citace:
Původně odeslal
Kon
pokud mam jedno PC s nastavenim domeny a druhe PC s nastavenim skupiny (jsou ve stejne siti a neni domenovy server - proste NTB z prace v domaci siti) je mozne sdileni souboru popr. i tiskaren ?
ping jde, ThightVNC taky. Ale pocitace se nevidi v okolnich pocitacich
netbios asi nepojede, ale na samotny cifs by to nemelo mit vliv.
Takze nasdilet pres ip adresy, nehledat v okolnich pocitacich, ale rovnou do exploreru natukat \\ip_adresa_druheho_pc
Citace:
Původně odeslal
monsoon
netbios asi nepojede, ale na samotny cifs by to nemelo mit vliv.
Takze nasdilet pres ip adresy, nehledat v okolnich pocitacich, ale rovnou do exploreru natukat \\ip_adresa_druheho_pc
cifs - Common Internet File System, aneb microsofti sdileni souboru a tiskaren nebo taky zname jako samba.