Domací síť - Wifi + Router + 3xPC
Dobrý den, mám doma následující zapojení domácí sítě + s připojením na net: z WiFiny Edimax 2,4G vede síť.kabel do routeru RP-IP509. Do routeru jsou připojený tři kompy(vše Win XP, firewall kerio, avast 4,7 home) s nastavením síť.karty na zjišťování IP adresy i DNS serverů automaticky. Připojení na internet mi funguje ze všech PC bez problémů, počítače se navzájem vidí, ale nelze navzájem sdílet data, přitom jsem na všech sdílení povolil. Můj cíl je, sdílet veškerá data v této malé síti a ještě aby mělo každé PC přístup k internetu. Může mi někdo poradit?
Re: Domací síť - Wifi + Router + 3xPC
Najit si porty pro MS sdileni a ty povolit na FW.
Citace:
Původně odeslal
Airwolf
Najit si porty pro MS sdileni a ty povolit na FW.
Můžeš to trošku rozvinout? Asi jsem chyběl ve škole?
Jinak je jasné, že to blokuje firewall. Protože když ho vypnu, tak mohu prolejzat bez problémů odkudkoliv kamkoliv.
Já osobně taky porty z hlavy nevím, ale kdybych tohle řešil, ostatně jako vždy když něco blokuje firewall, tak si v něm zapnu logování, budu se snažit připojit na tenhle PC z druhého ( //192.168.0.2 apod.podle toho...) a na firewallu budu čučet na vyřazený pakety který mi budou přicházet, příp. na druhém PC které budu odesílat.
Podle toho ty porty určíš a je po krámu ne?
Citace:
Původně odeslal
Don Pablo
Můžeš to trošku rozvinout? Asi jsem chyběl ve škole?
Jinak je jasné, že to blokuje firewall. Protože když ho vypnu, tak mohu prolejzat bez problémů odkudkoliv kamkoliv.
Port 139
Přesněji 135-139 + NT(myslim) 445
Takže síť už chodí totálně bez problémů, jak připojení na internet tak přenos dat všemi směry, tak sdílení ploch. To už je v pohodě. Nakonec jsem povolil přesné IP adresy v Keriu(firewall) a maká to skvěle.
Ale teď mám jiný problém a to je rychlost přenosu dat přes ten router. Počítače mezi sebou posílají data maximální rychlostí 2MB/s. Navíc tato rychlost rychlost ještě dost kolísá. Není vyjímkou, že rychlost klesla třeba i jen na 200kB/s. A otázka zní, jak to zrychlit???
Pzn: Kerio to neblokuje, protože je to pomalé i při jeho vypnutí. Jiný síťový software nemám instalován.