-
Nova revizia e4300, mizerne taktovatelna alebo nahoda?
http://www.au-ja.de/review-core2duo4300+6300-2.phtml
Pre tych co nevedia nemecky, je tam pisane o seriovom cisle e4300, ktore obsahuje T, co znamena ze sa jedna o novy power stepping L2, ktory na rozdiel od starsieho B2 (22Wattov), spotrebuje iba 12Wattov. Ide o nejaku novu reviziu? Alebo mali e4300 L2 stepping od zaciatku?
To co mi robi vrasky je ich pokus o pretaktovanie tohoto procesora:
http://www.au-ja.de/review-core2duo4300+6300-14.phtml
Dostali ho iba na 2260 MHz pri nejakych 1003 MHz FSB... ???WTf
Ide naozaj o nejaku novu reviziu alebo je to len mizerny kus co mali?
Nedostali sa dokonca ani len na 2.4GHz ... ??? :mad:
-
Re: Nova revizia e4300, mizerne taktovatelna alebo nahoda?
Co na to říct. Jestli to bude ňáká verze s nižší spotřebou, tak Intel akorát využívá obrovské rezervy co C2D maj a tak jim prostě snížil voltáž a to o hodně, to se taky projeví na OC. A o voltáži tam vůbec nic nepíšou, takže tipuju že to dělali na default. Kdyby tomu modelu s nízkou spotřebou pustili napětí jak normálním C2D tak bude mít OC úplně stejný a i spotřebu. Toť můj názor.
-
Vsimni si na tych screenoch z cpu-z: E4300 @ 2260 ma tam vyssiu voltaz ako ta E6300@3220.
Mozno fakt iba blby kus, mozno rozbiehaju 65nm v dalsej fabrike a toto su prve kusy z vyroby? Neviem, uvidime ako pojdu taktovat dalsie CPU z tejto serie a potom sa asi najde nejake rozumne vysvetlenie...
-
tak ja nevim jestli jsem slepej nebo ne ale v tom cisle na obrazku pod tim nemeckym textem vidim 1 nebo I a ne ''T''?? :eek:.. My mame zatim skladem varku tech co sem z nich kupoval ja a ta brutalne mensim OC netrpi takze nemuzu toto potvrdit ani vyvratit.. kazdopadne jestli neco takovyho Intel vydal tak je sam proti sobe z hlediska prodejnosti nizkych modelu E4300, ale za to mu stoupne prodej vyssich modelu pokud u nich zustane vse pri starem.. njn nejak se vydelavat musi...
-
Tak 90% kousku stejne pobezi na defalt taktu (firmni kompy, BFUs) a zadny OC se nekona. A pokud ma nejake spatne procesory, tak se jich zbavit potrebuje. Uvidime.
-
Mno tak som sa spytal priamo na fore k tomu clanku a autor pripustil, ze mali zrejme len "stastie" na tak mizerneho overclockera. Snad ziadna nova revizia. Inak L2 stepping je implementovane v Alendale od zaciatku. Ale aj tak nechapem ako mozu byt pri tak preciznej vyrobe akou sa vyrabaju procesory dosiahnute take obrovske odchilky v kusoch a lutujem toho komu sa do ruk dostane takyto procesor, teda ak ma zaujem ho taktnut. Pri mojom stasti to budem ja asi :lol: Dzivne, ze som sa s podobnym spravanim e4300 pri taktovani este nestretol, teda spon nikto o takej skusenosti nepisal.
-
2,2GHz, no to je snad worst OC ever... :-)
S tím steppingem je to jak píšeš, mám E4300 stepping L2 a na OC si stěžovat nemůžu.
-
Inu mozna na otm neco bude...nechci delat ukvapeny zavery, ale vcera jsem si koupil e4300+ BIOSTAR tforce 965PT a taky jsem se pres 266MHz nedostal :-( a to uz to v prime95 hazelo chyby :-( ... zkusim to jeste pokoumat dneska...snad se to nak podari! Jinak by me to poradne nastvalo...nacpal jse m do toho 11litru a vyslednej vykon o par% lepsi než u staryho A64 3200+@2,5GHz... Grrrr..... Nemate nejaky tip jak na to?! Samo na desce mam nejnovejsi BIOS, pameti mam 667MHz hynixy...
