1 Příloh-a(y)
X1900XT hardcor temperature
No mam taky maly problem asi po 5 min hry mi vylezie teplota grafiky pri plnych otackach ta tom vrtulniku co SAPPHIRE montuje na 93-94 stupnov no tak to by bolo este dobre ale ked regulatory maju vyse 100 stupnov tak to dobre asi nie je cim to chladite hmmm
prikladam prilohu keby niekto neveril
Re: X1900XT hardcor temperature
Co tak ich ofukovat nejakym ventilatorom ? Prpadne aky mas prievan v case ? Co skusit vymenit chladic na grafike za trebars Zalman VF900 ? Osobne mam slabsiu verziu X1900 konkretne GT a v bedni mam dostatocny prievan , VF900 na GPU a grafika ma pri ventilatore na 5v 42 stupnov , pri hrani mi teplota ide az ku 55. Grafiku nemam taktovanu.
Citace:
Původně odeslal
svicak
No mam taky maly problem asi po 5 min hry mi vylezie teplota grafiky pri plnych otackach ta tom vrtulniku co SAPPHIRE montuje na 93-94 stupnov no tak to by bolo este dobre ale ked regulatory maju vyse 100 stupnov tak to dobre asi nie je cim to chladite hmmm
O víkendu jsem ten vrtulník na svojí 1900XT měnil za Thermalright HR 03+92 mm Coolink SWiF-921 Silent. Předtím mi teploty lezly v zátěži klidně i přes 100 C (ale na default to bylo stabilní). Teďka mám max. teplotu v klidu/zátěži 46/76 C, ale co je hlavní - naprosté ticho...Nevýhodou tohodle řešení je ovšem cena :(
Na ty regulátory mrknu, kolik topí, průvan v case mám relativně dobrý,vpředu i vzadu 120 mm větroně...
To by som videl skor na zlie priliehajuci chladic, ja mam bez zataze vzdy do 55°C a po hrani som najviac videl cca. 70°C, moznoze to vylezie obcas viac, zatial som si to este nevsimol. Takze ziaden problem. Skus este skontrolovat ten chladic, prip. kup a namontuj toho vyssie odporucaneho Zalmana.
EDIT: Sry, az teraz som si vsimol ze sa pytas na X1900XT, ale myslim ze medzi chladicmi tam nebude az taky velky rozdiel.
Moj vyzera takto: http://www.alza.sk/graficka-karta-at...x16-d68700.htm
no ono to je skoro to iste x1900xt a x1950xt no nie skor ale urcite to iste lenze ja mam napetie 1.6v kvoli OC
Ty máš napětí na GPU 1.60 V na XT ???????????????
Asi nejsi normální, protože to ti klidně může kartu odrovnat, se standartním chlazením ...
Pak se nediv, že máš při plných otáčkách větráku teplotu pres 100C !
Sniž na 1.25, max. 1.3V
Citace:
Původně odeslal
Conflict
Ty máš napětí na GPU 1.60 V na XT ???????????????
Asi nejsi normální, protože to ti klidně může kartu odrovnat, se standartním chlazením ...
Pak se nediv, že máš při plných otáčkách větráku teplotu pres 100C !
Sniž na 1.25, max. 1.3V
mno je pravda ze 1.6V neni default a je pricinou tak vysokych teplot, ale ani 1.25 ci 1.3 neni default.
Sorry, teprve teď jsem si uvědomil, že ohledně těch voltáží jsem plácl blbost. Sám tuhle grafiku ode dneška vlastním, takže už vím, že jsem myslel chybně :-)
Default je totiž 1.4V pro 3D režim, 1.2V pak pro 2D.
I tak si ale myslím, že u téhle XT, pokud není vodník, je blbost zvyšovat voltáž, a když už, tak max. o 0.05-0.1V (původně jsem si myslel, že 1.2V je default), tak v případě XT max. 1.5V !
Ještě jednou teda, sorry za mystifikaci, ale uber, a to o dost.
Blbost je to i s vodnikem. Ja do ni valim 1.50V a to mi jede na 775MHz, pricemz teplota v nejvyssi zatezi nepreleze 48C na jadre, to mam poradny medeny full-cover WB se samostatnym vymenikem jenom na grafiku. A ani tak bych ji vetsi voltaz nedaval, takhle to aspon vyvazuje ta nizka teplota. Se stock chlazenim je 1.6V naprosta uchylarna, to je na odrovnani jadra...
Citace:
Původně odeslal
svicak
prikladam prilohu keby niekto neveril
Ja mam X1950XT, dobre vetranu skrinu, ked mam v izbe 22°C tak po 5 minutach spusteneho 3D Mark06 (dookola spusteny Canyon Flight) tak mi teplota GPU vylezie na 94°C a VRN na 113°C... Preliezol som vsetky diskusie co som nasiel, vela ludi tam udava teplotu do 93°C na GPU tak by som sa tej teploty az tak nebal...