Reinstalace windows - bez cdrom/disketovky
Potrebujuji preinstalovat XP na mem novem PC - bez cdrom/disketovky
Pres sit jsem si nahral instalacku woken na disk D, chci pri instalaci naformatovat disk c: kde bude potom ulozen novy cisty system.
Problem je, ze kdyz spustim instalaci z windows, tak se docasne instalacni soubory ulozi na C a potom mi nedovoli naformatovat disk C (ostatni mohu)
Jde nejak spustit instalaci pod windowsi a urcit si odkladaci disk?
Diky za radu
Re: Reinstalace windows - bez cdrom/disketovky
nebylo by jednodussi ten disk vyndat, v jinem PC naformatovat, nahrat soubory,... a pak to uz jen jednoduse nainstalovat? ;)
Citace:
Původně odeslal
LM
nebylo by jednodussi ten disk vyndat, v jinem PC naformatovat, nahrat soubory,... a pak to uz jen jednoduse nainstalovat? ;)
a nabootujes z ceho?
Citace:
Původně odeslal
Paja
a nabootujes z ceho?
pokud ti nebude vadit ze disky budou naformanovany jako FAT32, tak muzes pouzit DOS pro start systemu a pote spustit instalaci z tohoto prostredi
- muzes tam ten DOS bud nainstalovat (viz treba zde: http://www.syschat.com/install-windo...3.html?garpg=2)
- nebo by mohlo stacit pouze udelat z tohoto disku bootovaci prez startovaci disketu pro win (http://www.sightsea.com/pghpchd/pages/formatC.html)
moznosti je spousta, doporucuji otevrit google a hledat ;)
Citace:
Původně odeslal Paja
Jde nejak spustit instalaci pod windowsi a urcit si odkladaci disk?
U instalace z dosu na to existuje parametr (viz "winnt /?" z adresare i386) - zkusil bych s timto parametrem pustit instalaci pod win (je-li tam napr. winnt32)
Citace:
Původně odeslal
LM
^^ viz topic ;p nemam cdrom/disketovku ... tzn muzu nabootovat max z USB, ktery taky zatim nemam
Citace:
Původně odeslal
Caleb
U instalace z dosu na to existuje parametr (viz "winnt /?" z adresare i386) - zkusil bych s timto parametrem pustit instalaci pod win (je-li tam napr. winnt32)
tohle bude asi spravna cesta, ale zatim se mi to nedari, furt se temp soubory kopiruji na Ccko
http://www.quepublishing.com/article...&seqNum=6&rl=1
udelal jsem si batch file setup.bat kde mam winnt32 /tempdrive:d ... ale stejne to nefunguje ;p
Citace:
Původně odeslal
Paja
^^ viz topic ;p nemam cdrom/disketovku ... tzn muzu nabootovat max z USB, ktery taky zatim nemam
tak to potom sorry, podle "Pres sit jsem si nahral instalacku woken na disk D" jsem usoudil ze je zde jeste nejaky dalsi pocitac u ktereho jsem podobne omezeni (neexistence CD+floppy) nepredpokladal...
Citace:
Původně odeslal
LM
tak to potom sorry, podle "Pres sit jsem si nahral instalacku woken na disk D" jsem usoudil ze je zde jeste nejaky dalsi pocitac u ktereho jsem podobne omezeni (neexistence CD+floppy) nepredpokladal...
Jasne ve druhem PC je cdrom/floppy, ale to vubec neresi ten problem co mam ;)
Na novem PC jde nabootovat max z HDD a usb klicenky (kterou zatim nemam), aniz bych nemusel vymontovavat starou cdromku a napojovat ji do noveho PC (cemuz se chci vyhnout).
Problem s instalaci pres switche je ten, ze to jestli ten ktery switch funguje tak jak bych predpokladal, zjistim az uprostred instalace, co mi to nabootuje do "dosu" a zahlasi, ze disk C nejde naformatovat, kvuli docasnym souborum.
Zatim 3 pokusy a stale nic ;p
JA mam podobny problem - rozdelil som disk na C: ntfs a D: fat, na fatku som dal instalacku, bootnem z cd, pustim install ale stale to dojde do tej faze, kedy to hned zacne kopirovat temp subory - lenze kopiruje to na D, kedze C z dosu nevidno, lebo je to ntfs. No a potom ked to chce bootnut, tak to bootuje samozrejme z C: kde nie je ziaden system :|
Riesenie - sustit instalaciu z druhej fazy kedy sa pred kopirovanim vybera particia kam win nainstalovat - lenze to sa robi neviem akym prepinacom. Resp. neviem pustit instalacku v tejto faze. Tato faza by inac normalne mala nasledovat po (zbytocnom) nakopirovani tych temp suborov. V tejto faze sa akurat vytvori boot na danej particii a znova nakopiruju subory (preto je to 1. kopirovanie zbytocne)...
Neviete niekto ten switch? Resp. metodu, ako pustit win instalaciu v tejto faze, kde sa da hned na zaciatku vybrat particia, kam sa to bude instalovat?
EDIT: tak som to vyriesil - proste som to cecko musel dat na FAT a az pri instalacke ho konvertnut na nfts
Citace:
Původně odeslal
Paja
Jasne ve druhem PC je cdrom/floppy, ale to vubec neresi ten problem co mam ;)
Na novem PC jde nabootovat max z HDD a usb klicenky (kterou zatim nemam), aniz bych nemusel vymontovavat starou cdromku a napojovat ji do noveho PC (cemuz se chci vyhnout).
Udelej to jak ja. nevymontovavat, jen pripojit kabely pro CD :cool: mezi PC