2 Příloh-a(y)
chlazeni vody pomoci mrazaku
zdar, tady posilam fotky jak chladim vodu ve vodnikovi nejdriv jsem postavil takovy monstrum kde jsem mel nadrz a do ni dal zebra z mrazaku, ale to zralo strasne energie tak sem soupnul kanistr s vodou do mrazaku (mam ho hned za zdi), ktery je stejne furt zaply. velka vyhoda je ze potrebuju jenom cerpadlo a bloky. :)
x2 3800+, Asus a8n32sli
zatim chladim jenom procesor
tady zatim nejaky testy - podle toho jak nastavim termostat na mrazaku se to muze zmenit.
2000 GHz - 4/15 stupnu
2650 Ghz - 9/20 stupnu
2750 Ghz - 12/22 stupnu
2900 Ghz - 25/40 stupnu
Re: chlazeni vody pomoci mrazaku
Velmi sikovne, neviem ako funguje presne vodnik ale ta voda co je v obehu je predpokladam dost studena nato aby nezacala rozmrazovat mrazak ze? :)
Citace:
Původně odeslal
Reno
Velmi sikovne, neviem ako funguje presne vodnik ale ta voda co je v obehu je predpokladam dost studena nato aby nezacala rozmrazovat mrazak ze? :)
voda ma kolem 0 nekdy az do minusu zatim to testuju a OK
Heh, no mrazak nie je stavany na to, aby bezal furt a ked tam neustale dodavas teplo tak to bude robit co ho casom znici (v specifikaciach by si aj nasiel, kolko tepla vie vlastne odviest za aku dobu). Tiez energeticka narocnost tejto hracky je vysoka, toto by som nepouzival rozhodne na beznu prevadzku ale tak max na hranie ...
Citace:
Původně odeslal
MadCap
Heh, no mrazak nie je stavany na to, aby bezal furt a ked tam neustale dodavas teplo tak to bude robit co ho casom znici (v specifikaciach by si aj nasiel, kolko tepla vie vlastne odviest za aku dobu). Tiez energeticka narocnost tejto hracky je vysoka, toto by som nepouzival rozhodne na beznu prevadzku ale tak max na hranie ...
no on je zaplej normalne i kdyz tam ta voda nebyla je tam maso atd... a zaroven to chladi tu vodu a stejne je to takovej starej kram kdyby se znicil tak to neva.
Neměl bys dát na ty hadice Mirelon nebo tak (to je takovej izolační materiál na trubky)? Takhle tam musí být strašně ztráty. Jo a taky bacha, že když je procák moc studený, tak na něm může kondenzovat voda a ta vyzkratovat desku.
Citace:
Původně odeslal
Iguaner
Neměl bys dát na ty hadice Mirelon nebo tak (to je takovej izolační materiál na trubky)? Takhle tam musí být strašně ztráty. Jo a taky bacha, že když je procák moc studený, tak na něm může kondenzovat voda a ta vyzkratovat desku.
na to vyzkratovani jsem taky myslel nekde jsem vydel phase change a tam celej procak oplacali nejakou pastou ale nevim kde to bylo a co to bylo
Citace:
Původně odeslal
blekota
no on je zaplej normalne i kdyz tam ta voda nebyla je tam maso atd... a zaroven to chladi tu vodu a stejne je to takovej starej kram kdyby se znicil tak to neva.
To, ze je zaplej porad, to je jasny, ale da se tam maso, zchladi a je to. Jakmile tam ale das chladit tu vodu, tak se tam teplo dodava konstantne a to je spatne na kompresor, navic to zere strasne elektriny. Nicmene na pokusy je to dobre.
No ak to pouzivas normalne ako stale chladenie, tak by som si na tvojom mieste urcite poriesil tu izolaciu proti strate tepla (teda chladu) a urcite si daj pozor aj na ten kondenz. Hlavne sa to moze lahko stat pri zapnuti kompu, ked je voda najchladnejsia a cpu zacnes zatazovat.
