Oracle.exe - aby nestartoval po spuštění
Mám problém.
Koupil jsem si knížku o SQL a u ní bylo cd s instalačkama Oracle. Funguje v pohodě, ale při každým spuštění se spustí i oracle.exe, java.exe, perl.exe a jeste nejakej manegemet.exe uz nevim presne nazev. A jeste ke vsemu se to spusti 2x (to asi proto ze mam 2 zkusebni databaze)
Potíž je v tom že si to ukousne až 250 MB ramky a já s tím nepracuju pořád.
Vypínám to ručně, ale to je dost votrava.
spouštění je někde dost hluboko, protože není v žádných běžných umístěních programů po spuštění (Po spuštění, registry, ...). Mám startup Manager a tam nic...
Jak zabránit spouštění po startu?
Re: Oracle.exe - aby nestartoval po spuštění
a do msconfig si se dival? tam to zakazat nejde?
Zkus si nainstalovat nejnovejsi verzi Spybot-Search&Destroy, je to dobry programek na Spyware a ma zaintegrovane i dalsi funkce, mj. Editaci spoustenych programu pri startu, jednoduse tam odskrtnes, co nechces spoustet a uz se to nespousti. Je to prehledne a rychle a navic si muzes PC projet dobrym programkem, jestli tam nemas naky blesky :) Popripade zkus TaskManager, tam muzes zakazat spousteni sluzeb/programu, to uz je specializovany program.
Jo Spybot je super, znám, mám.
Ještě mě v tý souvislosti napadnul další soft: HijackThis.
Doma to testnu a uvidime. Podle me jde o to, ze se to nepousti pres oracle.exe ale pres spřízněnej program. Ale v tech co se spoustej postartu zadnej podobnej soft neni... všechno znam...
no právě. projedu to spybotem a hijacktihis a uvidíme.
Staci si nastavit poriadne servici. Aby ti nestratovali automaticky
Start -> Run... -> services.msc, enter
Vsetky services, ktore zacinaju "Oracle..." vypni a nastav disabled. (U mna boli spustene 4.)
Zaroven si ich niekam zapis a ked budes chciet s Oracle pracovat, tak si ich rucne zapni...
(Tie 4 Oracle services spustaju aj perl a javu, takze ked ich odstavis, tak sa ti nespusti nic z toho...)