Prosím o radu někoho, kdo se vyzná v Premiéře. Jak ve verzi 7 udělat animaci (motion)? Ve verzi 6 se dalo otevřít okno "motion settings", ale v 7 jsem to zatím nenašel. Poradí někdo? Díky...
Printable View
Prosím o radu někoho, kdo se vyzná v Premiéře. Jak ve verzi 7 udělat animaci (motion)? Ve verzi 6 se dalo otevřít okno "motion settings", ale v 7 jsem to zatím nenašel. Poradí někdo? Díky...
V okně Effect Controls je u každého clipu automaticky vložen efekt Motion.
Ano, je to tak, ale tam se dají nastavit pouze věci jako pozice, velikost, otoceni a průhlednost. Jde mi o to, že v 6tce se dal i definovat pohyb například textu po obraze. Chci udělat to, že se v obraze objeví text, ktery se bude pomalu přibližovat a zvětšovat nebo to, že dole v obraze přijede třeba taková informační lišta, podobně jako to bývá u televizních zpráv a tak víš? Umí to vůbec tato verze?
Nemám to tu teď nainstalovaný, ale matně si pamatuju, že se musí kliknout na nějakou ikonku a tím se přepne fixní nastavení na nastavení podle klíčovejch snímků, který si nastavíš v malý timeline vedle toho.
Už si fakt nevzpomenu, jak to fungoval ve staré verzi Premiere, ale v nové to funguje pomocí keyframes. Vezmeme příklad těch plovoucích titulků. Udělá si prvníš keyframe (to je to kolečko v pravé části) a nastavíš pro něj počítační polohu titulků. Potom na timeline přeskočíš do koncového času (tj. tam, kde má animace skončit), znovu uděláš keyframe a nastavíš koncovou polohu titulků. Program dopočítá polohu titulků mezi těma dvěma keyframy. Můžeš si potom schválně zkusit, že výsledkem bude plynulá animace z bodu počátečního do koncového.
Tlačítkem vlevo zapneš možnost animování, tlačítky vpravo přeskakuješ mezi keyframy/vytváříš nový keyframe.
Super, funguje to, díky moc :-)
Vidím, že tomu rozumíte, proto se budu ptát dál ok? Potřeboval bych vědět, jestli se dá z určitého video klipu vyříznout pouze část okna, kupříkladu široký pruh o výšce 1/3 původního klipu. Nechci jej zploštit, ale vyříznout z původního klipu jeho část a tu nechat hrát.
Samozřejmě to jde, ale s mojí pamětí je to těžký:???:, kdybys to náhodou nenašel, tak se to dá "velmi nepěkně" vyřešit překrytím nepotřebné části něčím jiným, třeba černým obdélníkem;).
Ty jo díky. Tady vznikne taková malá učebnice Premiere Pro :-)
Tak a hned mám další dotaz: Je možné v AP7 vytvořit DVD menu a následně celý projekt zkompilovat jako DVD? Dokáže AP7 vytvořit plnohodnotné DVD, podobně jako to umí Pinacle Studio?
Mám další dotaz. Potřebuji plynule měnit úroveň hlasitosti zvuku ve stopě, ale nepřišel jsem na to jak. V Pinacle studiu existovala možnost, že úroveň hlasitosti se ve zvukové stopě zobrazila jako čára, která se dala v každém místě posunout plynule na jinou úroveň a tím s zvyšovala nebo snižovala hlasitost. Ale v Adobe Premiere 7 tu čáru nemůžu nějak zobrazit. Dá se měnit pouze celková hlasitost stopy po celou dobu jejího trvání, ale to nepořebuju.
Taky se to dělá pomocí "keyframes", stejně jako výše popsaná změna polohy titulku.
Je možný, že to jde i líp, ale já si momentálně na žádnej lepší způsob nevzpomenu:-D.