No a ako ti tu uz viac ludi pisalo .. tak ten mrazak nadmerne zatazujes .. pretoze on je sice zapojeny v sieti furt, ale kompresor na chladenie pri normalnom chode sa zapina len raz za cas, ked teplota vstupne nad urcitu hodnotu. Mrazak tak akurat izoluje chlad .. a kompresor ten chlad raz za cas schladi, ak chlad nieje dost chladny :-D :-D No a ty ten chlad vpodstate neustale ohrievas .. takze kompresor musi otepleny chlad chladit casto .. mozno neustale ;)
:eek: perfektní řešení...ušetřil jsi spoustu peněz,akorát s tou kondenzací aby jsi potom nekupoval novel kompl...;) při teplotě vody kolem nuly a teplotě v létě to asi nebude dlouho trvat a poteče ti z toho komplu voda...
no fakt bacha na ty teploty, minimálně má mít cpu tak pokojovou teplotu cca 23 stupňů, pak by to mohlo dělat problémy podchazený cpu taky není dobý.
v cem je problem kdyz je cpu podchlazeny ???
Citace:
Původně odeslal
ArAnWe
v cem je problem kdyz je cpu podchlazeny ???
hele, tak jsi vytáhni kofolu z ledničky, co ti udělá láherv..??? , no orosí se....
co ti udělá procík, když je chlednější jak okolí???
no orosí se.... tak o tom přemejšlej....
Já si myslím že s kondenzátem by neměl být problém.Když PC neběží má CPU pokojovou teplotu ,voda necirkuluje.Po zapnutí už je to jedno jakou má teplotu,protože to procák "prohřeje".Aspoň myslím že to tak má udělané,ve vodě nemrznoucí kapalina,v klidu necirkuluje.
Jak uz psali jini, na normalni provoz dost nevhodne. Mrazak bude zrat tak, ze to cos ted usporil bude zanedlouho zaplaceno inkasem :-(
Ztraty budou velke i kdyz bude PC vypnute, precejen ty neizolovane hadice....
MNo a elektromer se jeste neukroutil ? Myslim ze se nekdo bude pri odectu (a naslednych platbach ) hodne divit. Vadnej termostat (casty spinani ) pekne roztoci kolecko.
Citace:
Původně odeslal
kloten
Já si myslím že s kondenzátem by neměl být problém.Když PC neběží má CPU pokojovou teplotu ,voda necirkuluje.Po zapnutí už je to jedno jakou má teplotu,protože to procák "prohřeje".Aspoň myslím že to tak má udělané,ve vodě nemrznoucí kapalina,v klidu necirkuluje.
Jo ale okoli socketu se moc neprohreje, rozhodne to chce ofukovat.
Osobně nejsem přiznivcem chlazení pomocí mrazáku. Většinou to dříve nebo později skončilo katastrofou.
Někde jsem viděl (je možné že tady :), že si někdo napojil vodníka na záchodovou mísu, kterou měl hned za zdí. To prý bylo něco. :)
Vicečlená rodina se starala o přísun nové studené vody do záchodové mísy :).
A když už rodina spala a on byl pořád ještě na počítači, tak se hold došel vyčurat :).
Škoda, že mám záchod tak daleko :D
Citace:
Původně odeslal
Dumy
Osobně nejsem přiznivcem chlazení pomocí mrazáku. Většinou to dříve nebo později skončilo katastrofou.
Někde jsem viděl (je možné že tady :), že si někdo napojil vodníka na záchodovou mísu, kterou měl hned za zdí. To prý bylo něco. :)
Vicečlená rodina se starala o přísun nové studené vody do záchodové mísy :).
A když už rodina spala a on byl pořád ještě na počítači, tak se hold došel vyčurat :).
Škoda, že mám záchod tak daleko :D
no parada to uz mohol tahat vodu zo studne... :-)