Re: SATA radic rusi TV-tuner
Přehodit ten tuner do jinýho pci slotu jsi zkoušel?
HA! Je v PCI slotu 3 a ten je sdileny se SATA radicem...diky moc ;) hned to zkusim co to udela...Nak
edit: Tak nic :( karta prehozena do samostatneho PCI slotu, ale ruseni je tam porad. Kruci...
Mam presne ten isty problem. Tuner ma chipset P7135 a SATA disk. So starymi diskami (PATA) bolo vsetko OK. Chystam sa na to cez vikend, uvidime ako to dopadne. Ak ja zapnute APIC, tak moze byt zdielane irq v ktoromkolvek slote. No, uvidime, ved nova instalacia na cisty disk netrva az tak dlho.. Snad napisem odpoved v pondelok..
btw: ono je to sposobene tym ze aj SATA radic aj Tuner je na PCI zbernici (keby bol integrovany v chipsete tak je po probleme) a obaja mame nForce2. (uz som si myslel ze ma ten chipset nicim neprekvapi, ale to by nebola nvidia ;-) )
A ve Spravci zarizeni sdili IRQ s cim, i kdyz je v samostatnym PCI slotu? Respektive na jakym cisle IRQ se vyskytuje? Uz zacinam mit paranoiu z virtualnich IRQ a zacinam na to svadet vsechny potize PCI karet.
1 Příloh-a(y)
No udelal sem screen at je videt jak jsou ted v OS pridelena IRQ. Nezda se mi ze by byla nejak sdilena aspon co se tyce SATA radice a TVtuneru. Odpoledne me kamarad donese jeste nejaky spesl stineny SATA kabel pro 3Gb prenosy. Nak
Radic ma tudim 18 a Tuner 19. Tak ci tak je s niecim zdielane (asi spolu ked maju cisla blizko seba).. Cez vikend vypnem APIC nainstalujem win, ovladace, nastavim irq a odskusam. Potom napisem..
Ty mas 17 a 18. Sice to nevyzera ze su zdielane, ale su (virtualne irq je tiez riesene iba zdielanim..)
Este by som mohol skusit novy BIOS na SATA radic a nove ovladace..
No , na ty 18 je skutecne radic, 17 je tuner a 19 je Radeon. Mam ovsem obavu, jestli by pocet fyzickych IRQ v pripade Nakadahova PC postacil pokryt tolik fyzickych zarizeni.
Do BIOSu se mi hrabat nechce a ovladace sem nahodil ty posledni co se na webu Silicon Image vali...pravda je, ze to zvysilo burst rate o 10MB/s ale ruseni zustalo :D Nak
Citace:
Původně odeslal
Halen
No , na ty 18 je skutecne radic, 17 je tuner a 19 je Radeon. Mam ovsem obavu, jestli by pocet fyzickych IRQ v pripade Nakadahova PC postacil pokryt tolik fyzickych zarizeni.
Ja mam podobnu zostavu a ide mi win v poho ci mam fyzicke irq+zdielanie alebo mam virtualne irq. Niekedy je vyhoda fyzickych, ze si das zdielat tie ktore sa navzajom neovplyvnuju.. (cize urcite si nedam tuner a radic na rovnake irq).
Okrem toho sa toho fakt da dost vypnut. Kedy si naposledy pouzil nieco v seriovych portoch? Ja tak asi pred dvomi-tromi rokmi. A hned mas dve irq-cka.. ;-)
Uz sem vypnul FireWire :) com porty muzu taky vypnout. Ale obavam se ze zbytek zarizeni porad sedi na svych puvodnich IRQ. Jak je zmenit netusim, ale klidne by to slo, nejaka fyzicka IRQ sou volna...Nak
Edit: no takze sem zkusil ten lepsi, stineny kabel, a nic...takze je to bude problem IRQ nebo HW
2 Nakadah - pokud nechces reinstalovat, muzes zkusit zmenit ve spravci zarizeni Ovladac pocitace na "Standardni PC" a povypinat nepotrebna zarizeni v biosu. Tim si sednou zarizeni na skutecna, fyzicka IRQ podle rozmisteni v PCI slotech. Nevyhodou je nutnost vypinat PC rucne, protoze jsem neprisel na zpusob, jak zapnout po tomto zasahu "Vylepsene rizeni spotreby". Pri cerstve instalaci Windows je zapotrebi vypnout v biosu "APIC mode", instalace pak probehne primo s ovladacem "Standardni PC" a v Rizeni spotreby se objevi karta "Vylepsene rizeni spotreby", zaskrtnout a PC se vypina automaticky. Hodne by ses o tomto zasahu docetl v sekci Zvuk, thread resici praskani zvukovek Creative.
