Problem s Bluetooth PCMCIA Billionton
Mam zatim dost podivnej a nevyresenej problem.
Ziskal jsem PCMCIA Bluetooth 2.0 kartu Billionton viz
http://www.alza.cz/billionton-blueto...otu-d66121.htm
Chci ji pouzivat v HP Omnibook XE3 (Celeron 1.13GHz, 512RAM, Intel 830, grafika sdilena, HDD 20GB, DVDRom atd), kde jsem do ted bez problemu provozoval USB dongle MSI (class 1, 100m, BT ver 1.2), bez problemu tam funguje i BT dongle Gigabyte stejnych parametru.
Karta po nainstaleni ovladacu zarizeni a obsluznyho BT stacku, kterej je od Toshiby v pohode najela a po zasunu vytvorila v USB radicich dalsi 2 s nazvem Via USB ver. 5 a vyssi, coz jsem dost nepochopil (ciste intel notebook a najde si USB radic Via ? ). Nicmene nastavil jsem pripojeni a sparoval telefony (pouzivam UMTS pres O2). Chvilku vse bezelo jak ma a pak se notebook podivne "zasekl", respektive vse na pozadi bezi, BT spojeni drzi, data z netu tecou tam i zpet (mam v tray utilitu, co stale ukazuje v grafu prenasena data) ale touchpad je mrtvy, klavesnice rovnez.
Tak jsem pres on/off knoflik restartil a zase vse Ok a po par minutach stejnej "zatuh".
Zacal jsem s tim laborovat a zjistil jsem, ze jakmile je karta zastrcena v PCMCI , tak notebook po ruzne dlouhe dobe (minuta az nekolik minut) takto ztuhne, jakmile restartuju a kartu vyndam, vse beha.
Tak jsem zacal laborovat s drivery, postupne jsem vystridal IVT stack pro BT, nativni Microsofti, BlueSolei, Widcomm atd. Mimo widcommu vsechny zmineny BT drivery s kartou bez problemu pracovaly, nicmene zase jen par minut, pak stejny zatuh.
Zkusil jsem preinstalovat i ty dva USB Via radice, hodil jsem tam Standart Universal PCI to USB host Controller, BT normalne bezel, ale problem furt stejnej - tedy zatuh klavesnice i touchpadu.
Takze nakonec jsem vyzkousel oba PCMCIA sloty (notas ma dva), asi 4 druhy BT stacku (chodej vsechny, ale jen vzdy do doby nez notas ztuhne), zkousel jsem povypinat ruzne sluzby, zda to nejak nekoliduje, proste co mne napadlo, ze by mohlo mit s timhle problemem spojitost.
Kartu snad pres vikend vyzkousim i v jinem notebooku (mam jeste dva, ale maj BT zabudovany a moc se mi zatim nechce rozbouravat nastaveni BT spojeni atd).
Jinak jak rikam, i pri "zatuhu" vidim dal plochu, kde vse na pozadi bezi, systemove utility v tray ukazuji ruzne hodnoty, BT spojeni drzi, data tecou (zapnuty download souboru) jen proste umre klavesnice a touchpad a musim nucene restartovat pomoci zapinaciho tlacitka, na ctrl_alt_del notas nereaguje, vytazenim karty z PCMCIA slotu se rovnez nic nedeje.
Tak mam takovy vseobecny dotaz, co bych jeste mohl vyzkouset, jak to rozchodit bez tuhnuti, nez si reknu, ze to bude nejaka nekompatibilita a kartu prodam ci se ji jinak zbavim.
Problem v notebooku jineho razu vylucuju (dela to jen ze zasunutou kartou), drivery a stacky jsem vyzkousel snad vsechny, co na BT existuji a problem je ve vsech stejnej, takze skutecne nevim, co jeste vyzkouset.
Nemate nekdo nejaky napad, co bych s tim jeste mohl provest?
