Western Digital My Book Pro WDG1T5000E - IEEE1394a/b
Zdravim,
mel bych takovej problem, chtel bych si k notasu Acer Aspire 5651aWLMi poridit Western Digital My Book Pro WDG1T5000E, ale nevim jestli muj notas podporuje ten rychlejsi prenos dat to zn. "b"...nenasel sem to ani v manualu ani nikde na netu, takze jestli se nekdo vyznate v tyhle problematice nebo ste resili stejnej problem jako ja, postnete mi sem pls vasi radu...diky ;-)
btw: je to muj prvni prizpevek a zarovan prvni tema, tak me pls neukamenujte jestli to neni ve spravny sekci...diky :-)
Re: Western Digital My Book Pro WDG1T5000E - IEEE1394a/b
Pokud myslis Firewire 800Mbps (IEE1394b), tak to podle me tvuj notebook nema. Jeste jsem to nevidel u zadneho notebooku. U zakladnich desek pro pc jen vyjimecne.
Ale da se koupit radic do ExpressCard slotu s timto rozhranim.
aha...to sem nevedel, ze je to az zas takova novinka, ze ji jeste skoro nic nepodporuje...to zn. ze mi bude k notasu bohate stacit Western Digital My Book Premium WDG1C5000E...diky moc za odpoved...:-)
co sem koukal tak hodne podporujou "b" Powerbooky od applu
Novinka to neni, ale nejak se to v pc nechytlo.
a kdyz uz sme u toho...predpokladam, ze Firewire je v globalu o neco rychlejsi nez USB, pokud budu kopirovat vetsi soubory...
Jo, mel by. V testech to tak vetsinou vychazi. Taky zatez cpu by mela byt nizsi.
jj presne to sem cetl...diky moc za vsechny tvoje odpovedi...:-)
No, já zase slyšel, že fw disky mají sklony ke ztrácení dat, což jsem si následně bohužel ověřil na wd mybook premium... Takže jedu na USB.
Citace:
Původně odeslal
Smitka
No, já zase slyšel, že fw disky mají sklony ke ztrácení dat, což jsem si následně bohužel ověřil na wd mybook premium... Takže jedu na USB.
Tak o tom bych rád slyšel víc. Slyšel jsem toho už také hodně, ale zrovna tohle ne, natož abych to někdy viděl a abych věděl o nějakém případu, nebo dokonce o objektivním důvodu ...
Citace:
Původně odeslal
Smitka
Nekolik stovek GB mi proteklo na externi disk pres FireWire "a" a nikdy nebyl problem. Neni to jen nejaky bug urcite serie?
No mě se stalo, že jsem měl ten novej disk, nakopíroval jsem na něj asi 20g. Pak sem byl pryč (komp se normálně používal - rodina), přijedu a 20g fuč - disk nebyl údajně naformátovanej. Řikam ok, asi brácha něco proved. Tak sem tam zase něco nahrál, tejden to jelo a pak se mi při něčem kousnul komp (winXP). (myslim že jsem odpojil disk, protože mi nějak nechtěl nabootovat komp). Po naběhnutí a připojení se mi tam někde objevila hláška (už si to nepamatuju, je to dýl) že se nepodařilo bezpečně odebrat hardware a data fuč.
Takže bych to viděl, že je asi dobrý, když se odpojuje,to dělat přes bezpečné odebrání hardwaru.
EDIT: to Antiloopa: no je to dost možný, ale nechci to už s timhle diskem riskovat a jedu na USB, zas taková ztráta to není...
No ja nevím, ale ztrácení dat jako vlastnost bych u externích disků připojených přes fw neviděl. Objektivně vzato, mně nepřijde logickej fakt, že překopíruješ na disk data přes usb a je to ok a pokud přes fw, tak se data ztrácejí ??? To je dost zvláštní, ne?
Jinak odpojování přes bezpečné odebrání hardwaru je snad samozřejmost...
O techto problemech s funkcnosti ext.disku pres fw jsem cetl spise v souvislosti s nekterymi "znackovymi" externimi boxy...
O problemech s WD Mybook a IEEE1394 jsem nikde az doted neslysel.