To je to co prave nechci, protoze podle zakonu schvalnosti, jak do toho hrabnu tak se to cely zese...ehm. NO tak nekdy priste, az budu muset reinstalovat (delat sem to ted nedavno asi po roce, znova se mi nechce). Nak
Takze, vypol som APIC, nainstaloval windows, tuner ma IRQ 5, radic ma IRQ 11 a robi to presne to iste.. :-( Este som si vsimol ze tuner aj radic vyuzivaju susedne miesta v pameti, lenze neviem ako prinutit XP-cko k zmene parametrov.. Raz sa mi to tusim podarilo, ale neviem akym sposobom.
Co uz, nForce. Neviem co viac povedat.. Este vyskusam zopar veci a uvidime.
Zrejme to nebude bug, ale feature co se nForce2 tyce. Nak
skus tam dat nejaky LIVE CD Linuxu ci ti to bude tiez robit, mozno je chyba v ovladaci tv tunera
Po precitani zopar threadov mi tento problem zacina pripominat praskanie zvukoviek, ktore sa tu velmi zivo preberalo a preberá. Tak som si pozrel ako riesili tento problem ludia ktorym nepomohlo ani vypnute APIC, presuvanie kariet a nastavenie samostatnych IRQ. Jeden clovek (fakt si nepametam kto a nechce sa mi hladat ten thread) to vyriesil nastavenim PCI Latency pre vsetky zariadenia na 32 a pre zvukovku 255 cez WPCREdit. Kedze vobec nerozumiem registrom chipsetu a neviem pracovat s WPCREdit, tak som skusil aspon nastavit PCI Latency celkovo na 255. Cuduj sa svete, rusenie kleslo na takych 15-20% a prejavuje sa iba pri fakt velkej zatazi HDD. Nevie mi niekto poradit ako nastavit PCI Latency cez WPCREdit?
BTW, PCI Latency som zmenil v BIOSe a ked som si chcel prekontrolovat nastavenie cez 8rdaVcore, tak mi vypisalo ze PCI Latency je 32 a AGP latency je 32, ale AGP control Latency je 255. WTF?? Avsak ked som skusil TV kartu po spusteni 8rdaVcore, tak bolo vsetko po starom. Po reboote bolo rusenie zase mensie. No jo, programom typu 8rdaVcore som nikdy moc neveril..
No takze sem zkusil i jiny TV tuner a to Pinaccle PCTV 310i DVB-T. Stale stejne ruseni, uplne stejne jako u toho ASUSe. Zmena PCI latence vubec nepomaha. Nak
Ještě by to mohlo být zdrojem, ikdyž na Enermax nedají mnozí lidé dopustit. Může mít při větší zátěži větší zvlnění a to kartu ruší. Mohl by sis půjčit a vyzkoušet jiný zdroj? A se stabilitou napájecího napětí souvisí i vyschlé (nafouklé) kondenzátory ve zdrojích či na motherboardu. Taky bych je zkontroloval.
Zdroj to aspon v mojom pripade nebude. Skusal som aj iny a ten moj ma teda urcite dost velku rezervu. Mam o tri zariadenia menej ako pred tym a rusenie sa objavuje iba pri pristupe na SATA disk. Ked pracujem s PATA diskom vsetko je ok. Toto je urcite zalezitost PCI zbernice.. Uz som zazil aj pripady ked pristup na disk rusil zvukovku. Normalne bolo pocut pipanie a vrzganie cez repro ked pracoval disk. Ale to bolo tusim normalne PATA. Proste a jednoducho - bugovy chipset..
Zdroj menit nebudu, byl dost drahy na to aby byl shitovej. Krom toho sem videl testy, i screeny z osciloskopu. Deska slape v pohode, s poskozenymi kondy bych me nestabilni system. Mozna je to asi znameni, k upgrade na system s nativnim SATA :D ale do toho se mi nechce. Nak