Predem diky za konstruktivni rady :)
Re: Problem s Bluetooth PCMCIA Billionton
ja ti len prezradim, ze tam je ten VIA ovladac asi kvoli tomu, ze to obsahuje tak trochu aj USB radic, pretoze je zrejme lacnejsie tam dat bezny cip jak do usb BT a dat tam prevodnik, ktory sa tiez naistaluje ako to robit "na prudko" ... riesenie skutocne nepoznam a taku trpezlivost ako ty by som asi neprejavil, BT stacky su hrozna alchymia a napr widcomm ma totalne sral kvoli tomu, ze zral hrozne moc ram
Citace:
Původně odeslal
MadCap
ja ti len prezradim, ze tam je ten VIA ovladac asi kvoli tomu, ze to obsahuje tak trochu aj USB radic, pretoze je zrejme lacnejsie tam dat bezny cip jak do usb BT a dat tam prevodnik, ktory sa tiez naistaluje ako to robit "na prudko" ... riesenie skutocne nepoznam a taku trpezlivost ako ty by som asi neprejavil, BT stacky su hrozna alchymia a napr widcomm ma totalne sral kvoli tomu, ze zral hrozne moc ram
Jj, mne taky napadlo ze je to v podstate USB flaska s prevodnikem do cardbus, ale byl jsem docela zkoprnelej, ze si to priradilo ovladac pro Via na Inteli desce a hlavne pak ta podivna nefunkcnost touchpadu a klavesnice. Jinak pres Bt se pripojuju od nepameti jeste pres prvni GPRS telefony, takze uz ruzny triky jak co rozchodit pod ruznymi typy stacku mam docela zmakly, nicmene v tomhle pripade jsem si skoro na 99% jistej, ze problem bude nekde mimo uroven stacku (fakt jsem vyzkousel prakticky vsechny co znam) a kdyby slo o HW problem primo karty, tak si myslim, ze se notebook takhle podivne nekousne, nybrz vypadne spojeni, nebo se zahryzne celej, se vsema sluzbama.
Zapeklitej problem, jeste se v tom budu pres vikend hrabat, ale nenapada mne zadnej dalsi napad, co jeste bych mohl konstruktivne vyzkouset.
Vyzkousim jeste nacpat kartu do dvou jinejch notebooku, vypnu nativni chipy BT a uvidim, co to bude delat.
Mas nieco nove? Skusal si v inom notebooku?
Zaujima ma to, pretoze uvazujem o kupe. Vdaka...:p
Citace:
Původně odeslal
M@to
Mas nieco nove? Skusal si v inom notebooku?
Zaujima ma to, pretoze uvazujem o kupe. Vdaka...:p
Nic moc noveho, respektive nekompatibilita je asi skutecne na strane HP, respektive primo Omnibook XE3, nicmene ted beha v Dellu C600 (rovnez chipset i830) naprosto pohodove a bez problemu.
Ja jsem si udelal radost, XE3 prodal a sehnal si domu D600, kartu jsem tedy nacpal pritelkyni do C600 aby ji necouhal dongle.
A pokud na nakup nespechas, karta by mohla byt za par dni volna, jelikoz planuju i pritelkyni udelat upgrade z C600 na D600 (opet nativni BT).
Nicmene kartu jsem zkousel na HP Omnibooku 6000 - bez problemu, Dell C600 - bez problemu, Dell D600 - bez problemu, Dell D610 - bez problemu a Dell D620 - bez problemu.
Takze jedinej problem jsem mel skutecne jen HP XE3, proste tu kartu nezral :)
Takze jinak muzu doporucit, pripadne zapujcit na vyzkouseni a pripadne i za nejaky cas prodat. :)
Vdaka za odpoved. (K+ ;-) )
S nakupom sa neponahlam, v podstate bluetooth mam (usb) ale chcel by som nieco co nemusim pri kazdom prenasani vytahovat.
Este jedna otazocka - v Linuxe si to nahodou neskusal?
Citace:
Původně odeslal
M@to
Vdaka za odpoved. (K+ ;-) )
S nakupom sa neponahlam, v podstate bluetooth mam (usb) ale chcel by som nieco co nemusim pri kazdom prenasani vytahovat.
Este jedna otazocka - v Linuxe si to nahodou neskusal?
Nene, s linuxem se naprosto nekamaradim, takze tam jsem ji skutecne nezkousel a ani z okoli neznam nikoho, kdo by ji na linuxu mohl vyzkouset, bohuzel.
Nevadi, ak karta fungovala so standardnymi Windows ovladacmi(?), predpokladam ze bude fungovat aj v Linuxe.
Kedy ju budes asi predavat?
Citace:
Původně odeslal
M@to
Nevadi, ak karta fungovala so standardnymi Windows ovladacmi(?), predpokladam ze bude fungovat aj v Linuxe.
Kedy ju budes asi predavat?
SP2 driver od Windows beha, mimo Widcom 4.0.1.700 bezely jeste BlueSolei i Toshiba, ale jinak mam nativni SP2 driver odinstalovanej, pozivam Widcomm (D600) a Toshibu (C600 i D620).
Ten prodej je prosimte zatim v nedohlednu, bohuzel, jelikoz ta D600 na kterou cekam bude az za dlouho (v ramci tydnu minimalne, spis dele)