Nevíte někdo, jak naformátovat disk ve Windows XP na FAT32 ? Všude, i ve správě disků mi jde jenom NTFS, vim, že to jde Partition Magicem, ale jako čistě v XP to funguje nebo ne ?
Printable View
Nevíte někdo, jak naformátovat disk ve Windows XP na FAT32 ? Všude, i ve správě disků mi jde jenom NTFS, vim, že to jde Partition Magicem, ale jako čistě v XP to funguje nebo ne ?
na to si mal mysliet pri instal . ja som najskor naformatoval v 98 s partition magicem particiu a potom som na nu nahral XP
Pokud myslíš systémový oddíl, tak při instalaci tam ta možnost je.Citace:
Původně odeslal Magus
Pokud myslíš jiný než systémový oddíl, tak klikni pravým na my computer a dej manage (spravovat) a tam vyber disk management. Vyber si disk a pravým klikem dáš vytvoření oddílu. Spustí se wizard, ve kterém je možné vybrat fat32.
No, tam to právě nejde. Jinak já mam XP na FAT32, i muj druhej 2GB je na FATce. Šlo o to, že jsem si pučil novej 40 GB, vytvořil jsem ve správě disků oddíl, ale šel zformátovat jen na NTFS, tak jsem se na to vybod a z DOSu jsem spustil Ranish Partition manager, ten mi řekl, že jsou na tom 40 GB neplatné oddíly, tak jsem to teda udělal v něm a v pohodě. Jenom mě zaráží, že to v těch XP patrně nejde, i když taky jako systém běžej na FATce a novej oddíl na prázdnym disku na něj ní schopny naformátovat ???
dos
Aha, tak mě ještě napadá, že jsem někde četl, že partition nad 32GB XP nabízí jen NTFS (mám pocit, že i při instalaci).Citace:
Původně odeslal Magus
Windows 2K/XP nevedia formatovat FAT32 particie vacsie ako 32GB. Musis to urobit vo Windows 98/ME alebo aspon ich FDISKom a FORMATom. Potom sa to da normalne pouzivat aj vo Windows 2K/XP.
je to presne tak jak rikas:-)) taky jsem to zjistil kdyz jsem si domu prinesl 80GB disk koukl jsem se na net a bylo mi to jasneCitace:
Původně odeslal Rainbow
Já mám zcela opačnou zkušenost - ztrácí se mi data a partice NTFS, zatímco s FAT32 problémy nemám žádné. A kdo říkal, že NTFS je rychlejší a spolehlivější, pořád marně hledám, v čem je NTFS lepší!! Snad jen, že umí pracovat se soubory většími než 4 GB, ale já takové nemám!!!
Pod Windows XP musíte najít a spustit příkazový řádek cmd. Zadejte format help a tam je návod, jak to naformátovat na FAT32. Já to nevím zpaměti, ale v help je to popsané!
...a proč se vytahuje více jak pět let starý thread, jen aby se někdo vyplakal proti směru větru?
Ak sa Ti stracaju subory na NTFS, tak to je chyba inde, napr. v disku alebo v chybnom formate, take nieco pocujem 1x, sam pouzivam NTFS od cias Win2k a nikdy mi nic nezmizlo iba ak som nieco nechtiac zmazal...
NTFS je v dnesnej dobe nutnost, pomalsi urcite neni oproti FAT32 a 4 a viac GB subory sa mi na disku valaju casto, takze ten Tvoj nazor beriem ako smutnu spomienku na casy davno minule, ktore su uz chvalabohu za nami.
Nehledě např. na mnohem snazší obnovu dat z NTFS partition...
kdysi jsem já sám zformátoval omylem disk na kterém chtěl známý 2 časti win/data právě jen díky tomu že byl ntfs jsem 90 procent ziskal z5 a 4 gb a více s těmi pracuji poměrně často napřiklad tvorba dvd a jiné práce vdeo z kamery a jiné...takže dnes již bych řekl na co fat32?
Pět let necro? No fuj :)
Jinak z příkazový řádky se dala pustit utilitka.. jak se to jen... convert? Na přesný jméno si nevzpomenu, ale bylo to na týhle bázi. Za pár minut to převedlo disk na jinej systém.