-
Citace:
Původně odeslal
NorMack
Inu mozna na otm neco bude...nechci delat ukvapeny zavery, ale vcera jsem si koupil e4300+ BIOSTAR tforce 965PT a taky jsem se pres 266MHz nedostal :-( a to uz to v prime95 hazelo chyby :-( ... zkusim to jeste pokoumat dneska...snad se to nak podari! Jinak by me to poradne nastvalo...nacpal jse m do toho 11litru a vyslednej vykon o par% lepsi než u staryho A64 3200+@2,5GHz... Grrrr..... Nemate nejaky tip jak na to?! Samo na desce mam nejnovejsi BIOS, pameti mam 667MHz hynixy...
skus sa pohrat s nastavenim v biose...
-
Hehe... dik! To by me nenapadlo ;-) ale je to fakt ,vyzkousim co se da...hned jak prijedu domu z prace... Vazne by me to nastvalo! Ale ja uz jsem holt smolar!Vzdycky vyzeru ty nejhorsi kousky... :-(
-
kromě těch hrátek v biosu můžeš zkusit eventuelně naflashovat nějakou novější verzi, mě to na DS3 dost pomohlo.
btw jedu teď s e4300+ds3 na 3GHz a je to stabilní, napětí jsem zvedal o 0,05V.... tak nevím jestli mám štěstí na kus, nebo ty naopak smůlu....
-
Jak jsem rikal, BIOS mam uplne posledni verzi, to byla jedna z prvnich veci co me napadla...Snad bude nekde jen nejaky blbost, co me brzdi! Je mi to divne...sakra na 2,5GHz a uz s chybama?! To by snad melo fungovat...teploty mam nizke ale P95 se hrouti prakticky okamzite:-( za par hodin jsem doma, tak budu informovat!;-)
-
Citace:
Původně odeslal
Keymaster
kromě těch hrátek v biosu můžeš zkusit eventuelně naflashovat nějakou novější verzi, mě to na DS3 dost pomohlo.
btw jedu teď s e4300+ds3 na 3GHz a je to stabilní, napětí jsem zvedal o 0,05V.... tak nevím jestli mám štěstí na kus, nebo ty naopak smůlu....
Citace:
Původně odeslal
NorMack
Samo na desce mam nejnovejsi BIOS, pameti mam 667MHz hynixy...
ten tam uz ma... to chce le skusat a skusat...
-
Nova revizia to asi nebude, aspon sme sa na tom zhodli. Skor si mal nestatnu ruku pri vybere. Zatial si jediny, ked nepocitam ten test, co pise o mizernom overclockingu. Ked sa ozve viac ludi s podobnymi problemami, mozeme hovorit o tom ze intel nieco pri vyrobe zrejme pozmenil. Je zname, ze pri procesoroch zalezi aj od datumu vyroby, kedze na vyrobnom procese sa stale nieco meni, ale ako hovorim, asi to budel len brutalna smola, skus ho u predajcu vymenit alebo nieco. Mozno existuje sposobo ako sa da procesor poskodit, tak aby ti uznali reklamaciu ak by to neslo s predajcom podobrotky :confused:
p.s.: uprimnu sustrast :p
-
Citace:
Původně odeslal
NorMack
Jak jsem rikal, BIOS mam uplne posledni verzi, to byla jedna z prvnich veci co me napadla...Snad bude nekde jen nejaky blbost, co me brzdi! Je mi to divne...sakra na 2,5GHz a uz s chybama?! To by snad melo fungovat...teploty mam nizke ale P95 se hrouti prakticky okamzite:-( za par hodin jsem doma, tak budu informovat!;-)
ať to vyřešíš. Věřím, že tahle generace CPU musí mít OC potenciál minimálně +1GHz...
