Ruzne rozliseni pro vystupy
Zajimalo by me jestli jde u graficke karty ATI nastavit ruzna rozliseni pro DVI a D-SUB vystupy v rezimu clone, resp. v rezimu kdy je na obou obrazovkach to same
Nechcu to pro video, ale pro normalni praci ve Windows
Grafickou kartu mam ATI X300SE a ovladace asi mesic stare
Re: Ruzne rozliseni pro vystupy
To by zajimalo i me, ruzne Hz nastavene mam, ale rozliseni mam stejne a nedosel jsem na to, zda to jde nejak obejit...
Nejde to pomocí PowerStripu?
Je třeba si uvědomit, že pokud klonujeme, tak se logicky musí použít stejné rozlišení, protože generujeme jeden obraz, který jde do dvou výstupů. Takže aby jeden výstup měl jiné rozlišení než druhý, musel by se jeden z obrazů následně zvětšit či zmenšit (resample) = silně snížená kvalita. Nevím, jestli je to tyhle karty podporují vůbec hardwarově, ale v driverech pro to imho podpora není...
ok, toho jsem se bal, takze zkusim vysvetlit svoji situaci, jestli by se nahodou nenaslo jine reseni
jde mi o to ze mam doma pocitac napojeny na plazmovou televizi, televize je sirokouhla ale ma rozliseni 4:3
televize je s pocitacem spojena dvema video kabelama, jeden je klasicky D-SUB a druhy je DVI-HDMI kabel
pokud chcu at se mi filmy zobrazujou v MCE ve spravnem pomeru, musim nastavit nejake sirokouhle rozliseni (DVI-HDMI propojeni)
pokud ale potrebuju napsat nejaky email, nebo mrknou na internet, potrebuju pouzit rozliseni nativni (D-SUB propojeni)
kdybych si mohl na oba graficke vystupy nastavit ruzne rozliseni, stacilo by v televizi prepnout na spravny video vstup a vsechno by bylo ok (to ale nejspis nejde)
napada me nekolik zpusobu jak to vyresit, ale nevim jak to presne zrealizovat
1. ruzne rozliseni pro oba vystupy (nejspis nejde)
2. v aplikaci MCE nastavit spravny pomer stran (pokud vim tak to v MCE na rozdil od ostatnich "MCE-like" aplikaci nastavit nejde)
3. nastavit na nejake tlacitko na ovladaci prepinani rozliseni (to by mohlo jit)
4. nastavit na nejake tlacitko na ovladaci prepinani grafickych vystupu (na kazdem grafickem vystupu by bylo jine rozliseni (nebyly by pustene oba zaroven, takze by to taky mohlo jit)
Nejnadejneji vypadaji posledni dve moznosti.
Jde mi o to at se to da naprogramovat na ovladac.
Mozna neco takoveho umi ATI Tray Tools.
Ma nekdo nejaky tip jak a v cem to nastavit?
na "nejake tlacitko nastavit zmenu rozliseni". Proc nepouzit jen jedno propojeni, kdyz na oba vystupy rozdilne nenastavis ? Jinak ta citace se mi jevi jako nejlepsi reseni.
"sirokouhla tv s pomerem rozliseni 4:3" :-) Toto me dostalo, nez jsem si vzpomnel na IQ rozliseni plazem :-)))
Muj problem je podobny: DVI2HDMI dava do TV 1366x768 a Dsub do CRT taky - a ten v tom umi jet jen v 60Hz. Pritom v 1360x768 umi CRT i 85Hz.
Nešlo by to řešit vhodným přehrávačem?
Takový MediaPortal, který je zdarma a umí s obrazem udělat cokoliv. V práci je to řešeno MPlayerem Classic.
MediaPortal je IMHO více než plnohodnotná náhrada MC od Microsoftu. Pokud by jsi chtěl více informací, napiš SZ, či hledej, už jsem psal celkem podrobný návod na instalaci. Sám jej používám k plné spokojenosti.
