Kámoš mi poslal email se zajímavou prosbou. Prý dostal zadaný úkol - udělat z loga (obrázek jpg) křivky - vektory. Prý se jedná o přeměnu formátu na EPS.,PS.,AI.,CDR. s kterým pracují v reklamkách...
Ví někdo odkud vítr vane?
Printable View
Kámoš mi poslal email se zajímavou prosbou. Prý dostal zadaný úkol - udělat z loga (obrázek jpg) křivky - vektory. Prý se jedná o přeměnu formátu na EPS.,PS.,AI.,CDR. s kterým pracují v reklamkách...
Ví někdo odkud vítr vane?
bud program na tzv. trace alebo rucne ... zalezi od kvality predlohy ale vacsinou to bude trace + manualne doladenie
OK a znáš nějaký koknkrétní program na Trace? Ta předloha není příliš složitá a třeba bych se o to mohl pokusit sám, jestli to není nějak mega náročné. Jinak dík za odpověď.
Od corelu existoval program, ktery prevadel obrazek na vektory. Jmeno si vsak nevzdpomenu, ale byl velmi velmi maly.
corel trace :) priamo sucast balicku graphic suite ... trace vie skoro kazdy vectorovy editor, takze ak to vobec chces robit, mal by si nejaky mat ;)
Nebo Adobe Streamline, ale ten už se dlouho nevyvíjí, Corel Trace mi připadal mnohem lepší.
A pak ještě nějaká nová featura Illustratoru.
Citace:
Původně odeslal wikipedia.org
doporucil bych open sourcovy Ink Scape, trasovani ma na velmi dobre urovni, imho lepsi nez corel
Ehm, mohu se zeptat proc do tracu chces nacitat vektorovy format? Trace prave slouzi k tomu abys bitmapu prevedl do krivek, krivky jako takove neotevre skoro zadny.
BTW, pokud to neni nic sloziteho doporucuji to udelat rucne, zadny trace nefunguje az tak dobre jako se tvari na "reklamnich obrazcich" je treba si dobre rozmyslet zda je jednoduzsi to nakreslit, nebo pak opravovat miliony bodu ve vyslednem obrazku z tracu.
Cituji ze stranek www.inkscape.org:
Citace:
Inkscape je open source vektorový grafický editor, schopnostmi podobný programům jako Illustrator, Freehand, CorelDraw, nebo Xara X