-
NorMack:
A v nepretaktovanom stave ked pustis prime/orthos a do toho napr. scandisk alebo 3dmark, tak ti to chyby robi alebo ee? Ak hej, tak je mozno blba pamat...
-
uz jen hodinku a pojedu domuuu!!! :-D Tak pak se na to testovani vrhnu... Doufam ze se z toho neco vyvyrbi!Nerad bych mel nejpomalejsi kousek z cele CR! ;-( Jinak na standartni frekvenci to jede vsechno OK. A pameti by i na FSB 333 mely jet na 667MHz. Takze ted jsou jeste pod limitem.. :-( no uvidime...nebudu jeste delat ukvapene zavery a odsuzovat ho...
-
Me nejhorsi obavy se potvrdily!:-( Procesor stabilne nejde pres 2,1GHz!!!!!! :-( to ve v p**i, dopr.., pip, pip, pip.... to snad neni mozny..zkusim zitra skocit do shopu a nejak to vymenit, ale vidim to s vymenou blede!:-( Prece jen je to s T.S bohemie, velkoobchodu, a tam to s vymenou nebude tak snadny..:-( Chjo...
-
Tak to je neuveritelna smula.
Mas zablokovanou frekvenci PCI-e sbernice? snizeny nasobic pameti? vypnuty eist & spol?
-
Citace:
Původně odeslal
NorMack
uz jen hodinku a pojedu domuuu!!! :-D Tak pak se na to testovani vrhnu... Doufam ze se z toho neco vyvyrbi!Nerad bych mel nejpomalejsi kousek z cele CR! ;-( Jinak na standartni frekvenci to jede vsechno OK. A pameti by i na FSB 333 mely jet na 667MHz. Takze ted jsou jeste pod limitem.. :-( no uvidime...nebudu jeste delat ukvapene zavery a odsuzovat ho...
A mas nastavenou delicku pameti na 1:1 (v gigabyte BIOSu to ma hodnotu 2.00, nevim jak Biostar, ale asi to bude podobne)? Taky veskery timing pameti si nastav rucne a nenechavej nic na auto.
-
mam pameti dane na 533MHz, ale problem je, ze pri 266MHz FSB uz maji pameti pre 700MHz:-( nevim jesti to bude tim, nebo CPU. Kazdopadne v BIOSu nic mensiho nastait nepujde! Cetl jsem tenhle clanek kdysi http://www.pctuning.cz/index.php?opt...1&limitstart=2
a podle nej, by deska mela pri nastaveni 533MHz nastavit delicku FSB/DDR 1:2, ale ja mam 6:8. Mozna to je kvuli CPU, ze ma standartni fsb niz nez prvni E6300/400atd. Ale kdyby kolabovaly pameti, tak by stad nepadal prime95 ne?!?!?! casovani mam na 5 5 5 12 manuelne. nejsem uplna lama;-)
-
Tak to by melo jit nastavit synchronne s CPU -> teda jako DDR2 400, ne? Nemuze to byt treba BIOSem? P965 urcite podporuje DDR2 400, takze i prislusna delicka by tam mela byt pro CPU s FSB800...
-
Bouzel tam neni, ale zjistuji, ze pametma to neni! Ted je drtim na 800MHz a jedou s naprostym klidem. Tak to vidim na tu vymenu...snad budou mit pochopeni!:-/ uz nevidim jinou pricinu, nez v samotnem CPU! Myslite ze je nejaka realna sance na to, ze ted dostanu lepsi kousek?! Nebo jedva varka= stejny shitky?!
-
To se mi nezda, ze by procesor nesel pres 2400, zvys mu trochu voltaz. Zkus jeste snizit nasobic na 6X, jestli se to taky blokne pri stejne FSB, zkusil bych ho v jine desce, pokud mas tu moznost.
-
napeti uz jsem zkousel az 1,48V!!! do pameti taky až po 2,2V, nic nepomohlo...vyzkousim jeste ten nasobic, ale to uz asi zase nebudou moc davat pameti...uvidime no...