Domovská stránka : www.team-mediaportal.com
A proc nenechat TV na wide ? To se v tom neda email napsat, ze kvuli tomu chces prepinat na 4:3 ?
2Zdenek Dubnicky: no co jsem zkousel MCE, tak jsem v tom nejak nerozjel defaultne MPC, porad se pouzival system prehravani z MCE (sux)
Citace:
Původně odeslal
Zdenek Dubnicky
Takový MediaPortal, který je zdarma a umí s obrazem udělat cokoliv.
Vymena MCE za nejakou jinou aplikaci je az krajni reseni, kteremu se chcu vyhnout. Rodina si uz na MCE zvykla.
Citace:
Původně odeslal
PetrT
A proc nenechat TV na wide ? To se v tom neda email napsat, ze kvuli tomu chces prepinat na 4:3 ?
No kdyby to bylo koukatelne i v tom sirokouhlem rozliseni, tak bych to neresil. Problem je ze plazma ma nativni rozliseni 1024x768, ale ja mam ve Windows nastavene nejake hybridni sirokouhle rozliseni, neco jako 1216x680, tzn. dochazi k prepocitavani pixelu, takze pismo je ve Windows spatne citelne. V MCE to vubec poznat neni.
Citace:
Původně odeslal
Peppa
Problem je ze plazma ma nativni rozliseni 1024x768, ale ja mam ve Windows nastavene nejake hybridni sirokouhle rozliseni, neco jako 1216x680, tzn. dochazi k prepocitavani pixelu, takze pismo je ve Windows spatne citelne. V MCE to vubec poznat neni.
Pokial ma plazma nativne rozlisenie 1024*768 (4:3), tak nemoze byt sirokouhla. Ak v ovladacoch nastavis sirokouhle rozlisenie pre klasicky 4:3 panel, potom je obraz deformovany.
Po druhe, nerozumiem naco mas PC prepojeny s plazmou dvoma kablami ked mas len jedno zobrazovacie zariadenie (a to plazmu)? Podla mna sa to navzajom koliduje. Proste D-sub kabel odpoj, budes mas aj kvalitnejsi (digitalny) obraz.
A napis aku mas plazmu.
Citace:
Původně odeslal
Peppa
Vymena MCE za nejakou jinou aplikaci je az krajni reseni, kteremu se chcu vyhnout. Rodina si uz na MCE zvykla.
Jasně, rozumím..ale zkus na to mrknout - JE TO lautr stejné :)
Citace:
Původně odeslal
Comby
Pokial ma plazma nativne rozlisenie 1024*768 (4:3), tak nemoze byt sirokouhla.
To je prave problem plazmovych televizi, nativni rozliseni ma v pomeru 4:3, ale pritom je sirokouhla, ma totiz "obdelnikove pixely"
Citace:
Původně odeslal
Comby
Po druhe, nerozumiem naco mas PC prepojeny s plazmou dvoma kablami ked mas len jedno zobrazovacie zariadenie (a to plazmu)? Podla mna sa to navzajom koliduje. Proste D-sub kabel odpoj, budes mas aj kvalitnejsi (digitalny) obraz.
Jestli mam propojenou plazmu s pocitacem jednim kabelem nebo dvema nehraje zadnou roli, odpojit to samozrejme muzu, mam to zapojene kvuli testovani
Citace:
Původně odeslal
Comby
A napis aku mas plazmu.
Panasonic TH-37PV60EH
kdyz ve windows nastavim nativni rozliseni tak je pismo dobre citelne, akorat ze je vsechno roztaze do sirky, to na normalni kancelarskou praci nevadi, ale je to problem pri sledovani videa
=> muzu bud pouzivat MCE nebo pracovat
vetsina prehravacu (WMP10, MPC, atd.) umi nastavit nasobek pomeru stran, bohuzel to ale neumi MCE