Re: Lupání v Logitech z 5400
Spolehlivě by to měla řešit in-line UPSka, jestli existuje jednodušší řešení, tak se sám rád přiučím:).
Nemůžeš trochu upřesnit ? Případný odkaz by bodnul. Dík.
Radši to přenechám na někom povolanějším, nerad bych, abys kvůli mě vyhodil peníze za něco zbytečnýho;).
Mám repro Z-5500 a taky v nich někdy lupne při zapnutí vypínače.
Ne netu jsem našel i tuto odpověď
Citace:
Dobrý den,
Příčina se musí odstranit u zdroje rušení, tedy u spotřebičů v blízkosti
domácího kina. Jediným
100% řešením je použití tzv. spínačů "v nule". Nevím však, zda-li jsou
nějaké v prodeji, ať již
jako vypínač (např. pro světlo)nebo takovýchto spec.prodlužováků (ten pak
např. k lampičce nebo k lednici). Plánků na zhotovení však vyšla spousty.
Jde o to, že když se rozsvítí, nebo zapne nějaký spotřebič (třeba i ten co
se zapíná sám, jako
např. lednice), tak někdy méně, někdy podstatně více to "lupne", záleží na
tom v jaké úrovni
sinusovky došlo v okamžiku sepnutí. Tzv. spínače se spínáním v nule, zapnou
spotřebič vždy pouze v okamžiku průchodu sinusovky nulou, takže k "lupnutí"
nikdy nedojde.
Zkuste zapátrat na netu, jak po výrobcích, tak i po plánkách.
Někdo radil koupit přepěťovou ochranu a zapojit to přes ní, ale z osobní zkušenosti můžu napsat že to nefunguje.
Našli se i uživatelé kteří repro úspěšně reklamovali, což se mě netýká - koupil jsem je za nižší cenu ale pouze se zárukou na odzkoušení. Samozřejmě během čtrnácti dní zkoušek žádné lupance. :confused:
Přepěťovka nepomůže, protože tam k přepětí nedochází, problém je v narušení správného průběhu sinusoidy. Ty spínače jsou asi funkční řešení, ale musel bys je aplikovat na všechny zařízení, který můžou tyhlety výkyvy v sítí způsobovat a těch může být docela hodně. Aktivní UPS by tohle měla řešit, protože ta z toho co dostane na vstup vyrábí na výstupu vlastní čistej sínus respektive v případě line-interactive ups přefiltrovanej a dorovnanej sínus původní.
P.S. Doufám, že nejsem moc mimo a žádnej elektrikář mě nebude chtít uškrtit:-D
Nejsem silnoproudar a o tohle jsem se nikdy moc nezajimal, ale jen poznamenam, ze kamosovi tohle dela vypinac v chodbe a lednicka v kuchyni, pritom komp ma v loznici a ma UPSku.
Vetsinou se to lupnuti nesiri siti, ale jako radiovej signal uz vzduchem a indukuje se to do vsech kabelu a primo do zesilovace, je to stejny jako kdyz k tomu das mobil